In deze nieuwe blog reeks delen we onze gedachtes die we hebben bij het zien van verschillende televisie programma’s. De vorige keer kon je onze gedachtes over Expeditie Robinson al lezen en vandaag zullen we de gedachtes die ons te binnen schieten bij het zien van ‘Hollands Next Top Model’ met jullie delen. Het programma is al jaren op de buis en ook nu is er elke maandagavond weer een aflevering van het nieuwe seizoen van 2015 te bewonderen. Zoals elk jaar, zitten er ook dit jaar weer een paar opvallende types in, die je vast niet zijn ontgaan wanneer je het programma volgt.

Wij vinden het een leuk programma om naar te kijken, maar hebben er zeker de nodige gedachtes bij. We zijn benieuwd of jij je in die van ons kan vinden en een aantal herkent.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=giUNE05_TqQ” width=”100%” height=”350″][/videos]

1. Huh?! Zij model?
Wanneer ik aan een model denk, denk ik automatisch aan een super knappe vrouw die helemaal perfect in elkaar zit. Perfect gezicht, perfect haar, perfecte huid en een perfect lichaam. Ik denk dan aan Kate Moss, Adriana Lima of Natalia Vodianova bijvoorbeeld. Iemand waar ik absoluut naar zou omkijken op straat. Bij het zien van een aantal meiden in Hollands Next Top Model kom ik er steeds weer achter dat die gedachte die ik heb helemaal niet altijd klopt. Begrijp me niet verkeerd, ze zien er prima en mooi uit, maar ik zou zeker niet verwachten dat een aantal top model zouden kunnen zijn als ik ze in het dagelijkse leven zou tegenkomen.

Ik spring liever voor een trein dan dat ik mijn haar laat knippen

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ZKFsDM6iT_o” width=”100%” height=”350″][/videos]

2. Hoezo wil ze dat niet?
Het beste moment van de hele serie is natuurlijk de make-over. Dit is niet alleen leuk om te zien, maar ook erg vermakelijk gezien er elk jaar wel weer iemand in zit die hier liever niet aan mee wil werken. Je zou toch denken dat alle meiden inmiddels wel weten dat het verplicht is om de make-over te ondergaan of je er anders uitvliegt? Ik verbaas me er dan ook telkens weer over wanneer een meid begint te zeiken omdat ze d’r haren willen afknippen. Ik snap best dat je dat niet heel tof vindt wanneer je haar tot aan je kont hebt, maar come on! Ik neem aan dat ze allemaal wel eens een aflevering van Hollands Next Top Model hebben gezien??

3. Jeeeeej! Bitchfight!
Met 12 meiden in één huis die ook nog eens allemaal op de eerste plaats willen eindigen met een modellencontract, kan je er natuurlijk op wachten dat er op een bepaald moment conflicten ontstaan. Na een paar afleveringen weet je al precies welke meiden met elkaar gaan botsen, omdat ze gewoonweg arrogant of jaloers zijn. Elk seizoen is het wel weer raak en misschien zetten ze zelfs met opzet bepaalde types bij elkaar? Heel fout, maar een bitchfight is natuurlijk erg vermakelijk om te zien. Dan kunnen we er allemaal over praten en onze meningen over uiten. Stiekem wachten we er allemaal op…. 1442243711_3 - Sterre en Laurie hebben spanning

4. Is dat een vent?
Deze zin zag ik meerdere malen voorbij komen op Twitter. In elk seizoen zit er wel één iemand in die gewoon net even anders is. Dit jaar is dat Loiza, die behoorlijk de aandacht trekt omdat ze transgender is. Niets mis mee natuurlijk, maar ik had het in eerste instantie niet per se alleen bij haar verwacht. Toen ik de meiden voor het eerst op de buis zag, zou ik zweren dat Sterre stiekem als man was geboren. Ze heeft zo’n zware stem dat Scarlet en ik direct tegen elkaar zeiden: “Huh?” Ik kan me overigens haast niet voorstellen dat de juryleden niet al vanaf het begin op de hoogte waren van Loiza’s grote geheim. Ik neem aan dat ze wel enigszins gescreend worden voordat ze aan het programma deelnemen?

gedachtes bij hollands next top model

5. OMG, stel je niet aan!
Laat ik allereerst zeggen dat ik het super stoer vind dat de meiden, die soms nog behoorlijk jong zijn, meedoen aan het programma en alles maar moeten ondergaan. Poseren voor professionele fotoshoots in een heel andere land en socializen met mensen waar ik ook van in mijn broek zou plassen. Ik snap heel goed dat dat allemaal nieuw en eng is, maar sommigen kunnen zich soms ook wel heel erg aanstellen. Als het goed is weet je van te voren vast wel een beetje wat je te wachten staat en dat er een grote kans is dat je met (naakte) mannen mag poseren. Nobody cares wat jouw vriendje daar van vindt, het is maar een foto…

gedachtes bij hollands next top model6. Zij gaat winnen, for sure!
Ook dit is zo’n programma waarbij je een favoriet hebt en hoopt dat diegene het gaat winnen. Scarlet denkt altijd al precies te weten wie er gaat winnen omdat die persoon een beetje anders is dan de rest van de meute en daardoor meer opvalt. Dit keer was ze ervan overtuigd dat Amy met haar aparte look en rossige haren ging winnen, maar helaas vloog zij er afgelopen maandag uit. Ik moet inderdaad zeggen dat het vaak zo is dat de wat apartere types er vaak met de hoofdprijs vandoor gaan, dus wellicht Loiza dan? Wel vraag ik me af in hoeverre het echt een eerlijke race is of misschien toch ook wel een beetje doorgestoken kaart/ vooraf bepaald is.

gedachtes bij hollands next top model7. Zou ik er ook zo uit kunnen zien?
Terugkomend op vraag 1, hebben Scarlet en ik ons ook wel eens afgevraagd of wij dan ook mee hadden kunnen doen. We zijn helemaal niet lang genoeg en vinden onszelf daarnaast ook niet super knap, maar goed, als dat toch geen vereiste is. Op foto’s lijkt alles er altijd ineens geweldig prachtig uit te zien, terwijl ze normaal helemaal niet heel bijzonder knap zijn. Zouden ze ons met een beetje styling en visagie dan ook zo kunnen fotograferen? Achja, misschien noemen ze dat ook wel gewoon ‘fotogeniek zijn’.

8. Verstaat ze dat jurylid wel?
Het is dan wel Hollands Next Top Model, maar als je top model wilt worden gaan de opdrachten toch vaak de grens over en zal je een aardig babbeltje in het Engels moeten hebben en moeten kunnen verstaan. Dit is iets wat lijkt te ontbreken bij een aantal meiden, wat knap lastig samenwerkt wanneer je opdrachtgever Amerikaans is. Ook de jury bestaat gedeeltelijk uit Engels pratende mensen en ik vraag me dan ook af in hoeverre de meiden de feedback die ze hiervan krijgen wel echt begrijpen. Je ziet ze voornamelijk maar terug knikken of op zijn Hollands “Thenkjoe” zeggen.

gedachtes bij hollands next top model9. Zij moet eruit!
Naast de favoriet moet er natuurlijk ook een zondebok zijn en die zondebok moet er zo snel mogelijk uit. Vaak heeft diegene het dan wel echt aan zichzelf te danken door alleen maar jaloers te doen, te roddelen of mensen af te zeiken. In elk seizoen vind je er wel zo een, maar eerlijk gezegd brengen die het programma ook wel weer tot leven en zorgen ze voor wat sensatie.

10. Te dik?!
Hebben de modellen wel de perfecte maat? Elk seizoen is dit weer een terugkerend onderwerp en ontstaan hier hele discussies over. Meisjes met een perfect figuur die alsnog ietsje moeten afvallen om in de show te kunnen blijven. Waar ze in Amerika al lang plus size modellen hebben toegevoegd aan de show, denk aan Whitney Thompson, vinden wij dat hier in Nederland nog maar lastig. Plus size model Nienke van der Peet liep met ruim 10.000 stemmen aan kop om de wildcard voor dit seizoen te kunnen bemachtigen. Ondanks deze grote meerderheid van de stemmen, vond de jury Nienke toch niet helemaal in het plaatje passen en kozen ze een ander dunner model. Erg jammer!

Bron foto’s: hollandsnexttopmodel.nl

Welke gedachtes heb jij bij HNTM?