Wat is de beste ovulatietest? Iedere maand zijn we druk met het berekenen wanneer onze broedtijd eraan zit te komen om exact te bepalen wanneer we een ei leggen. Hierdoor hebben we de nodige ervaring met verschillende merken en soorten ovulatietesten. Al snel kwamen we erachter welke testen niet geweldig werkten, welk prijskaartje er aan iedere ovulatietest hing, waar we deze het best kosten bestellen en wat de beste ovulatietest is.

Nou hadden we vooraf natuurlijk een beetje research kunnen doen, zodat we vooraf beter waren geïnformeerd, maar door alle stress en opwinding waren we dat vergeten. Mocht jij nu in dezelfde fase zitten als ons, dan heb je misschien iets aan deze blog. Tegelijkertijd moeten we ook zeggen dat zo’n ovulatietest iets persoonlijks is. Wat wij goed vinden werken, kan jij minder prettig vinden. Toch hebben we, na inmiddels wel wat onderzoek te hebben gedaan, ontdekt dat veel vrouwen onze bevindingen wel onderschrijven. Ook via de website van Bol zagen we dat de ovulatietesten die wij als beste beoordelen, ook daar als beste worden beoordeeld door klanten.

beste ovulatietest

Naast deze ovulatietesten zou je natuurlijk ook nog kunnen temperaturen. Wij vertrouwen echter wat meer op de nét wat modernere technologie en kiezen daarom liever voor ovulatietesten. De afgelopen periode hebben we drie soorten ovulatietesten geprobeerd.

Ovulatietest Kruidvat
In onze weekvlogs heb je misschien wel gezien dat we begonnen met de ovulatietesten van Kruidvat. Deze vonden we wel lekker goedkoop. Het doosje bevat 7 lossen testen. Na eroverheen plassen of in een glaasje met plas dippen kan je binnen een minuutje of twee zien of de linker streep in het scherm even donker is als de rechter. Als dit het geval is, ben je vruchtbaar. Helaas bleek Joyce na de testen meerdere malen gebruikt te hebben op bijna ieder moment in de maand vruchtbaar. Dat zou heel handig zijn, maar kan natuurlijk niet… De testen bleken bij ons niet altijd zo accuraat te werken, iets wat je wel heel belangrijk vindt bij dit soort zaken waarbij je exact wilt weten wanneer je het beste kunt insemineren zodat de kans op zwangerschap het grootst is.

Prijs
De ovulatietesten van Kruidvat zijn niet duur. Ze kosten 13,95 euro voor 7 stuks. Dat is heel fijn, als ze goed zouden werken. Wij hebben die ervaring dus helaas niet.

beste ovulatietest

Ovulatietest Clearblue
Na de ovulatietesten van het Kruidvat besloten we het beter en helaas ook een flink stuk duurder aan te pakken met de ovulatietesten van Clearblue. Geen gekoekeloer meer naar vage streepjes, maar gewoon een duidelijk leeg of lachend rondje in het scherm. Geen gepruts, gewoon simpele kindertaal voor volwassenen. In de doos zit een soort thermometer waarin je de 10 testjes, die zijn meegeleverd en per stuk zijn verpakt, kunt klikken. Na zo’n 15 seconden in je plas te hebben gedipt, is het tijd om te wachten. Dit duurt wel vrij lang. Je kunt dus tussendoor beter even een klusje gaan doen, want je bent zo een paar minuten verder.

De test geeft de twee meest vruchtbare dagen weer. Er is ook een test die de vier meest vruchtbare dagen weergeeft. Dit is bij inseminatie ook wel heel handig omdat je dan 3 keer om de dag kunt insemineren. Ben je vruchtbaar dan zie je een smiley op het scherm. Ben je (nog) niet vruchtbaar dan verschijnt er enkel een lege cirkel op het scherm. Simpel en duidelijk.

Prijs
Zoals ik al schreef is deze test pittig aan de prijs. Het is daarentegen wel een hele goede en fijne test. Zolang we niet 4 jaar bezig zijn met testen, wil ik hier dus tijdelijk best wat extra geld voor neertellen. De test kost bij de drogist ongeveer 29 euro. Je hebt hiervoor 10 testen. Een paar dagen later kwamen we erachter dat dezelfde testen hier via Bol.com een stuk goedkoper zijn. Je betaalt hier 23,99 voor 10 stuks en 32,99 euro voor 20 stuks.

Ovulatietest Sensitest
De sensitest kennen we nog van een flink aantal jaartjes geleden, toen we ook bezig waren met onze kinderwens. We kregen deze toen kosteloos mee van de vruchtbaarheidskliniek waar we heen gingen. Het zijn hele simpele dunne witte sticks waarmee je op basis van twee streepjes kunt zien of je in je vruchtbare periode zit. Als het linker streepje even donker is als het rechter streepje, dan kan je ervan uitgaan dat je ovulatie binnen 48 uur zal plaatsvinden. Een mooi moment om te starten met insemineren dus.

Prijs
De testen zijn heel goedkoop en werken naar onze mening zeer accuraat. Je kunt ze niet bij de bekende drogisten kopen, maar wel op veel plekken online. Wij bestelden de test hier via Bol.com, omdat we dit het meest makkelijk en snel vinden gaan. Je betaalt 28,95 euro voor 24 stuks en 15,95 euro voor 12 stuks. De ovulatietest is nét iets goedkoper te bestellen via Sensitest.nl.

beste ovulatietest

Conclusie
We zijn het meest tevreden met de ovulatietesten van Clearblue en van Sensitest. Als we kijken naar de prijs/kwaliteit verhouding dan is de Sensitest absoluut de beste. Als we hierin het gemak en ook ons gevoel in meenemen, dan vinden we de Clearblue testen het meest goed. Onze oplossing: we combineren! De dagen waarin we in principe nog ruim voor onze eisprong zitten testen we voor de zekerheid met de ovulatietesten van Sensitest. Op basis van deze testen kunnen we namelijk door de streepjes eenvoudig zien of we nabij de vruchtbare dagen komen. Zitten we hier in de buurt, dan schakelen we over op de testen van Clearblue.

We hebben tenslotte wel besloten over te stappen van de Clearblue testen die de 2 meest vruchtbare dagen weergeven, maar de testen die de 4 meest vruchtbare dagen weergeven. Op die manier kunnen we het drie keer insemineren beter afstemmen.

Dit zijn onze ervaringen met de verschillende ovulatietesten die we hebben gebruikt. We zijn uiteraard benieuwd naar jouw ervaringen en/of handige andere tips.

Wat is volgens jou de beste ovulatietest?