Ben is een 16-jarige jongen uit de buurt van Chicago die van fotografie houdt, een leuke vriendin heeft en altijd gelukkig heeft samengewoond met zijn twee ouders Charlie en Suzy. Maar net als hij denkt dat hij het leven helemaal onder controle heeft, krijgt hij te horen dat niet alleen zijn ouders gaan scheiden, maar dat zijn vader ook voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Wat betekent deze verandering in het leven van de jonge tiener die het gevoel heeft ineens zijn vader kwijt te raken? Hij vindt steun bij zijn vriendin Danielle die toevallig Γ³Γ³k een vader heeft die transgender is.

De serie vertelt het verhaal door de ogen van Ben, maar laat ook de emotionele en lichamelijk worstelingen zien waar zijn vader Charlie mee te maken krijgt sinds diens besluit om verder te leven als Carly. Becoming Us is vanaf donderdag 19 november tot en met donderdag 21 januari om 21:00 uur te zien op TLC.

becoming us

Bens vader Charlie voelde al sinds het begin van zijn huwelijk met Suzy dat hij anders is en eigenlijk als vrouw wil leven. Toch gedroeg hij zich altijd als een voorbeeldvader: hij sportte veel met Ben en was zelfs basketbalcoach. De schok voor Ben was dan ook groot toen hij merkte dat zijn vader borsten begon te krijgen, zijn nagels ging lakken en uiteindelijk besloot om voortaan als Carly door het leven te gaan. En als Ben te horen krijgt dat Carly een geslachtsoperatie wil ondergaan, is hij helemaal van slag. Had hij altijd nog stiekem gehoopt dat het een fase was; nu weet Ben dat de verandering definitief is en dat er geen weg terug meer is.

Zijn aarzelende acceptatie staat in schril contrast tot die van zijn vriendin Danielle die al vanaf haar zevende weet dat haar eigen vader Daniel liever als vrouw leeft. Zij is hem (Danielle praat over Daniel meestal nog in de hij-vorm) juist tot steun als hij worstelt met de negatieve reacties uit de maatschappij en wanneer hij op straat wordt uitgescholden als β€˜freak’. Daniel over zijn verandering: “Het is geen hobby, het is wie ik ben. Het is de realiteit.” Dochter Danielle weet dat en accepteert haar vader daarom. Ze gaat zelfs met hem mee als hij bh’s wil passen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=0zl9FNkK7A4″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Voor Ben is het allemaal nog wennen. Hij is bang dat hij zijn vader kwijtraakt. Carly ziet dat juist anders: “Je raakt me helemaal niet kwijt, want ik ga nergens heen. Integendeel: je krijgt meer van me dan je ooit hebt gehad.”

Becoming Us is vanaf donderdag 19 november tot en met donderdag 21 januari om 21:00 uur te zien op TLC.