Het is weer tijd voor een nieuwe ’10 gedachtes bij’. Wanneer Scarlet en ik ‘s ochtends om 08:00 snel even op de bank ontbijten voordat we aan het werken moeten, kijken we meestal naar de serie ‘Say Yes to the Dress’. Een serie die gaat over het passen van, hoe kan het ook anders, jurken! Niet zomaar jurken, maar trouwjurken. Het vinden van de perfecte trouwjurk is leuk, maar niet altijd even makkelijk. Naast het bekijken van alle prachtige jurken, komen ook struggles als budget en het niet eens kunnen worden met je familie onder andere voorbij.

Met andere woorden, weer een serie waar we wel een aantal gedachtes bij hebben. We zijn weer benieuwd wel gedachtes jij herkent of hebt bij deze serie. Hieronder de onze:

say yes to the dress1. OMG zo duur?! Hoe betalen ze dat?
Wanneer ik denk aan een bruiloft en de kosten die het met zich meebrengt, twijfel ik echt in hoeverre ik dit er voor over zou hebben. Weet je wel wat je allemaal met tienduizend euro kan doen?! Dit kost een gemiddelde bruiloft namelijk, en dan zit ik zelfs nog aan de lage kant. Over de jurk van 1500 of 2000 euro, die je hopelijk maar één keer in je leven zal dragen, heb ik het dan nog niet eens gehad. In de winkel van Kleinfeld beginnen de jurken vaak pas vanaf 2000 euro. Regelmatig zie ik in het programma vrouwen voorbij komen met jurken aan van wel 8.000 euro en zelfs vrouwen die helemaal geen maximaal budget hebben. Een jurkenbudget van 8000 euro??!! Like whut??? Hoe komen die mensen aan zoveel geld voor een jurk en waarom zou je überhaupt zoveel geld uitgeven aan een jurk? Ik snap dat je er graag bijzonder uit wilt zien op zo’n belangrijke dag, maar van dat geld kan je gewoon een nieuwe auto kopen of een hele mooie reis maken.

2. Waarom zijn ze zo onaardig?
Bij zo’n bijzonder moment als een huwelijksjurk uitkiezen, zou je toch denken dat de familie en vrienden die je meeneemt, je steunen. Het is prima om je eerlijke mening te geven wanneer daar om wordt gevraagd, maar in dit programma lijken de meeste vrienden en ouders hun mening vaak niet heel tactvol over te kunnen brengen. Het zal natuurlijk deels zo gemaakt zijn omdat het leuk is voor de kijkcijfers, maar alsnog sta ik vaak verbaasd te kijken wanneer er weer eens een moeder tegen haar dochter zegt dat ze eruit ziet alsof ze een tafelkleed aanheeft die haar nog 10 keer dikker laat lijken dan ze al is. Zelfs wanneer de dochter al heeft aangegeven het een prachtige jurk te vinden. Dat kan toch niet….

say yes to the dress3. Wat een lelijke jurk!
Naast alle veel te dure prachtige jurken die er in de winkel hangen, komen er af en toe ook wel eens jurken voorbij waarvan je denkt: “Oh god no!” Jurken die gewoon echt lelijk of te ordinair zijn en totaal niet bij de persoon passen. Ik verbaas mezelf vooral altijd aan hoeveel vrouwen er een zeemeermin model willen. Ik vind dat zo lelijk! Dat ineens zo’n mooie strakke jurk, BAM naar buiten loopt, liefst nog met een rare, kreukelige naad. Why?!

4. Randy is geweldig!
Er zijn een aantal hoofdpersonages die je gedurende de serie voorbij ziet komen, maar één is toch wel echt favoriet. Ik heb het dan natuurlijk over de schattige Randy Fenoli. Een leuke man, die er vreselijk veel verstand van heeft en zegt waar het op staat. Wanneer er weer eens onenigheid ontstaat tussen de familie en de bruid, is hij diegene die alles weer een beetje tot orde kan brengen en ervoor kan zorgen dat de bruid uiteindelijk zegt: “Yes! This is the dress…”

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=tgBDD2tZuaQ” width=”100%” height=”350″][/videos]

5. Kunnen ze niet zelf even kijken tussen die jurken?
Wat me vaak opvalt in de serie, is dat de aanstaande bruiden jurk voor jurk krijgen aangereikt. Vooraf geven ze aan waar ze naar op zoek zijn en dan maar hopen dat de familie, vrienden en consultant die juiste jurk voor je vinden. Ik zou het heel lastig vinden om dat helemaal uit handen te geven en zou heel graag zelf in die rekken willen kijken en willen uitzoeken wat ik wil passen.

6. Wauw, die jurk is zo mooi! Say YES!!
Soms zie je iemand in zo’n mooie trouwjurk dat je letterlijk tegen de tv zegt dat ze ‘Ja’ moet zeggen tegen de jurk. De persoon in kwestie zie je nog twijfelen, maar Scarlet en ik zijn er dan al wel over uit. Samen hebben we namelijk al een heel gesprek gehad over de jurk. Hoe mooi hij staat, dat haar figuur er zo mooi in uit komt en dat hij ook nog eens binnen het budget past. Just say yes!

say yes to the dressbron foto

7. OMG Zij is echt veel afgevallen
In sommige gevallen hebben de bruiden hun jurk al gekozen en komen ze terug naar de zaak om de jurk nogmaals te passen. De jurk is dan al helemaal op maat gemaakt en niet voorbereid op een vrouw die inmiddels 10 kilo is afgevallen. Leuk voor haar, maar natuurlijk niet heel handig wanneer je over een paar weken al gaat trouwen en je jurk nu goed had moeten zijn. Wat ook nog wel eens voorkomt is dat de bruid tijdens de laatste pas sessie de jurk ineens niet meer zo mooi vindt. Zij gaan dan, nadat ze al een jurk hebben gekocht van 3000 euro, serieus nog op zoek naar een andere jurk. Bizar!

8. Wat en voor welk bedrag zou ikzelf een jurk kopen?
Ik had het eerder al over veel te duren jurken, maar door het bekijken van de serie ga ik mezelf afvragen wat ik eigenlijk zou willen uitgeven aan een jurk. Zou ik echt 2000 euro neertellen voor een eenmalige jurk? Ik moet eerlijk bekennen dat mocht ik ooit gaan trouwen, ik er wel als een prinsesje uit zou willen zien. Een prachtige witte prinsessenjurk die je nooit meer zal vergeten. Het nadeel van twee vrouwen is dat je, als je dat beiden wilt, ook twee jurken moet kopen. Zouden ze daar speciale deals voor hebben?

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ENTYeQNzQ-0″ width=”100%” height=”350″][/videos]

9. Dat is een Pnina Tornai
Nog nooit had ik van deze naam gehoord, maar inmiddels weet ik ze er precies uit te pikken. De bijzondere trouwjurken van ontwerpster Pnina Tornai. De jurken zijn wat aan de prijs en vaak pittig sexy met doorschijnende korsetten. Soms iets té sexy voor een bruiloft, maar goed, opvallen doe je dan zeker! Mevrouw Pnina ziet er naast haar jurken overigens zelf ook niet verkeerd uit.

10. Komt er nooit een lesbienne?
Mooie jurken kijken is sowieso leuk, maar wat ik heel erg jammer vind, is dat er nagenoeg nooit een lesbienne in de winkel lijkt te komen. Ik zie altijd vrouwen over hun aanstaande man vertellen, maar nooit een vrouw over haar aanstaande vrouw. Het lijkt me erg leuk om twee vrouwen in de serie te zien die gaan trouwen en beiden een jurk gaan passen. Een man hoeft het pak alleen maar een beetje af te stemmen op de kleur, maar twee jurken moeten tenslotte wel een beetje bij elkaar passen. Hopelijk ga ik dit in de toekomst nog eens zien in de serie.

Bron foto’s: TLC

Welke gedachtes heb jij bij SYTTD?