De afgelopen weken zag ik een aantal keer verschillende Engelse artikelen langskomen met daarin de tekenen die zouden bewijzen dat je slimmer bent dan gemiddeld. Natuurlijk moest ik even checken aan hoeveel van die tekenen ik voldeed. Jammerdebammer, dat waren er niet zoveel! Toch vind ik mezelf hierdoor niet minder slim. Zo’n testje zegt natuurlijk niet alles. Het is grappig om te doen en het gaat voor een groot aantal mensen op, maar niet voor iedereen. Neem het dus niet té serieus en ga je niet slechter voelen als je aan weinig van de tekenen voldoet. Mijn broer voldoet ook niet aan al die tekenen én toch is hij mega slim.

In deze blog beschrijf ik de 8 tekenen die aan zouden kunnen tonen dat je slimmer dan gemiddeld bent. Je hebt dan dus een IQ boven de 100, want 100 is gemiddeld. De informatie heb ik gehaald uit een infographic van The Business Insider. Het is trouwens niet zo dat het vandaag oppakken van onderstaande gedragingen je ineens slimmer gaat maken, helaas…. En ach, slim zijn is ook niet alles.

1. Je bent het oudste kind
Uit onderzoek blijkt dat het oudste kind meestal het slimste kind is. Dit is niet het gevolg van genetica, maar het gevolg van familie dynamica en psychologie.

2. Je houdt van katten
In 2014 kwam er uit een onderzoek dat mensen die meer hebben met honden meer sociaal zijn en mensen die meer hebben met katten meer intelligent zijn. Wellicht hebben introverte mensen meer intellectuele  hobby’s.

katbron foto

3. Je hebt ooit muziekles gehad
Uit een onderzoek uit 2011 blijkt dat kinderen die tussen 4 en 6de levensjaar verbaal intelligenter zijn als ze minimaal 1 maand muziekles hebben gehad.

4. Je rookt niet
Uit een Israëlisch onderzoek uit 2010 met 20.000 jonge mannen (18 – 21 jaar) bleek dat de mannen die rookten een gemiddeld IQ hadden van 94, terwijl de niet-rokers een gemiddeld IQ hadden van 101.

rokenbron foto

5. Je hebt een gezond gewicht
Een gezond lichaam betekent over het algemeen een gezonde geest. Uit een onderzoek in 2006 bleek dat mensen met overgewicht 44% van de te leren woordjes onthielden, terwijl de mensen met een gezond gewicht er 56% onthielden.

6. Je bent linkshandig
Uit recent onderzoek blijkt dat mensen die linkshandig zijn creatiever kunnen denken en hierdoor sneller met goede oplossingen komen voor problemen.

7. Je bent lang
Uit onderzoek blijkt dat, zelfs nog voordat een kind naar school gaat, deze als hij langer is dan gemiddeld al beter scoort op cognitieve toetsen.

langbron foto

8. Je hebt weleens drugs gebruikt
Onderzoek wijs een relatie aan tussen een hoog IQ in de jeugd en het recreatief gebruik van drugs op een volwassen leeftijd. Nee, nu drugs gaan gebruiken gaat je dus nu geen hoger IQ opleveren. Don’t try that!

bron foto 1