We hebben het tegenwoordig wel allemaal over lesbisch, homoseksueel en biseksueel, maar het groepje transgender valt wat dat betreft nog steeds een beetje buiten de boot. Aan je ouders en vrienden vertellen dat je op hetzelfde geslacht valt is voor velen al een hele opgave, laat staan als je moet gaan vertellen dat je eigenlijk liever als het andere geslacht door het leven wilt gaan. Veel transgenders ondervinden hier ook grote problemen mee, omdat ze gewoonweg niet worden geaccepteerd door hun eigen ouders. Verstoten en genegeerd in hun eigen vertrouwde omgeving, door de mensen die onvoorwaardelijk van ze zouden moeten houden.

Mashable maakte een bijzondere video met 11 Amerikaanse transgender tieners. In deze video spreken ze een boodschap in voor zichzelf, voor wanneer ze 10 jaar ouder zijn. Een boodschap om zichzelf een hart onder de riem te steken en een boodschap waaruit blijkt dat ze enkel hopen op een normaal leven. Een leven waarin ze door hun ouders worden geaccepteerd en net zoveel kansen hebben als ieder ander.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=SY6W4chuTGg” width=”100%” height=”350″][/videos]

Op de website vind je het hele verhaal van alle 11 tieners. Hier vertellen ze in eigen woorden hoe het leven voor hen is. In de meeste gevallen erg eenzaam, depressief en niet gehoord. Bijzonder en ontroerend om te lezen.

Bron: Mashable