Een tijdje geleden maakten we kennis met de L-calendar. Dit is een kalender die sinds 2006 gemaakt wordt op verzoek van Europese boekhandels. Zij wilden namelijk tegemoet komen aan een tekort aan artistieke vrouwenliefde fotografie. Een tof initiatief! De kalender wordt inmiddels, 8 jaar later, in verschillende landen in Europa en in Australië, Canada, Brazilië, Uruguay, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten verkocht. Ook bij de grote pers is er regelmatig aandacht voor dit project. Toen wij lazen over de L-calendar wilden we er ook graag wat over schrijven.

De foto’s die in de kalender zijn afgebeeld zijn gemaakt door de Antwerpense Cristina de la Madera. Cristina de la Madera is portret – kunst – en bedrijfsfotograaf en ze legt in haar foto’s zowel de kwetsbaarheid als de liefde van lesbische stellen vast. De L-calendar 2014 sluit aan bij de vorige edities wat qua stijl en zwart/wit fotografie. We hebben de kalender online bekeken en vinden de foto’s prachtig. Niet alleen die van dit jaar, maar ook die van 2013. We vinden het zo nu en dan best leuk om te kijken naar dit soort afbeeldingen. Net zoals dat we af en toe kunnen genieten van een mooie, romantische lesbische film.

Onderstaand vind je nog een aantal afbeeldingen uit de L-calendar ♥

L-calendar

De foto’s zijn heel stijlvol en zeker niet ordinair, iets wat ik normaal gesproken altijd snel vind bij fotografie met twee vrouwen of veel naakt.

04_April

Deze foto vind ik heel gaaf, omdat hij stoer en lief tegelijk is.

09_September_Grey

Weer zo’n prachtige foto. De modellen vind ik ook tof omdat ze eruit zien als ‘gewone vrouwen’ en niet als extreme perfecte modellen of cliché lesbiennes.

12_December

En tenslotte de achterkant van de kalender

13_back

L-CALENDAR WINNEN ♥

Wij mogen twee kalenders weggeven! Supertof natuurlijk! Wil jij de L-calendar vol met prachtige fotografie winnen? DEEL en LIKE dan even onze Facebookpagina en DEEL het bericht over deze kalender en wie weet hangt hij dan binnenkort bij jou aan de muur ♥

Niet gewonnen, maar wel zelf bestellen? De L-calendar is voor 28 euro te koop via de webshop van Cristina de la Madera.

liefs joyce en scarlet