Ik zit in de trein en naast me hoor ik het geluid van een bonkende beat uit de oren van de jongen met oordopjes komen. Na 10 minuten begin ik me eraan te storen. Na 25 minuten treinen, ben ik het helemaal zat en verlaat ik de treincoupe. De laatste 10 minuten ga ik wel gewoon op een klapstoeltje tegenover het toilet zitten. Plotseling hoor ik een kokhalzend geluid vanuit het toilet komen. O.M.G, dit gebeurt niet echt….. etc etc In deze blog heb ik een lijst gemaakt met de voor mij 15 meest irritante geluiden.

Ik ben natuurlijk benieuwd of jij deze geluid net zo irritant vindt als ik en of er nog andere geluiden zijn die jou enorm irriteren of die je niet aan kunt horen. Laat jouw meest irritante geluiden even achter in de comments.

1. Het geluid van overgeven
Ik vind dit niet per se een irritant geluid, maar vooral een heel naar geluid. Het heeft iets viezigs, maar ook iets pijnlijks en verdrietigs. Ik kan niet zo lang luisteren naar zo’n geluid dat uit het toilet komt, zeker niet wanneer je het op straat hoort. Iewlll!

2. Toetsenbord telefoon
Sommige mensen die begrijpen niet dat wanneer ze in de trein zitten het vreselijk irritant is als ze het geluid van het toetsenbord van hun telefoon niet uit hebben gezet, maar wel naast me hele verhalen appen op hun telefoon of spelletjes spelen. ‘Tip, tip, tip, tip, tip tip tip’. Uhmm, hallo? Bent u doof? U hoort dat tip tip tippende geluid toch net zo goed als ik neem ik aan? Zoooo irritant!

3. Smakken
Ik geef toe dat ik dit ook doe als ik drop eet, maar alleen als Joyce erbij is haha. Sommige mensen kunnen gewoon bij alles smakken en dat terwijl ze heel dichtbij je staan of zitten. Oh dat is zo vies en gaat zo irriteren na een tijdje. Niet doeeehoeeen!

geluiden irritant

4. Een baby die aanhoudend huilt
Baby’s kunnen superschattig en poepig zijn, maar niet als ze niet stoppen met huilen. En al helemaal niet als ze dit doen middenin een restaurant op treincoupé. Natuurlijk begrijp ik dat dit voor de ouders soms nog vervelender is, toch staat hij zeker in mijn lijstje van meest irritante geluiden. Als ik later ooit een baby krijg, denk ik er trouwens vast heel anders over. Dat heb ik namelijk ook met blaffende honden.

5. Opgevoerde scootertjes
En dan bedoel ik niet zomaar een mooie Vespa scooter, nee van die RAKKKETAKKKKK dingen, geen idee hoe ik dat anders moet verwoorden. Maar die krengen maken echt een hels geluid, zeker als ze opgevoerd zijn en er wordt even extra hard aan het gas gehannest. RRRRRRrrrrrrrrrrrrrrrrr.

6. Met piepschuim ergens op wrijven
Dit vind ik zo’n naar geluid. Ik kan niet uitleggen waarom, maar het is zo’n vervelend geluid. Ik heb ook 1 kapot matras waar een soort van schuim inzit, dat kan ik bijvoorbeeld ook echt niet aanraken. Piepschuim dat ergens overheen schuift is echt een rotgeluid!

7. Aanhoudend kuchje van iemand naast of achter je
Ik zat laatst in de trein en toen zat er een man achter me en die stopte maar niet met hoesten. Ja, natuurlijk heel vervelend voor hem, maar ook reuze irritant voor mij. Het was echt om de 3 seconden dat hij kuchte. Na een kwartier het proberen te negeren, ben ik maar een andere plek gaan zoeken. Als je dat geluid eenmaal hoort, kom je er niet meer van af.

8. Knakkende knokkels
Waarom doen mensen dat toch, knakken met hun knokkels? Ik kan het zelf niet, maar zou ook niet weten waarom ik het zou willen kunnen. Voel dat fijn ofzo? Het geluid dat het produceert is in ieder geval niet fijn!

irritante geluiden

9. Het geluid van mijn wekker
Ja, dat geluid wil je gewoon niet ‘s morgens horen als je nog lekker warm en een tikkeltje moe in bed ligt. Dat geluid is dan zo irritant. Ik druk dan ook nagenoeg altijd op Snooze, maar dan komt dat geluid na 5 minuutjes alweer. Aaaaah!

10. Een deur die de hele tijd klappert
Op mijn werk is er regelmatig een deur die nét niet helemaal goed wordt dichtgedaan, waardoor hij de hele tijd blijft klepperen. Er is dan ook niemand die even denkt “Hé, die deur zit niet goed dicht en kleppert de hele tijd, laat ik hem even dichtdoen” dus na mezelf 10 minuten lang te irriteren, sta ik dan maar op en doe de deur dicht.

11. De piep die een versterker soms kan maken
Joyce heeft een versterker voor haar elektrische gitaar. Soms kan dat ding zo’n irritant schel en piepend geluid maken. Dat geluid komt ook altijd totaal onverwacht. Je hebt dit soms ook bij concerten of presentaties waar mensen niet goed weten hoe de apparatuur werkt. Ppppiiiiieeeeeehhhhhppppppp.

12. Een autoalarm dat niet uit wordt gezet
Denk je rustig ergens te zitten werken, begint er ineens een autoalarm te loeien. Je hoopt nog dat het binnen een paar seconden uit wordt gezet, maar nee hoor. De eigenaar is in geen velden of wegen te bekennen en het ding gaat maar door. Na 5 minuten loeien lijkt het geluid te stoppen. Helaas… een seconden of 20 later begin het opnieuw.

13. Van die extreme ringtones
Ik heb het idee dat je dit soort extreme ringtones juist bij wat oudere mensen hoort, omdat zij wellicht denken hiermee jong en hip te zijn? Nou ja, het gaat dus om van die hele opvallende ringtones met muziek of vreemde geluiden die dat heel hard ineens vanuit iemands tas komen. De telefoon wordt niet direct opgepakt, want er zitten te veel spullen in de tas om het ding snel te kunnen vinden. …en zo geniet iedereen mee van die irritante geluid.

scarlet

14. Het geluid van een roggel
Denken sommige jongens dat dit stoer is ofzo? Zo’n roggel die snot ophaalt vanuit je tenen om dit vervolgens in een vieze dikke klodder al blazend uit je mond te laten komen? Oh, so dirty! Dat is niet stoer, dat geluid en beeld is vooral heel vies en irritant.

15. Vertragingsbericht NS
Ik trap de longen uit mijn lijf om op tijd op het station te komen. Race door de poortjes, terwijl ik snel met mijn pas langs het incheckapparaat vlieg. Hijgend sta ik op het station, YES, nét op tijd!! ‘DING DONG, DE TREIN IN DE RICHTING LEIDEN HEEFT EEN VERTRAGING VAN ONGEVEER 10 MINUTEN’ Aaaaaaaaaaaahhhhhhhh, not again! Weer voor niets gehaast, weer vertraging. Zoooo irritant dat geluid van het vertragingsbericht van de NS.

Welk geluid vind jij écht heel irritant?