Wat leuk, je komt weer een potje meekijken. Het was in ieder geval een week met super lekker weer! Alle dagen waren gevuld met een fijn temperatuurtje en een flinke dosis zon. We moesten beiden helaas wel werken, maar die zon maakt toch een hele hoop goed. Bovendien waren we woensdag allebei een dagje vrij! Wanneer ik wakker word met een strak blauwe hemel en een aangename temperatuur, begint mijn dag hoe dan ook een stuk beter.

♥ Maandag
Tja, dat is weer eens iets anders. Geen hond of kat, maar een prachtig paard voor de deur van de kliniek. We behandelen eigenlijk alleen nog maar kleine gezelschapsdieren, maar we hebben ook nog een aantal klanten met paarden in ons bestand. Zo heel af en toe, wanneer ze een beetje in de buurt wonen, komen ze met hun paard naar onze kliniek. Binnen is de ruimte helaas wat te krap voor hem, maar voor de deur wordt hij netjes onderzocht en gevaccineerd. Het ziet er altijd weer leuk uit wanneer er weer eentje voor de deur staat.

potje meekijken

Voor de verandering was Pebbles afgelopen maandag ook eens op visite. Voor Sjors is dat altijd heel gezellig, want samen hebben ze dolle pret met elkaar. Pebbles is ook altijd in voor een foto, want zodra je de camera pakt, zit zij al in haar pose.

potje meekijken pug

Na mijn werk spreken we altijd ergens af om te gaan wandelen met Sjors. Wat dan absoluut niet mag ontbreken is een balletje, want daar is Snorreman dol op. Het nadeel is dat hij ze altijd meeneemt het water in en ze vervolgens kwijt raakt. Die goedkope balletjes zijn al vrij snel kapot waardoor ze direct zinken.

potje meekijken

Scarlet heeft in de avond het dinsdag filmpje nog even afgemonteerd en deze stond in het teken van ons 1-jarig bestaan. Afgelopen dinsdag was het namelijk alweer een jaar geleden dat we onze website en YouTube kanaal lanceerden. De tijd is echt bizar snel gegaan. Tijdens het monteren moest ze natuurlijk iets lekkers en zoets eten. Gelukkig lagen er nog heerlijke cornetto’s in de vriezer.

potje meekijken

♥ Dinsdag
Vandaag was het dan zover. Ik Vrouw van Jou was jarig en vierde haar 1ste verjaardag! Omdat we al onze volgers, kijkers en lezers zo ontzettend dankbaar zijn, stelden we een super leuk pakket samen voor een winactie.

potje meekijken

We moesten vandaag helaas wel beiden werken, maar de avond ervoor knutselde ik online nog snel een kaart in elkaar voor Scarlet. Ook kwam er een vriendin langs met een mooie bos bloemen om ons te feliciteren.

potje meekijken

Aan het einde van de middag ging Sjors nog even op pad met zijn grote vriend Bob. Ze lijken ook wel een beetje op elkaar en zijn beiden dol op balletjes. Niet alleen zijn zij dol op balletjes, de balletjes zijn ook dol op Sjors. In het bos loopt hij continu door een soort van kleefkruid, waardoor hij vervolgens zelf terugkomt als een grote bal. Zijn vacht is dan helemaal bezaaid met kleine groene plakkerige balletjes die je er nog best moeilijk weer uit krijgt.

potje meekijken

We aten rijst met groenten en curry. Lekker makkelijk, maar toch heel erg lekker. Ik ben sowieso dol op rijst gerechten.

potje meekijkenNa het eten gingen we nog even op pad met de camera. We moesten nog wat foto’s maken en dat het zo lekker lang licht is, is dan toch wel echt ideaal. Je kan om 21:00 nog buiten foto’s maken zonder lampen. Ik zie nu alweer op tegen de winter.

dinsdag2

♥ Woensdag
Normaal gesproken ben ik vrij op woensdag en werkt Scarlet in Leiden, maar vandaag waren we voor de verandering beiden vrij. Het is fijn om af en toe doordeweeks samen vrij te zijn, zodat we dan wat (achterstallige) dingetjes kunnen regelen.

potje meekijken

We hebben vandaag onder andere aan onze website gewerkt en wat is er dan gezelliger dan met zijn drietjes aan tafel zitten?

potje meekijken

In de middag hadden we een afspraak bij het restaurant en waterski/wakeboardpark “Down Under”. Een super toffe en chille plek waar we best wel regelmatig komen wanneer het lekker weer is. Je kan er lekker eten, terwijl je uitkijkt op het water en de wakeboarders.

down under

In de avond gingen we voor het eerst weer sinds lange tijd met Sjors naar training. Onze planning liep een beetje in de soep, waardoor we aan de late kant waren en geen tijd meer hadden om te eten. Bij een benzinestation haalde we maar een broodje om de ergste trek te stillen.

potje meekijken

We wandelden ook nog even met Sjors over de heide en met dat prachtige weer moest er natuurlijk wel een luchtballon tevoorschijn komen. Sjors is al de dood voor die dingen en ging als een dolle stier tekeer toen hij dat kleine rode stipje boven de bomen uit zag komen.

potje meekijken

♥ Donderdag
Knuffelen met Sjors hoort bij het ochtendritueel. Wanneer hij wakker wordt is hij op zijn sloomst en knuffeligst en kan je heerlijk met hem kroelen.

potje meekijken

Ook vandaag liep de temperatuur weer flink op. Binnen in de dierenkliniek hebben we een airco aanstaan en krijg je daar niet veel van mee, maar wanneer je dan buitenkomt vliegt de hitte je ineens om de oren. Dan gelijk maar even wat zonnestraaltjes meepikken en lunchen in de zon.

potje meekijken

En weer lekker wandelen aan het einde van een lange werkdag. Dit is inmiddels de laatste bal uit een pakje van 4… in een week tijd.

potje meekijkenScarlet haalde snel wat boodschappen, want vanavond wilde ze een heerlijke salade van “SLA” namaken, die we daar inmiddels al twee keer hebben gegeten.

potje meekijken

Het resultaat zag er zo uit en het smaakte verrukkelijk! Een bord gevuld met couscous, sla, spinazie, tomaatjes, rode biet, kikkererwten, houmous, falafel en wat gemengde pitjes. Ik zou het iedere dag wel kunnen eten.

potje meekijken

♥ Vrijdag
En dan is de week alweer bijna voorbij. De maandag starten is altijd het zwaarst, maar voor je het weet is het  weer vrijdag. Scarlet moest vandaag in Leiden werken en haalde onderweg naar kantoor nog even een super gezond sapje van Innocent én cappuccino bij Lebkov.

potje meekijken

Aan het einde van de dag reed ik samen met Sjors naar het kantoor van Scarlet. Heel stiekem hebben we haar samen even opgehaald en daarna zijn we snel doorgereden naar het strand.

potje meekijken

We reden in eerste instantie richting Katwijk aan zee, maar kwamen er eindelijk achter dat dit helemaal niet het strand is dat we beiden kunnen herinneren van de strandtochten met onze vorige hond. Als het niet Katwijk was, dan moest het haast wel Noordwijk zijn…

potje meekijken

En dat klopte…. Toen we het strand opliepen, herkenden we gelijk het leuke restaurant genaamd “Buitengewoon“. Het restaurant heeft een beetje een tropische/hippie-achtige inrichting en creëert daarmee ook een relaxte sfeer.

potje meekijken

Het is echt een restaurant wat bij ons past en waarbij we ons een beetje in Curaçao wanen. Pas laat in de avond reden we weer naar huis en zeiden we tegen elkaar dat we dit echt vaker moeten doen.

potje meekijken

Bedankt voor het lezen en bekijken van ons “potje meekijken”, en hopelijk weer tot volgende week!

Liefs Joyce & Scarlet