Deze week kreeg ik van een lieve vriendin de tip om de lesbische film Lovesong te kijken. Een prachtige film volgens haar. Ik zocht Google en YouTube af naar de film in de hoop dat ik hem online kon kijken, maar vond enkel de trailer, die me inderdaad enthousiast maakte. Stom genoeg kwam ik er na een uur pas achter dat de film gewoon sinds kort op Netflix staat én dat ik hem zelfs in mijn favorieten had gezet! Lovesong is een film uit 2016 en gaat over Sarah, een jonge moeder met een dochtertje. Sarah woont in hun landhuis en haar man is voortdurend op reis voor zijn werk. Aan het begin van de film wordt al snel duidelijk dat ze zich hierdoor vrij eenzaam voelt. Wanneer Sarah’s oude vriendin Mindy op bezoek komt, besluiten ze samen een roadtrip te maken met alle gevolgen én gevoelens van dien….

Deels onder invloed van alcohol delen ze allerlei gevoelens en ontstaat een lang onuitgesproken intimiteit tussen de twee oude vriendinnen. Sarah belandt hierdoor in een tweestrijd over haar gevoelens voor haar man en voor Mindy en gaat vervroegd terug naar huis met haar dochtertje. Drie jaar later zien de twee vrouwen elkaar weer, maar dan op de bruiloft van Mindy. Iets wat veel gevoelens met zich meebrengt voor Sarah. Zij moet nu de realiteit onder ogen zien… De film is mooi, bijna documentaire achtig. Het verhaal gaat wel wat traag, maar de film is absoluut origineel en de moeite waard om te bekijken. Hieronder vind je de trailer én via deze link vind je hem – als je een abonnement hebt – op Netflix.

“Hij is wat traag en het is geen lesbische film zoals ik ze gewend ben, maar het gebrek aan cliche’s maakt het verhaal mooi. De emoties van Sarah worden zo overgebracht, dat je het verhaal gewoon moet volgen en het zelfs echt een beetje met haar te doen hebt.” ~ Joyce

Zoek je meer lesbische films? Neem dan eens een kijkje op Bol.com voor films als Loving Annabelle en Better than chocolate.