Goed nieuws voor de lesbische vrouwen onder ons! Lesbiennes verdienen meer geld! Uit een recent onderzoek van het onderzoeksburo IZA blijkt dat lesbische vrouwen gemiddeld 12 procent meer verdienen dan hetero vrouwen. Dit in tegenstelling tot homoseksuele mannen die minder verdienen dan hetero mannen. Voor het onderzoek van IZA werd gekeken naar de data van 10 eerder gedane onderzoeken. De hamvraag is natuurlijk: Wat doen lesbiennes beter dan hetero vrouwen?

Lesbiennes verdienen gemiddeld 12 procent meer dan hetero vrouwen. In Nederland is dit maar een kleine 3 procent, maar in Amerika is dit maar liefst 20 procent! Het verschilt dus nogal per werelddeel/land. In Australië (- 28 procent) en Griekenland (- 8 procent) verdienen lesbiennes trouwens minder dan hetero vrouwen. Er zijn tenslotte ook landen waar geen verschil is, zoals Frankrijk en Zweden.

De oorzaak van het verschil moet gezocht worden in de keuze voor een carrière die lesbische vrouwen eerder maken dan hetero vrouwen. Volgens onderzoeker Nick Drydakis komt dit omdat lesbiennes zich vaker beseffen dat ze geen traditioneel gezin zullen stichten. ‘Vrouwen mét kinderen verdienen minder dan vrouwen zónder kinderen’, aldus Drydakis. Dit alles zorgt ervoor dat lesbiennes langer blijven studeren en kiezen voor een opleiding met betere baan en salaris vooruitzichten. Ook blijken lesbiennes vaker te kiezen voor een zogenaamd ‘mannenberoep’ dat beter betaalt. ‘Werkgevers, collega’s en consumenten kiezen soms liever iemand met mannelijke karaktertrekken’, aldus Drydakis

lesbiennes verdienen meer geldBron foto

Nederlandse homoseksuele mannen blijken tenslotte 4 procent minder te verdienen dan hetero mannen. Dit komt volgens onderzoeker Drydakis doordat de kwaliteiten als leider worden onderschat bij homoseksuele mannen en zij o.a. hierdoor minder vaak promotie krijgen. Homoseksuele mannen kiezen bovendien vaker voor een zogenaamde ‘vrouwenberoepen’ om de eventuele dominante haantjescultuur te ontvluchten.

Bron: nu.nl & Linda.nl
Bron: foto 1