De afgelopen weken kregen we een aantal keer de film ‘Jack bestelt een broertje’ aangeraden. We snapten eerst niet waarom, maar toen we lazen waar de film over ging, begrepen we het.  Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan totaal niet alleen zijn. Jack’s grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet. Hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Zijn moeders leggen aan hem uit dat het voor twee vrouwen niet zo eenvoudig is om een kindje te krijgen en dat ze daarvoor zogenaamde ‘Willies’ nodig hebben. Zo gezegd, zo gedaan…

Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

jack bestelt een broertje

In de film spelen onder andere Georgina Verbaan, Tygo Gernant en Yelka van Houten een rol. Matsen Montsma vertolkt de rol van Jack. Volgens de diverse recensies is Jack bestelt een broertje een vlotte film, die zeker niet alleen voor kinderen is. De film bevat vele grappige scènes en laat een klein beetje zien hoe het is voor een kind om in een roze gezin op te groeien.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=f9Nh2M6WCqU” width=”100%” height=”350″][/videos]

Wij zijn, zeker na het zien van de trailer, in ieder geval heel benieuwd naar de film en gaan deze binnenkort in de bioscoop bekijken! Jack bestelt een broertje is vanaf vandaag, 4 februari, te zien in de bioscoop!

liefs joyce en scarlet


Verder praten over dit onderwerp of gewoon zin om een potje te kletsen? Meld je dan aan op ons forum.