Jonger geschat worden kan best leuk zijn en je ego boosten, maar het je kan op bepaalde momenten ook enorm tegenwerken. Scarlet schreef eerder al een blog over dat wij beiden altijd jonger worden geschat en vandaag heb ik 10 situaties voor je, waaruit blijkt dat het niet altijd even leuk en ideaal is wanneer mensen je jonger schatten en blijven zien als het kleine meisje. 

♥ Je wordt niet geholpen
Vooral bij de wat grotere aankopen, zoals bijvoorbeeld een auto of een huis, hebben wij gemerkt dat het niet heel prettig is om nog steeds als puber aangezien te worden. Verkopers komen niet naar je toe, omdat ze denken dat je gewoon even aan het rondneuzen bent op je gespijbelde vrije dag van school. Bij de autodealer werd ons gevraagd of ‘de meisjes’ even het hondje aan het uitlaten waren en toen we op huizenjacht gingen, ging het ons niet beter af. Tijdens een bezichtiging stelde de makelaar ons hele vreemde vragen waaruit je kon opmaken dat de meneer in kwestie zich naarstig afvroeg of we dat wel konden betalen.

Wanneer mensen je jonger schatten

♥ Manier van aanspreken
Ook de manier van aanspreken staat me altijd een beetje tegen. No way dat iemand mijn zus of Scarlet’s broer aanspreekt met ‘meisje’ of ‘jochie’, maar ons gebeurd het regelmatig. Vreemde opmerkingen die je alleen tegen iemand van 14 jaar oud zou zeggen. In onze vakantievlog naar Curaçao kon je bijvoorbeeld zien dat de stewardess aan ons vroeg: “Zijn de meisjes lekker aan het spelen?”, toen we een stukje aan het vloggen waren. How weird is that? Het is niet dat ik het heel erg vervelend vind, maar ergens is het toch een beetje raar. Het klinkt misschien schattig, maar ergens ook heel erg kleinerend. Ik ben gewoon een volwassen vrouw die niet als een of andere kleuter behandeld hoeft te worden.

♥ Gespreksonderwerpen
Dat mensen je jonger schatten is vaak ook op te merken aan de gespreksonderwerpen die mensen aansnijden. Vooral bij de kapper, waarbij toch vaak alle cliché onderwerpen voorbij komen, komt er vaak wel zo’n ‘ik schat je jonger’ onderwerp aan bod. Nadat alle vakantieperikelen zijn besproken, komt daar al snel de vraag: “En wanneer moet je weer naar school?” Uhm, ik zit al 7 jaar niet meer op school mevrouw…..

♥ ID Please..
Natuuuuurlijk ook het welbekende ID probleem! Wij zijn beiden geen grote drinkers en daarom ook niet heel vaak te vinden in de slijterij, maar zo heel af en toe gaan we er weleens heen voor een cadeautje. Ik zou inmiddels beter moeten weten, maar nog steeds vergeet ik te vaak mijn ID mee te nemen, omdat ik gewoon oud genoeg ben, ik vind dat ik er oud genoeg uitzie en er dus simpelweg niet bij nadenk. Well, that’s gonna be a problem! Volgens mij is het me nog nooit overkomen dat ik niet naar mijn ID ben gevraagd. Niet alleen bij de slijterij, maar ook bij een simpele supermarkt overkomt ons dit regelmatig. Ik snap best dat je het bij de jeugd van tegenwoordig met alle make-up en shizzle niet echt goed meer kan inschatten, maar het voelt altijd wel een beetje suf…

♥ Aan de deur
Aan de deur wordt niet gekocht…. door kleine meisjes. Ding Dong!! “Goedemiddag”“Goedemiddag, zijn je ouders ook thuis?” Ja, dat dus. Sta je dan in je eigen gekochte huis. Ik kan me nog goed herinneren dat Scarlet en ik in ons vorige huis onze wasmachine hadden verkocht via marktplaats. Op een avond kwam netjes de meneer die hem had gekocht, de wasmachine ophalen. Hij was ontzettend aardig en vriendelijk en vertelde ons dat hij de wasmachine mee zou nemen naar het buitenland voor zijn vakantiehuisje dat hij verhuurde. Eenmaal nadat de man al een poosje weg was, ontvingen we een e-mailtje van hem. De mail was echter niet aan ons gericht, maar aan onze ouders. Hij wilde onze ouders hartelijk bedanken voor de wasmachine en zeggen dat de dochters hem uitstekend hadden geholpen.

♥ Ben jij de stagiaire?
Ook op de werkvloer is je babyface niet altijd even handig. Je werkt er inmiddels al bijna 7 jaar, maar nog steeds vragen nieuwe mensen die langskomen of je de stagiaire bent. Erg vervelend! Ik weet nog dat ik een keer met mijn collega dienst had en ‘s avonds werd opgeroepen voor een spoedgeval. We moesten ‘s avonds röntgenfoto’s maken van een hond en waren best even bezig. De volgende dag was de klant niet heel erg blij toen hij de rekening zag. Waarom moest hij zoveel geld betalen voor twee van die net afgestudeerde meisjes? Uhm, sorry??

♥ Serieus nemen
Leuk en aardig dat je er blijkbaar nog steeds fris en fruitig uitziet, maar inhoudelijk heb je inmiddels ook wel degelijk iets te melden. Helaas wordt dit door je té frisse en fruitige uiterlijk niet al te serieus genomen. Je bent immers nog maar een klein meisje die van toeten noch blazen weet. Opmerking of meningen die je geeft worden vaak afgedaan als “Je bent nog veel te jong om dat te weten of er een mening over te hebben”. Dit is misschien wel één van de grootste nadelen van het jonger geschat worden, want niets is zo erg als je niet serieus genomen voelen.

Wanneer mensen je jonger schatten

♥ Kledingkeuze
Als je vaak al jonger wordt geschat, dan is je kledingkeuze zeker iets waar je bij stil moet staan. Scarlet is een volwassen vrouw, maar wil ze ook zo behandeld worden, dan zal ze bepaalde kledingstukken echt achterwege moeten laten. Bepaalde truien of shirtjes, die de meeste mensen moeiteloos zouden kunnen dragen, laten haar vaak minstens 10 jaar jonger lijken. Wanneer zij de H&M poezentrui draagt (die ze overigens voor mij kocht), zou ze zo voor het kindertarief Disneyland inkomen.

♥ Sorry, te jong
Je wordt al niet serieus genomen en een fatsoenlijke date zit er ook niet in, wil je geen goedkeuring hoeven te vragen aan zijn of haar ouders of een afspraakje in Småland van Ikea willen. Het wil namelijk nog wel eens voorkomen dat je door je babyface achterna wordt gezeten door veel te jonge meisjes en jongens. Oké, zo jong is een beetje overdreven, maar je wordt net iets te vaak aangezien als mede puber match.

♥ Cliché geruststelling
Heb je eindelijk, nadat je al jaren als klein meisje wordt aangezien en behandeld, de moed verzameld om er iets van te zeggen, krijg je gelijk de volgende cliché woorden naar je hoofd geslingerd: “Nou, wees maar blij! Als je straks 50 bent, zie je er nog uit als 20”. Of je moeder die altijd zegt: “Nou, straks zou je willen dat je er nog jong uitziet”. Dank voor deze geruststellende woorden…