Vandaag is het weer eens tijd voor een leuke plog, namelijk die van mij! Jullie kennen me ook wel als Sjors, Snor of Snorreman en al eerder heb ik jullie mogen vermaken met een kijkje in mijn leven. Ik ben een vrolijke en gekke hond van bijna 2 jaar oud en ben altijd wel in voor een spelletje. Naast spelletjes spelen is het inmiddels ook wel tijd geworden om na te gaan denken over de toekomst. Wat wil ik eigenlijk bereiken in mijn leven? Wat wil ik later worden? Kan ik carrière maken? 

Een drukke week voor Sjors, want door al deze toekomstvragen besloot hij een weekje mee te lopen in de DOGterspraktijk. Het leek hem namelijk wel wat om arts te worden. Zou hij daarvoor geschikt zijn of niet? Dat zou deze week blijken. Daarnaast deed hij natuurlijk de nodige leuke dingen ter ontspanning.

♥ Maandag
Vandaag is mijn eerste dag op de DOGters praktijk. Ik wil graag dokter worden, maar in de praktijk zeiden ze dat ik beneden aan de ladder moest beginnen. Ik kon niet in één keer horen bij de hoogste rangorde van het hondenrijk. Kortom: Ik zat de hele dag in zo’n sullig jasje achter de balie als DOGtersassistent. Niet echt mijn ding, kan ik je vertellen… Ik voelde me gewoon niet stoer.

de plog van sjors hondNa zo’n hele dag achter de balie ben ik er eenmaal thuis dan ook helemaal klaar mee. Ik lig languit voor pampus op de grond en kom er pas na een uur achter dat mijn hoofd de hele tijd op een eend heeft gelegen.

de plog van sjors hond♥ Dinsdag
Vandaag is mijn tweede dag bij de praktijk. Ik heb er zin in, want vandaag mag ik een dagje meekijken in de spreekkamer.Ik heb de kruk van de arts gekregen, wat me een uiterst trots gevoel geeft. Er komen de nodige honden patiënten langs en het lukt me, met de nodige moeite, om me er niet mee te bemoeien.

plog van sjors hondEen van de patiënten heeft een rare ontsteking. Er wordt een beetje huid afgeschraapt en hierna wordt het onder de microscoop bekeken. Ik mag ook even kijken van de arts. Het ziet er een beetje raar en vies uit, maar ik vind het wel vrij interessant. Ik kan niet wachten tot ik DOGter ben!

plog van sjors hond‘s Avonds is het eindelijk tijd om even lekker het bos in te gaan. Die vrouwen nemen een wat oudere man mee. Die man is zo overtuigd van zichzelf, dat ik hem niet wil teleurstellen. Ik gehoorzaam hem daarom maar gewoon. Hieronder zie je dat we eerst moeten blijven wachten en erna pas mogen komen. Moeilijk hoor (not).

de plog van sjors hond

♥ Woensdag
Vandaag opnieuw een meeloopdag in de praktijk! Ik mag helpen met het maken van een echo. Je ziet zo’n ding weleens op tv bij vrouwen met dikke buiken. Nu mag ik met dat ding spelen. Ik zag van die rare kleine mormeltjes in de buik van een collega hond. Ik moet er niet aan denken dat die allemaal achter me aanlopen. Ik wil DOGter worden, geen DOGmoeder.

plog van sjors hondDeze helm kwam ik ergens tegen. Ik heb geen idee waar het ding voor dient, maar ik vond dat ik er wel interessant mee uitzag. Hij moet trouwens niet voorover zakken, want dan is alles om mij heen ineens 10 x zo groot, heel idioot.

plog van sjors hond‘s Avonds moet ik met de twee vrouwen mee naar Eemnes. Van al het harde werken in de kliniek is mijn rug een beetje vast gaan zitten en daardoor loop ik als een konijn, zeggen ze. Bij de fysio drukt een vreemde vrouw de hele tijd op mijn rug. Kraken noemen ze dat. Hierna praat iedereen ineens een stuk vrolijker. Blijkbaar is alles nu opgelost? Het zal wel. Ik vind het vooral gezellig om lekker mee te rijden in de auto van de twee vrouwen. Ik vraag me wel af wanneer ik mijn eigen auto krijg. Misschien krijg ik straks wel een auto van de zaak met mijn foto erop.

de plog van sjors hond

♥ Donderdag
Vandaag ben ik helemaal uitgeput van al dat gekraak gisteren aan mijn rug én van het harde werken natuurlijk. Ik heb besloten me daarom maar gewoon ziek te melden bij de kliniek. Lekker de hele dag in bed.

de plog van sjors hond♥ Vrijdag
YES! vandaag is het dan zover. Na 3 dagen hard werken, mag ik mezelf eindelijk DOGter noemen! Ontzettend stoer voelt dat. Tijdens de bezoeken is er wel de hele tijd een andere arts aanwezig, maar ik heb het idee dat ik de leiding heb.

potje meekijken‘s middags voer ik mijn eerste operatie uit. Dat mutsje wat ik per se op moest vond ik wel wat dubieus. Ik bedoel, waarom mijn haar daar bedekken, het zit toch overal? Woefever, ik vond het mega interessant om te opereren!

plog van sjors hond

♥ Zaterdag
Na een hele week hard werken heb ik toch maar besloten mijn carrière nog even te laten voor wat hij is. Ik wil stiekem namelijk gewoon liever nog even hond zijn. Gewoon een kleine puber die de nodige hondenkwaad uithaalt. Bovendien vind ik het maar wat leuk dat die vrouwen doen alsof ik nog een baby ben. Hier gaat ze zelfs bij me in mijn mand liggen.

de plog van sjors hondDie middag ga ik gezellig met mijn vrienden naar het bos. Die grote blonde had een enorm cool speel ding meegenomen en hier proberen we allemaal om het te pakken te krijgen. Dat schoot echt niet op. Ik denk dat we wel een half uur lang zo met elkaar hebben lopen hannesen.

de plog van sjors hond

♥ Zondag
Vandaag is het zondag. Ik ben wel weer toe aan wat hersenwerk en dus help ik mijn vrouwtje achter de computer. Dat zit bovendien ook heel gezellig. Ook voel ik me dan lekker belangrijk en mijn vrouwtjes hebben gelukkig toch niet zoveel verstand van rangorde, dus die vinden het vooral schattig ofzo.

de plog van sjors hondAan het einde van de dag krijg ik nog een lesje zelfvertrouwen van mijn andere vrouwtje. Ze probeert altijd duidelijk te maken dat ik een stoere en grote hond ben en dat ik trots op mezelf mag zijn. Dit keer deed ze dat met deze enorme stok. Ze bleef maar roepen: “Jij kan dit Sjors, je bent sterk, kom op jongen!” Beetje raar, maar goed, ik speelde het spelletje wel een beetje mee.

de plog van sjors hondEn dat was alweer mijn week. Volgende keer ga ik weer wat anders doen, maar dan zal ik ook zeker weer wat foto’s maken als herinnering. Ik hoop in ieder geval dat je het leuk vond om mijn plog te bekijken.

sjors