Hij draait inmiddels al een paar weken door het hele land in de bioscoop en is genomineerd voor maar liefst 5 Golden Globes. Ik heb het over de film ‘Carol’. Wij hebben nog geen tijd gehad om een bezoekje te brengen aan de bios, maar als ik de recensies lees, moeten we dat binnenkort zeer zeker gaan doen. 

De film speelt zich af in het jaar 1952 in New York, waar twee totaal verschillende vrouwen elkaar leren kennen. Carol is charmant, rijk en getrouwd, terwijl Therese, als 20 jarig meisje, nog aan het begin van haar leven staat en onzeker is over wie ze wil worden. De twee ontmoeten elkaar tijdens kerstavond in het warenhuis in Manhattan waar Therese werkt. De vonk slaat gelijk over.

Therese verlangt naar een ander leven en omdat ze beiden alleen zijn met Kerstmis, stelt Carol haar voor samen een reis te maken naar het midden van Amerika. De twee worden hopeloos verliefd. Helaas zit Carol ook nog gevangen in een mislukt huwelijk en wanneer haar man erachter komt dat de twee een affaire hebben, doet hij er alles aan om ervoor te zorgen dat Carol uit haar ouderlijke rol wordt gezet.

Ik was gelijk benieuwd naar de film na het bekijken van de trailer. Bekijk de trailer hieronder en dan ben ik benieuwd wat jij er van vindt.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=EH3zcuRQXNo” width=”100%” height=”350″][/videos]

En? Ga jij hem kijken of heb je hem al gezien?