Steeds meer besef ik me dat het goed verzorgen van je gezicht toch best belangrijk is en je hier de gevolgen of resultaten van zult zien naarmate je ouder wordt. Ik heb me hier in het verleden nooit heel erg druk om gemaakt. Ik waste mijn gezicht met Zwitsal en vond verzorgingscrème of zonnebrandcrème maar vies en vettig aanvoelen op mijn huid. Slechter dan dit kun je je gezicht volgens mij niet behandelen. Een goede verzorging begint bij het goed reinigen van je huid en met de Philips Visapure ging ik hiermee aan de slag.

Vroeger moest ik mijn lichaam en gezicht wassen met een washand. Zo’n stoffen lapje wat best zacht lijkt, maar nog behoorlijk ruw kan aanvoelen. In mijn badkamer zal je ze niet meer vinden. Ik was mijn lichaam gewoon met mijn handen en dit doe ik ook met mijn gezicht.

Hoe ik mijn gezicht reinig

Erg makkelijk, maar waarschijnlijk niet heel erg efficiënt. Er blijven namelijk altijd nog wel wat make-up resten achter en wil je je gezicht echt goed schoon krijgen, dan is je tube facefash binnen 2 weken leeg. Philips heeft hier iets op bedacht en ruilde de ouderwetse washand in voor een hypermodern apparaatje dat je gezicht goed en efficiënt schoonmaakt. De Philips Visapure belooft mijn huid op een 10 keer effectievere en milde manier in slechts 1 minuut schoon te maken. Ook zorgt het ervoor dat je verzorgingsproducten vervolgens beter worden opgenomen door je huid. Ik ben dus erg benieuwd!

Toen ik het pakketje opende was ik blij verrast door het uiterlijk van de Visapure. Ik vind al die elektrische apparaten vaak maar lomp en lelijk in de badkamer, maar ik moet oprecht zeggen dat hij er super slank en gestyled uitziet. Hij heeft een zalm-achtig kleurtje en wordt geleverd met een aantal accessoires. Een kleine en makkelijke oplader, 2 opzetborsteltjes en een handig opbergtasje voor de Visapure.

Hoe ik mijn gezicht reinig

Er zijn voor de Visapure 6 verschillende opzetborsteltjes verkrijgbaar. Er worden standaard 2 borsteltjes meegeleverd die geschikt zijn voor de normale en de gevoelige huid. Zelf kan je dit nog uitbreiden met 4 andere speciale borsteltjes, namelijk:

Deep pore; voor een grondige reiniging van je poriën
Extra sensitive; voor de aller gevoeligste huid
Exfoliation; met een scrubbende werking
Anti-blemish; bestrijdt de oorzaken van onzuiverheden

Ik heb vrij snel last van bultjes en irritaties op mijn huid, dus ik ging aan de slag met het sensitive borsteltje. Wat ik erg handig vind aan het apparaat is dat je hem gewoon mee kan nemen onder de douche. Hij is waterdicht, dus je hoeft niet moeilijk te doen en na het douchen je gezicht nog eens apart te wassen. Ook kan je het gebruiken met elk reinigingsproduct naar keuze. Heb je dus al een favoriete facewash, dan kan je deze voortaan gewoon in combinatie met de Visapure gebruiken.

Hoe ik mijn gezicht reinig

Ik gebruik tegenwoordig de facewash van Dermalogica en ben benieuwd wat deze twee samen voor mijn huid kunnen betekenen. Wat mij opviel is dat mijn gezicht inderdaad gewoon goed schoon is na gebruik. Wanneer je je gezicht met je handen wast zie je vaak dat er bij het afdrogen van je gezicht toch nog wat viezigheid op je handdoek terecht komt. Na het reinigen met de Visapure zie ik dit bij mijzelf niet meer. Er zitten 2 standen op het product welke je naar eigen wens kan instellen. Een druk op de knop voor een normale en rustige stand welke meer geschikt is voor de gevoelige huid en met een tweede druk op de knop zal het borsteltje wat sneller gaan ronddraaien voor een wat grondigere schoonmaak. Na 1 minuut stopt het borsteltje vanzelf en is je gezicht weer fris en fruitig.

Ik houd van makkelijk en niet te ingewikkeld, maar dat is hiermee absoluut geen probleem. Wanneer je de Visapure gewoon standaard in de douche neerzet pak je hem makkelijk en is je gezicht in een handomdraai weer helemaal schoon.

Hoe ik mijn gezicht reinig

Ik heb hem nu een aantal keer gebruikt en mijn gezicht voelt na gebruik van de Visapure heel zacht aan. Door het roterende borsteltje komt er veel meer vuil van je gezicht en verwijder je ook de dode huidcellen. Ik heb hem nog niet heel uitgebreid kunnen testen, dus voor meer resultaat zal ik hem denk ik wat langer moeten gebruiken. Hij krijgt van mij in ieder geval een vast plekje in de douche.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn in dit handige apparaatje, hij is HIER te koop voor 139,99 euro. Best een pittig prijsje voor een reinigingsapparaat, maar als hij doet wat hij belooft, dan is 125 euro voor een mooiere en betere huid te overzien. Er is al een opzetborsteltje vanaf 8,99 euro. Ben je van plan een Visapure aan te schaffen? Vergeet je dan niet te registeren op de website van Philips, want dan krijg je een gratis borsteltje naar keuze!

 Hoe reinig jij je huid?

i.s.m. Philips