Op de cover van de nieuwste Linda Meiden worden Anna Nooshin én Monica Geuze innig zoenend met elkaar afgebeeld. Een bijzondere foto die veel seks uitstraalt en begeleid wordt met de tekst “Monica & Anna geven geen fuck om hokjes”. De cover haalde gisteravond door zijn uitdagendheid én de bekendheid van de vrouwen uiteraard, vele nieuwssites én werd besproken in programma’s als RTL Boulevard. Is dit dé manier om homohaat en homo discriminatie te doorbreken of is het vooral ‘sex sells’ en wordt met deze cover door Linda Meiden de plank volkomen misgeslagen?

We struinden wat rond op social media en diverse fora waar de cover werd besproken. Uiteraard namen we ook een kijkje onder de promotie van de cover zelf op de social media van Monica en Anna. De reacties van de grote horde aan fans van de dames zijn heel positief. Ze willen het liefst het blad datzelfde moment nog gaan kopen. Ze vinden het ‘lekker, heet, love this, neuken, de mooiste vrouwen samen, focking geil’ en ga zo maar door… Er lijkt hierin wel wat voorbij te worden gegaan aan het eventueel doorbreken van taboes of aan de kaak stellen van homo discriminatie.

Toch wordt er breder op social media anders over de cover gedacht. Hier vraagt men zich af of het nodig is om met hetzelfde geslacht te zoenen om te laten zien dat je tegen hokjes denken bent? In het normale leven, in vlogs en video’s hoor je vrij weinig over hokjes denken of zoenen met het andere geslacht en nu  wordt er van de een op de andere dag met hetzelfde geslacht gezoend om dit te etaleren. Wordt hiermee niet eerder de spot gedreven met geaardheid? Je bent toch niet zo ineens even lesbisch of biseksueel? Worden seksualiteit en geaardheid hierdoor niet gebagatelliseerd tot een eenvoudig, spannend uitstapje met hetzelfde geslacht?

Is deze cover niet enkel een kwestie sex sells? Neem twee knappe, enorm geaccepteerde, hetero vrouwen en laat ze elkaar zoenen voor een foto, want het is gewoon…. hartstikke geil! Koppel het daarna aan ruimdenkend zijn en taboes doorbreken: Everybody’s happy. Maar is dit niet een beetje te simpel en oppervlakkig?

De tekst onder de instagram video op Linda Meiden lijkt ook meer te gaan over Seks Sells dan over hokjes denken:

“tip van ons: verstop ‘m voor je broertje/vriend/vriendin, anders ben je ‘m gegarandeerd kwijt) #hotstuff #comingsoon#nogeffewachten #🔥”

Vertegenwoordigen deze dames de LHBT groep in Nederland daadwerkelijk of had dan beter gekozen kunnen worden voor iemand als Ryanne van Dorst en Christina Curry? Had het niet van waarde geweest als in ieder geval één van de twee dames lesbisch of biseksueel was geweest?


Wij denken er nog even over na en we horen uiteraard graag jullie mening. We vinden het in ieder geval mooi en waardevol dat dit alles überhaupt mogelijk is in Nederland.

Hoe denk jij over dit soort covers?