Ik ben Lara, 15 jaar oud. Ik heb best wel een rot tijd gehad omdat er met mijn gevoelens werd gerommeld. Zelf wist ik ook niet wat ik met mijzelf aan moest of hoe ik het aan anderen moest vertellen. Ik zat in groep 8 en mijn juf was lesbisch. Iedereen maakte er wel grapjes over inclusief ikzelf, maar ik had toen al zoiets van nou: Eigenlijk lijk ik best wel veel op haar. Dat werd me ook altijd gezegd. Ik dacht toen al dat ik ook lesbisch zou kunnen zijn, maar dacht er verder niet echt bij na, want ik zat immers nog maar in groep 8.

Er werd me altijd gezegd dat ik een jongen had moeten zijn omdat ik met mijn broertje zijn leger poppen speelde en mijn broertje met mijn barbiepoppen. Oftewel onze genen leken wel omgedraaid… Toen ik in de eerste klas zat ging iedereen al over op de vriendjes en zoenen, terwijl ik nauwelijks wist wat zoenen was. Sommige kinderen maakten er zelfs een competitie van wie in een weekend met de meeste jongens kon gaan.

Ik had nog nooit een vriendje gehad of gezoend. Ik zei altijd maar: ‘Wat heb je aan een vriendje, zonde van je tijd of geld en ik hoef toch geen kinderen’. Toen heb ik toch maar gezoend met een jongen tijdens een vakantie in Turkije om er bij te horen, want ja iedereen doet het toch? Later heb ik ook nog een vriendje gehad in het begin van de 2de klas, maar dat ging binnen een week al uit omdat ik helemaal niks voelde voor hem.Verliefd op een meisje

Ook deed ik veel vrijwilligerswerk zoals in een jeugdhonk helpen in mijn eigen dorp. Ik raakte daardoor in contact met D. die op meisjes viel. Ze vroeg me of ik op meisjes viel en ik zei letterlijk: ‘nee bah, doe normaal!’ Ik zal het eerst even kort samenvatten ik was toen 13 en zij 16 ze rookte, dronk en zat aan de drugs… Ik raakte met haar in contact en ging veel met haar afspreken. Ik had bij haar een heel ander gevoel als het gevoel bij een jongen. Totdat ik op een dag van haar een kus kreeg op mijn mond omdat ik in een eerder gesprek had gezegd dat ik buikpijn had en zij vroeg of ik er een kusje op wou en ik zei ja.

De dagen erna straalde ik helemaal, ik was compleet in de wolken……. Ik was verliefd! Verliefd op een meisje. Ik had haar natuurlijk niet verteld dat ik haar leuk vond, want ze had mij al verteld dat ze niemand wilde en ik te jong was als ik iets met haar zou krijgen. Binnen een week na die eerste kus stond ik met haar te zoenen… en om eerlijk te zijn ik vond dit nog fijn ook! Wat een ander gevoel is het om met een meisje zoenen. Wat moest ik hier nou mee? Ze wilde mij niet, maar zoende me bijna elke dag en ook met 3 anderen. Nou binnen no time raakte ik een soort van depressief. Ik praatte veel minder in de klas en ik praatte ook nooit over mijn problemen. Wel ging ik alles opschrijven.

Ik heb het een docent laten lezen en ze wilde me helpen. Ze zei dat ik het contact met haar moest verbreken en een leuk meisje moest zoeken die geschikt voor me was. Nou, als je verliefd bent verbreek je het contact niet zo snel, wat achteraf natuurlijk wel een beetje dom was…. Ook moest ik het mijn ouders gaan vertellen, wat ook iet heel makkelijk was.

Verliefd op een meisjeIk ben van april 2014 tot begin januari 2015 met haar ‘samen’ geweest, ik was D haar jojo om het zo maar te zeggen. Als ze niemand had, trok ze mij aan en ging ze met me en als ze weer een paar weken een vriendin had liet ze me keihard vallen. Alsnog verbrak ik het contact erna niet tot een aantal maand geleden.

Ik heb namelijk op de meest onlogische, maar mooie manier een super leuk meisje ontmoet via Instagram. Ze woont 212 kilometer verderop. Ik heb elke dag contact met haar en heb ook een relatie met haar gekregen begin februari. Ook al is het echt vervelend die afstand, we komen er samen door heen! Ze is nu al ruim een half jaar mijn vriendin en we geven echt heel veel om elkaar en ik wil haar ook zeker niet kwijt!

Lara


Zou jij ook een gastblog voor ikVrouwvanJou willen schrijven? Dit mag gaan over alles rondom lesbisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw coming out, jouw geloof, lesbische ouders of kinderwens. Mail ons gerust even op ikvrouwvanjou@gmail.com.  Verder praten over dit onderwerp of gewoon zin om een potje te kletsen? Meld je dan aan op ons forum. Fotografie: Irop