Graag delen we met jullie dit bijzondere nieuws over de eerste Europese lesbische conferentie in Wenen. Van 6 en 8 oktober zal deze conferentie in Wenen plaatsvinden. Het is een conferentie om lesbiennes kracht te geven en te inspireren. De conferentie moet leiden tot een heuse European Lesbian Organization.

De Europese Lesbienne conferentie gaat over het omgaan met en het tegengaan van lesbofobie, seksisme, vrouwenhaat en racisme en alle andere mogelijke LGHBT discriminatie. De verhalen van lesbiennes worden nog maar nauwelijks gedeeld, waardoor zichtbaarheid van lesbiennes nog steeds een heikel punt is. De start van de conferentie op 8 oktober zal dan ook worden uitgeroepen tot Internationale Lesbiennedag.

Een reisje naar Wenen, waar de conferentie is, en deelname aan het congres is uiteraard niet goedkoop. Daarvoor is een beurs geregeld die kan worden aangevraagd. Hoe meer donaties, hoe meer mensen aanwezig kunnen zijn. Diversiteit in opkomst staat hierbij centraal.

“Het doel van de conferentie is om strategieΓ«n uit te werken om op lange termijn kennis, ervaring, acties en getuigenissen voor feministen en lesbiennes uit te wisselen. Hoe kan je zichtbaarheid van lesbiennes en feministen in openbare ruimte verhogen?”
bron Zizo-online.be

Het doel van de conferentie is het opzetten van een samenwerkingsplatform voor lesbiennes in Europa en de start van een European Lesbian Organization. Meer informatie over de conferentie wordt binnenkort gepubliceerd op de website. Hier vind je ook meer info over de inschrijvingen.

Tijdens de conferentie kan je panelgesprekken, workshops, presentaties en culturele activiteiten verwachten. Check de website van de European Lesbian Conference.