Lesbiennes verkopen olie. Hoezo? Een Canadees oliebedrijf heeft flink wat kritiek over zich heen gekregen na het plaatsen van een advertentie met twee lesbiennes erop. De advertentie was ludiek bedoeld, maar veel mensen kunnen de ‘grap’ er niet van inzien. Zij vinden dat de advertentie lesbiennes hiermee gedenigreerd worden en enkel gezien als ‘sexy objecten’. De boodschap is dat je in Canada wel lesbisch mag zijn in tegenstelling tot in Saudi-Arabië. Je kunt dus beter olie kopen uit Canada dan uit Saudi-Arabië….

Op veel mensen komt deze boodschap echter niet goed over. De aandacht ligt volgens critici vooral op het feit dat lesbiennes heel sexy zijn en dat je daarom beter olie kan kopen uit Canada. Ikzelf vind het wel een bijzondere manier van reclame maken, maar het zou me nou ook weer niet direct boos maken. Ik kan de ‘humor’ er wel van in zien. De bedenker van de poster is trouwens zelf ook homoseksueel. Wat vind jij?

lesbiennes verkopen olie

Na de grote hoeveelheid aan kritiek op social media kwam het bedrijf alsnog met onderstaand excuus bericht via Facebook.

lesbiennes verkopen olie

Wat vind jij van deze advertentie?