Ben je aankomende week toevallig in Utrecht? Dan moet je zeker even een wandeling maken naar deΒ kruising van de Knipstraat en de Daalsesingel. Hier zal namelijk dinsdag a.s. een van de eerste homoseksuele en lesbische stoplichten worden onthuld.Β De stad zal in totaal drie van deze stoplichten krijgen. Deze stoplichten staan symbool voor de gelijke rechten van lesbiennes en homoseksuelen.

Lesbische stoplichten in Utrecht

Utrecht deed al eerder iets speciaal voor de rechten van homoseksuelen en lesbiennes. De gemeente liet namelijk een zebrapad maken in regenboog kleuren. Je kunt dit regenboog zebrapad vinden bij de oversteek naar de Bijenkorf, de Lange Vlierstraat.

Lesbische stoplichten in Utrecht

GroenLinks kwam in 2015 met het idee, waarschijnlijk naar aanleiding van de stoplichten die dat jaar in Wenen werden geplaatst in de periode rond het Eurovisie Songfestival. Wij zijn super benieuwd naar de nieuwe lesbische stoplichten en gaan volgende week zeker even een kijkje nemen! En jij?

Bron foto’s: Nico Kaiser