Oké, ik zal het maar eerlijk bekennen. Ik ben Joyce E, en ik ben verslaafd aan parfum. Er gaat geen verjaardag of kerst voorbij zonder parfum op mijn verlanglijstje te hebben gezet. Je kan mij gerust een uur in de Douglas neerzetten om parfums te testen totdat ik er hoofdpijn van krijg en geen enkele geur meer kan ruiken. In tegenstelling tot Scarlet, die hier niet zo heel veel mee heeft, zal je mij ook niet heel snel de deur uit zien gaan zonder een vleugje parfum. Wanneer dit wel gebeurt, voelt het ook echt alsof er iets ontbreekt. Ik hoef bij Scarlet niet aan te komen met een Dior fles van 60 euro als cadeau, want dat vindt ze zonde van het geld. Mij maak je hier zo blij mee als een klein kind. Parfum kan je niet genoeg hebben.

Ik ga je in deze blog niet onderwijzen over wat voor noten, kruiden of vruchten de parfums als ingrediënten bevatten, want daar heb ik eerlijk gezegd helemaal geen verstand en vind ik ook niet heel erg boeiend. Ik moet een geur ruiken en vind hem dan lekker of niet. Verhaaltjes over warme topnoten en fruitnoten zeggen mij niet zoveel. Hieronder vind je een lijstje van mijn favoriete geurtjes die regelmatig in mijn kast staan.

dior addict

1. Christian Dior- Addict

Dit is toch echt mijn grote, absolute nummer één favoriet en staat ook jaarlijks op mijn verlanglijstje. Ik heb dit luchtje jaren geleden leren kennen door een vriendin uit Amerika. Zij kwam een week logeren en had dit luchtje bij zich. Ik was gelijk verkocht en moest en zou zo snel mogelijk zo’n fles kopen. Het is een wat zwaardere geur, waardoor je het niet echt als alledaagse parfum gebruikt. Ik vind het meer een geur voor speciale gelegenheden en feestjes e.d. Ik ben ook altijd bijzonder zuinig wanneer ik dit flesje in mijn bezit heb.

2. Thierry Mugler- Alien

Van Scarlet kreeg ik een Limited Edition van Alien als cadeautje (wat zal haar dat zeer hebben gedaan toen ze bij de kassa aankwam…) De Originele Alien heeft een paarse fles, maar deze was geheel oranje. Het bleek de wat lichter zomer versie te zijn. Hij was echt ontzettend lekker! Er komt inmiddels geloof ik jaarlijks een zomer editie, maar deze kan ik nergens meer vinden. De originele versie kan je daarentegen overal vinden en is ook zeker een aanrader! Hij staat momenteel in mijn badkamerkastje.

parfum verslaving alien

3. Jill Sanders- Style Essence

De Style Essence is een nieuwe variant op de gewone Style. Ik heb hier ooit een tester van gekregen en vond hem heerlijk! Ik wachtte helaas te lang met het kopen van een grote fles, want hij bleek toen al niet meer in de winkels te staan. Na wat speurwerk kwam ik erachter dat hij nog wel online te vinden is. Je kan hem namelijk op bol.com bestellen! Ik denk dat ik hem maar snel eens ga bestellen voordat ik weer te laat ben…

4. Christian Dior- Miss Dior

Ook deze kreeg ik cadeau van Scarlet. Er zijn meerdere varianten verkrijgbaar en ik weet gewoon niet meer welke het was. Ik weet wel dat ik hem bijzonder lekker vond ruiken! Volgens mij was de parfum roze achtig, waardoor het er dus twee kunnen zijn. Het was of Miss Dior Blooming Bouquet, of Miss Dior Eau de Toilette. Zou Scarlet het nog weten? 😉

missdior

5. Dolce & Gabbana- The one

Hoewel ik verder niet echt dol ben op de geuren van Dolce & Gabbana, verdient The One toch wel een plekje in mijn favorieten. Inmiddels is er ook weer een nieuwe variant op de markt, genaamd The One Desire. Ik heb deze nog niet getest, dus ik ben benieuwd of het een waardige opvolger is.

6. Emporio Armani- She

Ik heb hem al een poos niet meer op gehad, maar rond mijn 20ste kocht ik deze meerdere malen achter elkaar. Hij is lekker fris en zoet waardoor je hem eigenlijk altijd kan dragen. Ik moet hem misschien maar weer eens in mijn voorraad zetten.

parfum verslaving alien

Binnenkort komt kerst er natuurlijk weer aan en kan ik Scarlet weer op pad sturen! Ik kan ook best wel weer wat aanvulling gebruiken. Laat hieronder in de reacties weten wat jij van het lijstje vond en of er misschien wel een favoriet van jou tussen staat. Heb je ook nog een tip voor een ander parfum die ik eens kan testen, laat het het me dan gerust ook even weten.

liefs joyce