Vorige week waren we een dagje in Amsterdam. Gewoon gezellig met een gehuurde fiets wat leuke plekjes bekijken. We reden door de Negen Straatjes, gingen wat eten bij de Foodhallen en wandelden even door de grote winkelstraat. In de Nieuwstraat kwamen we de recent geopende winkel Søstrene Grene tegen, oftewel  De Zussen Grene. De winkel komt uit Denemarken en Deens design is hip. Deense winkels als Søstrene Grene én Flying Tiger doen het goed in Nederland. De vergelijking met Flying Tiger is niet enkel om zijn afkomst, maar ook om de inhoud van de winkel. 

Søstrene Grene heeft qua producten een beetje een kruising van hetgeen je vindt bij Flying Tiger en Xenos. Er is van alles wat te vinden voor geheel verschillende smaken. Je vindt er kaarsen, koffers, broodtrommels, telefoonhoesjes, doosjes, vazen, servetten, kussens, servies en nog veel meer. Het is écht zo’n winkel waar je naar binnen gaat terwijl je niets nodig hebt en waar je naar buiten komt met allerlei leuke en originele spulletjes. Zeker ook een winkels waar je een grappig cadeautje voor iemand kunt scoren. Op dit moment vind je een Søstrene Grene winkel in Groningen, Zwolle, Amsterdam en Den Haag. In deze blog een impressie van de winkel Søstrene Grene in Amsterdam.

Sostrene Grene Amsterdam

Deze kleine doosjes waren helemaal niet zo duur en vond ik erg leuk om bijvoorbeeld ringen in te doen om als het ware tentoon te stellen in ons huis. Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Joyce vond dit koffertje erg leuk voor onze hond Sjors. Gewoon om zijn brokjes en koekjes in te doen als hij een nachtje gaat logeren.Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Dit kussen vond ik dan weer erg leuk. Gewoon zo’n gezellig schaap als print voor in de woonkamer. Ik heb het niet gekocht helaas. De pastel groene sierkoffers hierboven vond ik ook heel gaaf.Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Het hoesje Stay Open Minded vond ik ook wel tof. Gewoon een wijze tekst die je niet vaak genoeg tegen jezelf kunt zeggen, omdat we als mensen nu eenmaal vaak te snel oordelen of niet open staan voor vreemde dingen.Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Deze glaasjes vond ik ook erg schattig. Heel simpel en schattig en daardoor heel gezellig om uit te drinken.Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Sostrene Grene Amsterdam

Ben jij al bij Søstrene Grene geweest?