Vorig jaar ben ik een tijd lang op zoek geweest naar een zogenaamde fruit infuser. Ik had deze gezien via Amazon en andere buitenlandse webshops, maar kon deze niet bestellen omdat ik niet in het bezit was van een creditcard. In Nederland was de fruit infuser nog nergens te vinden. Wat is het eigenlijk, een fruit infuser? Het is een fles, beker of kan met daarin een aparte ruimte om stukjes fruit te doen. In die ruimte zitten kleine gaatjes, waardoor het water er wel doorheen gaat, maar het fruit niet. Deze week kwam ik bij de Xenos plotseling een fruit infuser beker tegen! Superleuk! Ik heb hem direct gekocht.

Een paar dagen erna kon ik het niet laten om nog een paar leuke zomerse spulletjes te kopen bij de Xenos. Ik had de ice balls, oftewel ijsballen al eerder gezien. Het leek me leuk om deze eens uit te proberen. Daarnaast kocht ik iets wat ik al helemaal niet nodig had, maar wat er zo schattig uitzag! Vintage flesjes in een houten mini kratje met bijpassende rietjes. Helemaal verliefd was ik erop toen ik ze zag staan. In deze blog laat ik je de fruit infuser, de ijsballen en de vintage flesjes zien.

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjes

Om de fruit infuser, de ijsballen een de flesjes te vullen had ik een aantal lekkere spulletjes in huis gehaald. Ik haalde wat aardbeien, takjes munt, limoen en watermeloen. In de koelkast had ik nog een fles ranja staan. Je kunt de zomerse spulletjes natuurlijk helemaal naar je eigen smaak vullen, maar zelf vond ik dit wel erg lekker Γ©n leuk staan! De set van 4 vintage flesjes zat in onderstaande doos en kostte 7,99 euro.

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesDit is ‘m dan, mijn eigen fruit infuser beker! De beker kostte 3,99 euro en was er in het blauw, paars en groen. Ik koos voor deze kleur omdat hierbij het fruit ook nog het meest zichtbaar blijft. De infuser draai je vast aan de deksel van de beker. Je kunt hem er dus eenvoudig af halen om hem te vullen met stukjes fruit en kruiden.

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesZoals je op onderstaande foto kunt zien heb ik de infuser gevuld met wat stukjes aardbei, een stukje limoen en wat blaadjes munt. Die combi vind ik erg lekker en het ziet er super zomers uit!

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesHierna heb ik de infuser weer aan de dop vastgedraaid en nu kan ik de beker vullen met kraanwater, prikwater of iets anders.

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesHet water stroomt tijdens het bewegen van de beker langs het fruit en de munt waardoor het een fris en zoet smaakje krijgt. De beker sluit goed af, ik kan hem dus ook meenemen in de trein naar m’n werk. Heel handig!

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesDit zijn de ijsballen die ik al eerder had willen proberen. Het lijkt me heel handig om in plaats van 5 blokjes, gewoon BAM een hele ijsbal in m’n glas te mikken. Ook leek het me leuk als speeltje voor onze hond Sjors. Als het warm is, kan hij met zo’n bal buiten misschien leuk spelen. Ze kosten trouwens 2,99 euro per 4 stuks.

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjesDe ijsballen kan je eenvoudig openen in het midden en vullen aan de bovenkant. Ik moet eerlijk zeggen dat het sluiten van het lipje aan de bovenkant me niet zo makkelijk af ging. Ik ben van nature niet zo geduldig, dus daar kan het deels mee te maken hebben. In iedere bal heb ik een stukje fruit gelegd. EΓ©n bal heb ik verrijkt met een vrolijk zomers bloemetje. Hierna heb ik ze dicht geklapt en aan de bovenkant gevuld met water. ….en hup in de diepvries ermee!

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjes

Tenslotte mijn volkomen nutteloze, maar veel te schattige vintage drinkflesjes. Ze zijn zoooo leuk! Zelfs het houten kratje waar ze inzitten is leuk. Ieder flesje heb ik gevuld met iets anders; ranja, aardbeien, munt en limoen. De rietjes zaten er ook bij. Tja, wat kan ik er verder over zeggen? Ze zijn gewoon perfect β™₯

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjes

fruit infuser xenos ijsballen vintage flesjes

Dit waren mijn zomerse Xenos aankoopjes. Ik ben er heel blij mee, zeker nu het zo heerlijk warm is buiten kan ik van alles echt genieten. Ik ben benieuwd wat je van mijn aankoopjes vindt. Let me know β™₯

Liefs, Scarlet