Liedjes over lesbische liefde, ik kende er persoonlijk maar weinig. Ik kende wel lesbische zangeressen en feministische liedjes, maar geen lesbische liedjes. Totdat ik recent eens ging zoeken op het world wide web. Ik vond een flink aantal nummers over de liefde tussen twee vrouwen. Fijne nummers die me aanspraken en sommige wat minder passende nummers bij mijn smaak. Ik maakte een selectie van 10 nummers en deel deze graag met je in onderstaande blog. Het laatste nummer is eigenlijk het enige nummer dat ik kende. Ik ben benieuwd of jij nog echte lesbische liedjes kent. Laat dit gerust even weten in de reacties. Fijne zaterdag! ♥

♥ Who We Are van Allison Weiss
Dit nummer is lekker up tempo. Het is van Allison Weiss en is heel fijn om te luisteren als je een leuk meisje of leuke vrouw ontmoet waarmee je graag samen wilt verdwijnen. Het nummer gaat dan ook over samen erop uittrekken en ontdekken wie je bent “Who we are”.

♥ All I Want Is To Be Your Girl van Holly Miranda
Dit liedje gaat over iedereen die niet per se op zoek is naar de liefde, maar deze wel toevallig tegenkomt. Het nummer is wat relaxter en klinkt wat ouder. Het is een beetje Indy achtig nummer.

♥ Girl van The Internet ft. Kaytranada
Dit liedje gaat over verliefd zijn op een meisje en je best doen om haar te krijgen. Een redelijk chill, slow nummer.

♥ She’s So Lovely van The Butchies
Dit nummer gaat over verliefd zijn tot over je oren op een meisje/vrouw. Het maakt eigenlijk niet uit wat ze doet, want alles wat ze doet is gewoon geweldig. De ultieme roze bril…

♥ Only A Girl van Gia
Dit vind ik persoonlijk een lekker nummer. Niet zozeer de lyrics, maar vooral de stijl muziek. Het nummer gaat over verliefd worden op heul veul leuke meisjes. Het gaat over dat wat alleen een meisje kan betekenen voor je…

♥ First Position van Kehlani
Dit nummer gaat over verliefd worden op een meisje die al in een relatie is met een jongen. “To show you what it’s like, to fuck with something right” Persoonlijk vind ik dit een gaar nummer.

♥ I Kissed a Girl van Jill Sobule
No, dit is niet het liedje van Katy Perry, maar een heus nummer speciaal geschreven voor lesbiennes.  Het gaat over een vrouw die ten huwelijk word gevraagd door een jongen, maar in verwarring is gebracht door de zoen van een meisje.

♥ Girls Like Girls van Hayley Kiyoko
Dit is een upbeat pop nummer wat helemaal gaat over verliefd zijn om meisjes.

♥ Back To Bed van Boyskout
Dit nummer van Boyskout gaat over verliefd zijn op een meisje en de hele dag in bed willen blijven liggen.

♥ All the things she said van t.A.T.u.
Dit nummer is misschien nog wel het meest bekende nummer van alle bovenstaande nummers. Het is van het bekende duo t.A.T.u. dat lesbisch leek, maar dit uiteindelijk helemaal niet bleek te zijn. Het nummer gaat, hoe kan het ook anders, over de liefde tussen twee vrouwen.

Enjoy the music ♥