Een Transgender in Holland’s Next Top Model? Afgelopen maandag was de eerste uitzending van HNTM. Op Twitter werd er flink commentaar gegeven op het model in spé die ervoor koos om het programma te verlaten in plaats van haar lange haren te laten knippen. Verder was opvallend dat sommige mensen dachten dat er zich een transgender onder de modellen bevond: Sterre. Waarom? Omdat ze wel een verdacht zware stem had. Vandaag werd in RTL Boulevard bekend gemaakt dat dit niet klopt. Toch zaten we er als kijkers niet helemaal naast, want er doet wel degelijk een transgender aan HNTM mee!

Loiza Lamers maakte vandaag bekend dat zij inderdaad als jongen is geboren en eerder onder de naam Lucas door het leven ging. Er werd op diverse websites al over haar gespeculeerd en daarom koos ze ervoor om er nu voor uit te komen: “Steeds meer mensen weten ervan en hebben het er over. Daarom is het het beter dat ik zelf één keer goed mijn verhaal doe. Dan weet iedereen hoe het echt zit en voorkom ik, hopelijk, dat ik straks van alles lees waarvan 80 procent is gelogen.” (bron: Ad.nl)

Transgender bij Holland's next top model loizaHet was voor Loiza echt een droom om mee te doen aan Hollands Next Top Model, al had ze wel rekening gehouden met de nodige ophef rondom haar. Ze is heel trots op haar deelname. Rond haar 7de wist Loiza al dat ze liever een meisje wilde zijn. Haar transitie duurde zo’n 13 jaar en op haar 18de werd ze geopereerd. Ze voelt zich nu helemaal vrouw.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=7B5HU0gUG-Y” width=”100%” height=”350″][/videos]

Pas toen Loiza bij de laatste 13 zat heeft ze de redacteur van het programma in vertrouwen genomen over haar transgender zijn. We zijn in ieder geval heel benieuwd hoe ver ze het gaat schoppen in HNTM. Ze is een prachtige vrouw!

Bron foto’s: RTL