Tussen 6 en 16 oktober wordt dit jaar voor de vierde keer de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd. Restaurants door het hele land kunnen zich opgeven en deelnemen hieraan. In deze dagen kunnen ze laten zien dat ze mensen ook van een goed vegetarisch menu kunnen voorzien. Het is de bedoeling dat de deelnemende restaurants naast hun eigen vegetarische gerechten ook een menu speciaal voor deze dagen samenstellen. Zo hebben mensen eindelijk eens volop de keus uit verschillende vegetarische gerechten.

In een vorige blog kon je al lezen dat Scarlet en ik beiden vegetarisch eten. Er zijn aantal restaurants waarvan we zeker weten dat we daar wel slagen qua keuze, maar we komen ook nog op genoeg plekken waar het vrij lastig is om iets fatsoenlijks te krijgen als vegetariër. Er staat dan vaak maar 1 gerecht op de kaart of als je een beetje pech hebt, geen. Wat ook verschrikkelijk is om te zien op een kaart is: Verrassing van de chef. Vreselijk! Ik wil toch ook gewoon weten wat er straks op mijn bord komt te liggen en ik wil ook gewoon keuze hebben, net zoals alle niet-vegetariërs. Voor vlees en vis eters staat er toch ook niet alleen maar op de kaart: VERRASSING!! Een goed initiatief dus deze Vegetarische Restaurantweek. Er mag best wat meer aandacht komen voor meer en betere vegetarische gerechten op de menu’s. De prijs voor een menu zal overal 27,50 zijn en voor de wat luxere en uitgebreidere variaties soms 45 euro.

Misschien heb je onze vlog van afgelopen weekend al wel bekeken? Daarin kon je al even snel zien dat we in Amsterdam bij een vegetarisch/veganistisch restaurant zijn gaan eten. Het restaurant heet “De Bolhoed” en we hebben dit voor jullie gefilmd. Ken je dit restaurant nog niet of ben je gewoon benieuwd, dan kan je hieronder in ons filmpje bekijken hoe het het eruit ziet en wat we hebben gegeten en hiervan vonden.

Vegetarisch eten bij De Bolhoed

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=Y7IqsYjueW4″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Klik hier om te kijken welke restaurants zich hebben aangesloten bij de Vegetarische Restaurantweek. Ga jij een van deze dagen bij een aangesloten restaurant eten? Laat het ons weten! Bedankt voor kijken en vergeet je niet te abonneren op ons YouTube kanaal om op de hoogte te blijven van onze nieuwste video’s.

Bekijk ook eens onze video: 25 irritante vragen aan vegetariërs

Liefs Scarlet & Joyce