Om half 8 ’s morgens gaat mijn wekker. Ik snooze dan een stuk of 37 keer en ga dan mijn bed uit om beneden op de bank te ontbijten. Hierna ga ik douchen en laat ik Sjors uit. Rond 10 uur start ik met werken én met koffie drinken. Heerlijk, ik houd van koffie. Ik kijk iedere ochtend echt uit naar dat eerste kopje koffie, liefst met opgeschuimde melk. Tot mijn 20ste heb ik nooit koffie gedronken. Ik vond het maar vies en begreep niet dat andere mensen dit zo lekker vonden. Nu kan ik niet meer zonder mijn Nespresso DeLonghi Lattisima. De Delonghi Lattissma en tientallen andere Nespresso appararaten zijn o.a. te koop bij MediaMarkt.

Toen ik 20 was en na een hele nacht doorhalen de volgende ochtend moest werken bij mijn bijbaantje bij de Rabobank in Nijmegen, besloot ik voor het eerst een hele mok koffie te drinken. Ook al hield ik niet van koffie, ik moest maar even doordrinken, want het zou me wakker houden. Vanaf dat moment ben ik koffie lekker gaan vinden. Een koffiezetapparaat schafte ik echter pas een tijdje later aan. Ik woonde inmiddels in Amsterdam in een kamer van zo’n 3 m2, misschien iets meer. Ik had dus 0,0 ruimte in mijn ingebouwde keuken die ook in die 3 m2 zat. Ik kocht daarom het kleinste en goedkoopste koffiezetapparaat dat Blokker verkocht. Het was van Tomado en kostte 9,95 euro. Er zat een kant en klaar ijzeren filtertje in dat je na iedere koffiebeurt moest schoonmaken. Ik was er heel trots op, het was immers mijn eerste eigen koffiezetapparaat.

koffie senseoToen ik verhuisde naar een grotere plek, was het ook tijd voor een groter koffiezetapparaat. Ik kreeg een heuse Senseo van mijn moeder cadeau. Ontzettend blij was ik ermee. Een mooi zwart apparaat met allerlei smaakjes koffiepads. Ik dronk met name de regular pads en haalde af en toe een karamel smaakje, al vond ik dat wel onnodig duur. Heel lang heb ik Senseo zwarte koffie gedronken, totdat het ding minder lekkere koffie ging produceren of mijn smaakpapillen kritischer werden. De waarheid zal ergens in het midden liggen. De koffie was in ieder geval alleen nog lekker als ik er flink veel warme melk bij deed. Naast warme melk deed ik er een beetje suiker, kaneel en speculaaskruiden bij. Iedere ochtend genoot ik van deze zelfgemaakte koffie creatie. Als de melk op was, baalde ik, want dan kon ik geen koffie drinken. De koffie zonder warme melk, was net slootwater.

Dit veranderen afgelopen kerst toen er een postbode met een pakketje voor de deur stond. Mijn vader was een paar dagen ervoor koffie komen drinken. Hij vond mijn koffie dermate gruwelijk, dat hij me verraste met een echte Nespresso. Ik was natuurlijk enorm verrast en blij toen dat pakket onverwacht bij me thuis werd bezorgd. Ik kreeg de Nespresso DeLonghi Lattissima met een hele voorraad aan cupjes.

cupjes nespresso delonghi

Inmiddels maak ik een aantal weken intensief gebruik van de Nespresso DeLonghi. Razend enthousiast ben ik over dit apparaat. Eindelijk heb ik overheerlijke koffie thuis en dat door 1 druk op de knop. Ook kan ik nu eenvoudig warme opgeschuimde melk bij mijn koffie doen. Er zit een simpel bakje bij dat ik aan het apparaat vast kan klikken. Hier doe ik de melk in. Bovenop het apparaat kan ik kiezen uit vier verschillende soorten koffie:

1. Een kleine kop koffie
2. Een grote kop koffie
3. Een kleine kop koffie met opgeschuimde melk
4. Een grote kop koffie met opgeschuimde melk

Voor het melk opschuimen hoef ik denk ik maximaal een half minuutje langer te wachten tot het apparaat gereed is. Ik kies meestal voor de 4de optie. Soms vind ik dat net een beetje te veel melk en te weinig koffie, maar meestal is het de perfecte verhouding. Het apparaat werkt supersnel en eenvoudig. Als ik er een nieuw cupje in doe, valt het oude cupje eenvoudig in het afval opvang bakje. Dit moet ik na ongeveer 7 cupjes even leeggooien anders raakt hij overvol. De oude cupjes kan ik trouwens verzamelen en terugbrengen naar de Bijenkorf. Daar worden ze gerecycled, wat weer beter is voor het milieu.

cupjes nespresso delonghiEen Nespresso apparaat is natuurlijk wel een stukje duurder dan een Senseo, maar nu ik dit eenmaal geproefd heb weet ik ook dat dit geld het dubbel en dwars waard is. Ik drink iedere ochtend koffie en dat is echt een ontspan en geniet momentje van mij. Voor wat extra kwaliteit wil is dus best betalen (of in dit geval mijn vader ;)). Het apparaat kostte ergens tussen de 250 en 300 euro en de cupjes kosten via Nespresso ongeveer 40 cent per stuk.

Mijn favoriete smaken zijn:

1. Lungo
2. Caramellito
3. Vanillio

De Lungo is echt een fijne milde koffie, die perfect te combineren is met een flinke laag opgeschuimde melk. Ook drink ik graag de caramellito omdat ik dol ben op karamel. Tenslotte vind ik de vanille variant erg lekker door de subtiele zoete vanillesmaak.

cupjes nespresso delonghiVoor kerst kreeg ik van Joyce de limited edition smaken van Nespresso:

1. Apple crumble
2. Hazelnut dessert
3. Chocolate mint

Ik moet eerlijk bekennen dat die me een beetje tegenvielen. De koffie is lekker, maar niet bijzonder en de smaak die deze zou moeten hebben is niet zo heel goed te proeven (apple crumble) of te sterk aanwezig (chocolate mint) wat het een rare combi met koffie maakt. De meest lekkere vond ik de hazelnoot omdat je hier de noot een beetje, maar niet te overheersend proeft.

cupjes nespresso delonghiAls ik onderweg koffie drink, haal ik dit graag bij Lebkov op het station in Leiden. Ik bestel dan een medium cappuccino. Deze kost 2,25 euro en is echt geweldig! Soms koop ik ook koffie bij Starbucks, maar niet zo vaak, omdat ik het simpelweg te duur vind voor wat je krijgt. De laatste keer dat ik iets bestelde bij Starbucks was in december en was een gingerbread latte. Deze vond ik erg lekker.

Wat drink jij voor koffie?