Komende zondag is het letterlijk én figuurlijk smullen bij NPO Zapp. In aflevering 3 van De Taarten van Abel duikt bakker Abel, alias Siemon de Jong, de keuken in met Julia (11) om een taart te maken voor haar tante. Je vraagt je nu misschien af wat wij daarmee moeten op onze blog. Nou, het gaat in dit geval om een hele bijzondere aflevering! Julia’s tante is namelijk getrouwd met Jessica en ze willen samen graag een kindje. Haar tante heeft, doordat ze lesbisch is, een zware tijd achter de rug en daarom wil Julia graag iets bijzonders voor haar doen.

Vroeger is de tante van Julia weggepest uit haar huis in Utrecht. Ze woont nu wel fijner en voelt zich meer op haar gemak, maar haar tante en partner Jessica worden samen nog steeds nagekeken. Julia maakt zich hier erg boos om. Ze vindt het heel stoer van haar tante en Jessica dat ze durven te zijn wie ze zijn, ook al is dit soms moeilijk voor ze. Ze wil een hartentaart maken in de kleuren van de regenboogvlag.

taarten van abel lesbische taartBron foto

Taarten van Abel, gemaakt door productiemaatschappij Stormy Minutes voor de VPRO, is bekroond met onder meer de Cinekid Publieksprijs (2008), Gouden Stuiver (2011) en een eervolle vermelding van de Zilveren Nipkow Schijf (2012).

Uitzending: ZondagOCHTEND 24 januari, 9.50 uur bij NPO Zapp.