Eerder schreven we al over onze gedachtes bij Say Yes To The Dress, Expeditie Robinson en Hollands Next Top Model.  Nou hebben we naast deze televisie programma’s ook een overvloed aan talentenshows in ons land. Na jaren van kijken hebben we hier de nodige gedachtes veel voorkomende gedachtes bij gekregen. Vandaag delen we daarom 10 gedachtes met jullie bij de talentenshow ‘The Voice of Holland’.

Natuurlijk zijn er nog veel meer gedachtes die je kunt hebben bij The Voice of Holland. Laat dus zeker even weten wat jij nou regelmatig denkt als je naar dit programma zit te kijken.

the voice of holland1. Waarom draaien ze nou niet?!
De muziek begint te spelen en een prachtige stem komt je uit de speakers van de televisie tegemoet. ‘Nou, die zullen binnen nu en 5 seconden wel met zijn allen omdraaien’, denk je bij jezelf. Maar nee hoor. Ze zitten met zijn allen stoïcijns voor zich uit te kijken en hun handen bevinden zich in de verste verte niet in de buurt van die grote rode knop. Het gebeurt wel vaker dat ik iemand prachtig hoor zingen, maar er niemand in die gekke stoelen omdraait. Ze zullen er geheid meer verstand van hebben, of iets goed klinkt of perfect zuiver wordt gezongen, maar soms snap ik er helemaal niets van.

2. Waarom is Anouk zo koel?
In de jaren na het geweldige hitnummer ‘Nobody’s Wife’, is de rebelse Anouk best wel wat veranderd. De toenmalig stoere blonde stoot met neuspiercing ziet er wat minder rebels uit, heeft inmiddels een uitgebreid gezin en mag tegenwoordig jureren in The Voice of Holland. Ik heb Anouk altijd een tof mens gevonden met een geweldige stem, maar ik moet zeggen dat ik het soms wat jammer vind dat ze in The Voice zo koel en afstandelijk overkomt. Je kan het misschien zien als, niet gemaakt overdreven blij of juist eerlijk en zichzelf, maar het voelt voor mij alsof ze juist expres een soort van koele kikker personage wil neerzetten, zoals je Simon Cowell misschien wel kent van de Engelse variant.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=3RaHTDNude4″ width=”100%” height=”350″][/videos]

3. Waarom van die gekke kleding?
Door de show heen krijg je een aardig beeld van hoe de deelnemers zijn en wat hun stijl is. Je ziet ze tijdens de audities en repetities in hun eigen aangetrokken kloffie en vervolgens in de live shows van top tot teen gestyled door een styliste. Soms is dit leuk, maar soms hebben ze iets aangetrokken gekregen wat totaal niet meer bij die persoon past. Het oog wil ook wat, maar je moet niet overdrijven…

4. Wel geweldig vinden maar NIET draaien?!
We blijven nog even bij het draaien, want één ding vind ik altijd echt een beetje suf. De coaches die er voor kiezen om niet om te draaien tijdens een nummer, maar achteraf zeggen dat die stem toch wel echt prachtig was. Uhm sorry? Je vond de stem prachtig, maar hebt bewust niet op de knop gedrukt… I don’t get it.

the voice of holland5. Schiet nou eens op en doe niet zo overdreven
Soms duurt het kiezen voor iemand zo irritant lang. Ja, natuurlijk is dat om de spanning op de bouwen en het programma spannend te maken, maar het is soms zo irritant. Ik denk dan, je weet allang wie je gaat kiezen, kies gewoon. Helemaal vervelend is als er dan ook nog een van de 15 reclameblokken tussendoor komt. Tenslotte gaat het soms ook wel op een heel overdreven manier. Kijk, Anouk kan een koele kikker zijn, maar Marco stort zogenaamd bijna in als hij iemand moet afwijzen. Tranen!

6. Weten ze echt niet wie er staat?
Nu we het toch over het draaien hebben; ik vraag me altijd serieus af in hoeverre ze echt niet weten wie er achter hun rug staat te zingen. Soms komt er een bekend persoon langs die ineens heeft bedacht graag een (solo) zang carrière te willen beginnen. Een achtergrond zangeres van… een vriendinnetje van de dochter van.. Heel toevallig gaan die personen zo goed als altijd door naar de volgende ronde. Toeval of doorgestoken kaart? Ik heb er mijn twijfels over.

7. Hé, ken ik jou niet ergens van?
Je kent het wel. Je ziet iemand en hebt het idee dat je die persoon al eens vaker hebt gezien. Waar ken ik haar toch van? Oh wacht! Deed zij ook niet eerder mee aan Idols, X Factor, Popstars en de vorige 3 seizoenen van The Voice of Holland? Ja, dat dus. Mensen die oneindig blijven meedoen aan talentenjachten om door te breken of even weer in de schijnwerpers te kunnen staan. Het is goed om doorzettingsvermogen te hebben, maar je moet ook weten wanneer je moet stoppen en je niet echt meer thuishoort in een talentenjacht. Zo kon je Esmée Denters, die eerder zelfs al met Justin Timberlake samenwerkte, begin van dit jaar zien in de Engelse Voice of Holland of neem nou een tijd geleden Dewi nog, die al meedeed aan de eerste show van Idols.

8. Bewust mensen tegenover elkaar zetten
Wanneer alle coaches hun team compleet hebben is het de bedoeling om het team vervolgens weer uit te dunnen door ze met elkaar te laten battle’en. Dat alleen is al een beetje apart misschien, maar hoe bepaal je dan wie er met wie de battle aangaat? Hebben ze voor zichzelf al niet bepaald wie ze uiteindelijk wel en niet willen overhouden in hun team en plaatsen ze daarom vervolgens bewust bepaalde mensen tegenover elkaar? Hebben sommigen bij voorbaat al geen schijn van kans? Wanneer ik sommige battles zie denk ik namelijk soms echt: “WHY?” Waarom zou je die twee in vredesnaam samen in de ring zetten?

the voice of holland9. Waarom nou zo’n suf nummer?
Sommige stemmen wil je gewoon een bepaald nummer horen zingen. Een lekker ruig nummer waarop hij of zij helemaal los kan gaan of juist heel zacht en gevoelig. Je verwacht dan ook dat de coaches ze zo’n soort nummer zullen laten zingen, maar niets is minder waar. Komt net je favoriete deelneemster die zo’n prachtige gouden strot heeft op, moet ze één of andere suffe jaren 80’s ballad zingen. Het idee achter de keuze van een nummer is soms niet helemaal te begrijpen.

10. Wie heeft er vorig jaar eigenlijk gewonnen?
Een aantal jaren geleden keek ik standaard naar dit soort shows, maar inmiddels blijf ik er zeker niet meer voor thuis. Ik vind het best leuk om af en toe te kijken, maar door de jaren heen ben ik denk ik een beetje talentenshow moe geworden door het overschot aan dit soort shows op televisie. In de meeste gevallen hoor je na een jaar niks meer van de winnaar en ik zou je niet eens meer kunnen vertellen wie er vorig jaar heeft gewonnen. Binnenkort komt Idols weer op de buis……

Wat zijn jouw gedachtes bij het kijken naar The Voice of Holland?