Magnum heeft in Australië een nieuwe reclame gelanceerd en wij vinden die prachtig! In de reclame zie je hoe een vrouw zich voorbereid op haar bruiloft met…. een andere vrouw. De lesbische bruiloft ziet er geweldig mooi en romantisch uit. De boodschap van Magnum hierbij is: Pleasure is Diverse. Helemaal mee eens: genieten is voor iedereen anders en iedereen heeft een andere smaak. Toch riepen de beelden van de lesbische bruiloft van Magnum veel negatieve reacties op in Australië. Mensen vonden de reclame ongepast en dienden een klacht in bij de reclame code commissie : The Advertising Standard Boards.

In 2015 werd in Australië een wetsvoorstel ingediend voor legalisering van het homohuwelijk.  Inmiddels, twee jaar later, is het voor homo’s en lesbiennes in Australië nog steeds niet mogelijk om voor de wet te trouwen. Volgens de klagers zorgt de reclame voor verheerlijking van homoseksualiteit. De klacht is inmiddels verworpen en Magnum staat nog steeds vierkant achter haar reclame.

“Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt of waar je heen gaat, we verdienen het allemaal om in een open maatschappij te leven, die iedereen accepteert. Want enkel als we de beste versie van onszelf kunnen zijn, kunnen we meer genieten van het leven”, aldus Magnum

Go Magnum! ♥

Bron: HLN.be