Dingen die je partner doet waarvoor je je schaamt? Schaam jij je weleens voor degene met wie je samen bent? Voor een goede vriendin, je moeder, broer of je partner? Niet omdat je niet van de ander houdt of niet dol op hem of haar bent, maar gewoon omdat die nogal eens iets kan doen of zeggen waardoor jij je ongemakkelijk voelt. Binnen relaties zijn er een aantal dingen waar partners zich van elkaar nogal eens voor schamen. Scarlet en ik hadden het hier laatst met elkaar over en we kwamen erachter dat ook wij wel een paar dingen konden bedenken bij elkaar waarvoor we ons wel eens schaamden. Gelukkig waren dat trouwens niet zoveel dingen en ik wist er nog aanzienlijk meer dan Scarlet!

Ook online gingen we op zoek naar de meest voorkomende dingen die je partner doet waarvoor je je schaamt. We kwamen terecht bij een flink aantal verschillende top 10 lijstjes en vormden hier één top 10 van waarbij we ons het meest konden voorstellen. In deze blog een aantal dingen die Scarlet doet waarvoor ik me schaam, dingen die ik doe waarvoor Scarlet zich schaamt en een top 10 van meest voorkomende dingen die je partner doet waarvoor je je schaamt.

Dingen die je partner doet waarvoor je je schaamtJoyce schaamt zich voor….
Wauw, ik heb maar liefst 5 dingen kunnen bedenken waarvoor ik me weleens schaam. Om de meeste dingen kan ik trouwens ook wel lachen hoor, zeker achteraf als het bijvoorbeeld gaat om het persoonlijke verzorgingspuntje. Ook kan ik met sommige dingen waarvoor ik me schaam achteraf wel blij zijn. Nou ja, ik ben benieuwd of je er iets in herkent van jezelf of je partner…

♥ Scarlet die altijd zegt wat ze denkt
Ik ben zelf iemand die veel denkt, maar dit eigenlijk vaak voor zich houdt. Scarlet daarentegen, denkt ook vrij veel, maar spreekt dit ook gewoon uit. Nu is het juist fijn als je dit kunt en weet je gelijk wat je aan iemand hebt, maar Scarlet doet dit echter vaak in een niet gecensureerde versie. Alles wat ze denkt komt er ook gewoon in die vorm uit. Aardig of niet heel aardig en gepast of iets minder gepast, het is eruit voor ze het weet. Scarlet is altijd vrij direct in haar communiceren en zegt je waar het op staat. In sommige situaties voel ik me hier nogal ongemakkelijk bij, juist omdat ik dat niet zo zou aanpakken.

♥ Scarlet die voor ons opkomt
Scarlet komt graag voor ons op als er iets niet helemaal naar wens is. Ik vind dat soms een beetje gênant, omdat ik er gewoon niet zo van houdt om moeilijk te doen. Zo kan ze bij een restaurant bijvoorbeeld iets zeggen over het eten dat niet goed is of dat we liever een tafeltje bij het raam willen. Laatst gingen we naar een hotel in Den Haag en toen we op de kamer kwamen viel deze erg tegen. Scarlet ging toen terug naar de receptie om een andere kamer te regelen. Ik vind dat ergens heel ongemakkelijk, al ben ik er uiteindelijk dan ook wel blij mee, want we hadden toen wel een hele toffe kamer…

♥ Scarlet in een kledingwinkel
Als ik met Scarlet aan het winkelen ben, dan moet ik als een soort winkelhulpje achter haar aan lopen om alles weer netjes op te vouwen. Ik begrijp best dat daar mensen voor werken in zo’n winkel en dat het bij hun taak hoort, maar om nou truien en broeken van een stapel te pakken om het er vervolgens weer als een half propje op te leggen als het toch niet helemaal je smaak blijkt te zijn, is niet zo mijn ding. Scarlet heeft hier nogal een handje van. Talloze jasjes, truien en broeken zou je ook maar zo op de sport afdeling terug kunnen vinden. Iets waar ik me niet zozeer voor schaam, maar wel erg vervelend vind, is dat ze altijd met hele stapels kleding aan komt zetten voor mij. Vaak heb ik op dat moment óf helemaal geen zin om iets te passen of moet ik allemaal leuke dingen passen terwijl ik nou net geen geld wilde uitgeven.

Dingen die je partner doet waarvoor je je schaamt Scarlet haar persoonlijke verzorging
Dat we nou niet bepaald beauty bloggers zijn, dat is wel duidelijk, maar sommige dingen moet je soms gewoon even doen. Voor jezelf en je omgeving. Je zou het zo niet zeggen, maar Scarlet geeft niet heel veel om persoonlijke verzorging. Nu is het natuurlijk niet zo dat ze zich niet elke dag doucht of dat ze stinkt of geen schone onderbroek aantrekt, maar een paar andere zaken wil ze nog wel eens vergeten. In de zomer kan het bijvoorbeeld vaker gebeuren dat ik zeg dat ze haar armen vooral omlaag moet houden om te voorkomen dat de vogels haar oksels niet aanzien als vogelnest.

In de winter is het helemaal geen ramp om je wat minder vaak te scheren, maar wanneer je denkt dat je panty rafelt, terwijl het je beenharen zijn die er doorheen steken, moet je misschien even aan de slag. Laatst wilde Scarlet ergens een ring passen en ik was denk ik niet de enige die even een keer extra naar haar nagels keek toen de vrouw de ring om haar vinger wilde doen. Misschien moet je eens contact leggen met het nagelschaartje en wanneer heb je in de tuin gewerkt dan?….

Scarlet die in het openbaar wil zoenen
Misschien ben ik hier wel iets te preuts in, maar zoenen in het openbaar vind ik erg ongemakkelijk. Scarlet vindt het daarentegen juist vaak leuker, de exhibitionist 😉 Ik weet niet of ik het ongemakkelijk vind omdat we twee vrouwen zijn en ik me dan bekeken voel, maar ik voel een soort van schaamte. Vooral met een wijntje op moet ik haar goed in de gaten houden….

Dingen die je partner doet waarvoor je je schaamtScarlet schaamt zich voor….
Eigenlijk is er maar weinig waarvoor ik me bij Joyce voor schaam. Ik vind haar gewoon prima zoals ze is en ik denk dat er daarom ook helemaal niet echt reden is voor schaamte. Maar goed, als ik toch wat kleine dingetjes moet verzinnen….

♥ Joyce haar ‘te leuk willen doen’
In ongemakkelijke sociale situaties wil Joyce nog weleens extra leuk gaan doen vanuit onzekerheid. Ze gaat dan plotseling heel hard en veel praten en te veel en hard lachen om grapjes die helemaal niet zoooo leuk zijn. Ik begrijp het wel en vind het soms wel een beetje aandoenlijk, maar ik kan me er stiekem soms ook wel een klein beetje ongemakkelijk door voelen of door schamen.

♥ Joyce die niets lust
Dit is nu niet meer het geval, maar toen ik Joyce net leerde kennen lustte ze nagenoeg niets. Als we dan ergens wat gingen eten of met familie uit eten gingen, dan kon dat best even ingewikkeld of spannend zijn. Ze was met het nodige eten niet bekend of dacht dat ze alles vies vond. De eerste keer Kerst bij mijn moeder aten we garnalen cocktail als voorgerecht. Ik kan me de blik van Joyce nog goed herinneren toen dat op werd gediend… Anyway, nu bijna 10 jaar verder lust en kent ze heel veel meer. Go Joyce! 😉

♥ Ze is soms een beetje traag…
Of het nou komt doordat ik heel snel ben of zij heel traag is, dat weet ik niet, maar Joyce kan soms wat traag reageren op dingen. Iemand vertelt dan iets of vraagt iets en ik heb bij wijze van spreke al 10 keer gereageerd en Joyce is de zaken nog aan het verwerken in haar hoofd. HALLO SCHATJE, REACTION  IS NEEDED PLEAZZZZzzzz…

Dingen die je partner doet waarvoor je je schaamtEn tenslotte een top 10 van meest voorkomende dingen die je doet waarvoor je partner zich schaamt.

  1. Ruzie maken of denigrerend doen
  2. Geheimen vertellen
  3. Intieme details over je seksleven delen
  4. Vloeken en slecht taalgebruik
  5. Tafelmanieren
  6. Dronkenschap
  7. Extreem klef of afstandelijk doen
  8. Kleding
  9. Slechte grappen
  10. Verhalen herhalen

Fotografie: ValentinaM-

Waar schaam jij je weleens voor bij een vriend(in), familie of partner?