De dagen vliegen voorbij. Het is alweer maandag en dus tijd voor een nieuw potje meekijken! Veel mensen zijn lekker op vakantie, maar wij moesten gewoon weer hard aan het werk. Ik naar de dierenkliniek en Scarlet vanuit huis of in Leiden. Zoals eigenlijk elke week, waren onze dagen ook deze week aardig volgepland. 

♥ Maandag
Vandaag werkte ik natuurlijk in de dierenkliniek en omdat mijn baas een weekje met vakantie was, moesten wij de dieren verzorgen. Dat is helemaal geen straf, want in de tuin lopen twee hele leuke eendjes. Zodra je met wat eten aan komt lopen, komen ze je al kwakend tegemoet. De witte heet Guus en is er al vanaf klein kuikentje, en de ander heet Nicky en is met een gebroken vleugel binnengekomen. Beiden hebben het prima naar hun zin en komen niks tekort.

potje meekijkenScarlet kocht een bakje met kokosnoot stukjes bij de Appie en ik kan je vertellen dat die echt heerlijk zijn! Het is gezond en super lekker voor een snack tussendoor.

potje meekijkenIk had deze dag telefoondienst en werd direct om 18:30 alweer gebeld, opgeroepen voor een visite aan huis. Tijd om te eten had ik niet en dus heb ik bij de supermarkt maar twee kant en klare maaltijden gehaald. Eentje heb ik er bij Scarlet gedropt (zalm uiteraard) en de ander heb ik op mijn werk maar snel opgegeten.

potje meekijkenAl onze lampjes van de badkamer gingen stuk voor stuk allemaal kapot. Het was zo erg, dat we op het laatst gewoon in het donker moesten douchen en ons beneden voor de spiegel moesten opmaken. Elke keer vergaten we het of hadden we te weinig tijd om even snel die lampjes te vervangen, tot vandaag. Ik was er zo klaar mee dat we geen enkel licht meer hadden, dat ik ze ‘s avonds nog maar even snel heb vervangen.

potje meekijken♥ Dinsdag
Twee boterhammen als ontbijt, met vlokken en pindakaas! Mijn favo ontbijt. Ik hou echt van brood en ontbijt eigenlijk elke ochtend met 2 boterhammen. Ook ben ik een echte zoetekauw en eet ik mijn broodjes graag met hagelslag, vlokken, chocoladepasta en pindakaas.

potje meekijkenVandaag kwam eindelijk onze Dead Cat binnen. Die naam? Tja, geen idee. Ze vonden het blijkbaar op een dode kat lijken door het harige vachtje. Het is in ieder geval een hoesje voor over de microfoon, wat geluid zoals bijvoorbeeld wind, tegen moet houden. We wilden hem al een hele tijd bestellen, omdat we er elke keer wanneer we buiten aan het filmen waren, achterkwamen dat dit vachtje toch echt ontbrak.

potje meekijken deadcatNormaal gesproken moet ik Scarlet heel erg aansturen wanneer het op het huishouden aankomt, maar vandaag was ze zo lief om helemaal op eigen initiatief het huis schoon te maken. Heel erg fijn en relaxt om in een schoon huis aan te komen na je werk. Na het dweilen natuurlijk wel even netjes wachten totdat de vloer weer droog is…..

potje meekijkenWe aten deze avond gebakken aardappeltjes met broccoli/bloemkool en een vegetarische schijf. By far één van onze favoriete avondmaaltijden. Met aardappelkroketjes kan je Scarlet nog net iets gelukkiger maken.

potje meekijken

♥ Woensdag
Scarlet ging deze ochtend weer met de trein richting Leiden. Op Leiden Centraal gaat ze altijd als eerste naar Lebkov om een kopje koffie te halen. Of het puur voor de lekkere koffie is, of ook voor die lekkere chick achter de balie waarover ze vertelde? Ik vind het overigens geen probleem wanneer Scarlet vertelt over een knappe vrouw die ze heeft gezien, en andersom ook niet. Dat moet gewoon kunnen in een relatie toch?

potje meekijkenDe bodem van Sjors zijn voerton was al een paar dagen in zicht en vandaag haalde ik er echt de laatste 10 brokjes uit. Tijd dus om weer wat eten in te slaan voor de beestenboel. Wanneer ik naar de dierenwinkel ga kom ik nooit terug met enkel datgene wat ik nodig heb. Ik haal een 14 kilo zak brokken voor Sjors, 4 kilo voor poes, speeltjes, snoepjes, een nieuwe borstel… en zo staat er onderaan mijn bonnetje: 95,64 euro…. KATJING

potje meekijkenVandaag kwamen ook mijn moeder en zus langs. Omdat we deze week allemaal op woensdag vrij waren, hadden we afgesproken om samen iets leuks te gaan doen. We doen dit veel te weinig en zouden het eigenlijk elke maand standaard moeten plannen. In de middag gingen we met zijn drietjes naar de kartbaan en door de zomerdeal konden we 3 heats van 12 minuten karten. Normaal is dit best prijzig, maar nu door de zomervakantie dus extra voordelig. Erg leuk dus!

potje meekijkenVanavond at Scarlet weer alleen, want wij gingen met zijn drietjes uit eten. Best zielig, maar we hadden afgesproken aanhang thuis te laten laten en een dagje family time te hebben. Scarlet is niet zo van het voor 1 persoon koken, dus haalde ze maar een makkelijke maaltijdsalade voor zichzelf.

potje meekijken

♥ Donderdag
Helemaal strak in mijn groene pak. Vandaag stonden er aardig wat operaties gepland, waaronder een sterilisatie van een hondje. Bij deze operatie sta ik altijd steriel bij de dierenarts en opereren we samen. Een van de leukste dingen van het vak vind ik. No worries, de foto maakte ik na de operatie. Het is altijd behoorlijk zweten in die warme jas.

potje meekijkenSinds Sjors weer lekker gekortwiekt is, kunnen we hem weer regelmatig bijhouden met de borstel. Wanneer zijn haar langer is, gaat het heel snel dreaden, waardoor het erg lastig en pijnlijk is om zijn vacht goed door te kammen. Hij vindt er overigens helemaal niks aan en is blij wanneer het weer voorbij is.

potje meekijken

Ook vriendin Pebbles was vandaag weer van de partij. Geef haar een kopje brokjes en ze neemt gelijk de hele ton. Sjors was daar wat minder over te spreken.

potje meekijkenHet was vandaag feest voor Sjors, want ‘s avonds mocht hij ook nog eens op visite bij zijn vriend Bob. Scarlet vindt het altijd erg leuk om dingen te doen die niet mogen, zoals bijvoorbeeld Bob op de bank nemen. Ze krijgt met een grote lebber van Bob dan ook haar verdiende straf.

potje meekijken

♥ Vrijdag
Scarlet vond vandaag in de supermarkt onderweg naar haar werk, deze geweldige huge ass Chupa Chup lolly. Helaas was het niet echt zo’n grote lolly, maar zaten er allemaal kleintjes in.

potje meekijkenIk kon lekker rustig aan doen, want ik werkte vandaag de middag in plaats van de ochtend. Hierdoor kon ik eerst uitgebreid met Sjors wandelen en spelen, want daarna moest hij van 12:00 tot 18:00 mee naar het werk.

potje meekijkenScarlet moest na haar werk nog even naar de Mediamarkt om een extra batterij voor onze vlogcamera te kopen. Ze kon het niet laten om een kijkje te nemen bij de spiegelreflex camera’s. Wij filmen met een 60D, maar de 70D vond ze volgens mij ook erg leuk.

potje meekijken canonOmdat het al behoorlijk laat was geworden voordat we beiden van ons werk thuis kwamen, nam ze onderweg naar huis pizza voor ons mee. Dat zijn nog eens leuke en lekkere verassingen…

potje meekijken pizzaAan het einde van de avond zetten we nog snel even de blog voor de volgende dag klaar en was het alweer tijd om naar bed te gaan en deze plog daarmee ook af te sluiten.

potje meekijkenBedankt voor het kijken, een fijne week gewenst en we zien jullie natuurlijk graag volgende week weer!

Liefs, Scarlet en Joyce ♥