Vrouwen schijnen een stuk flexibeler om te gaan met hun seksualiteit dan mannen. Hierdoor hebben vrouwen meer kans om biseksueel te zijn blijkt uit een recent onderzoek van de University of Notre Dame uit het Amerikaanse Indiana. Aan het onderzoek deden 5.018 vrouwen en 4.191 mannen mee. Het onderzoek werd gedaan in die verschillende periodes: toen de deelnemer 16 jaar oud, 22 jaar oud en 28 jaar oud waren. De mannen bleken veel meer overtuigd te zijn van hun geaardheid dan de vrouwen. Zij noemden zichzelf veel sneller 100% heteroseksueel of homoseksueel dan vrouwen. De vrouwen gaven veel vaker aan op een persoon te vallen en niet 100% heteroseksueel te zijn.

Uit het onderzoek blijkt verder dat de seksuele voorkeur bij vrouwen meer dan bij mannen afhangt van de mogelijkheden die toevallig op haar pad komen. “Vrouwen met enige vorm van aantrekkingskracht tot zowel mannen als vrouwen worden mogelijk niet aangetrokken tot heteroseksualiteit als zij meerdere opties hebben”, aldus onderzoekster Elizabeth McClintock. De seksuele voorkeur wil vaker veranderen tussen de leeftijd van 22 en 28 jaar.

biseksueelVerder blijkt uit het onderzoek dat vrouwen die niet op jonge leeftijd moeder zijn geworden, zichzelf fysiek aantrekkelijk vinden of een hoger opleidingsniveau hebben minder kans lopen om een relatie aan te gaan met een andere vrouw. Zij schijnen meer mogelijkheden te ervaren bij het andere geslacht en daarom minder behoefte te hebben aan experimenteren met de eigen sekse. Deze vrouwen zijn eerder geneigd zichzelf 100% heteroseksueel te noemen.

“Mannen zijn minder vaak tot beide seksen aangetrokken en hun seksualiteit is daardoor minder flexibel. Als een man zich tot één sekse aangetrokken voelt, verandert dat niet als zich meerdere romantische mogelijkheden voordoen”, aldus Elizabeth McClintock.

Ben jij 100% heteroseksueel?

Bron: Nu.nl & foto’s