Ik was al een half jaar gelukkig met mijn vriend, toen ik op vakantie ging met mijn vriendinnen. Ik heb meerdere relaties met mannen achter de rug en één relatie met een vrouw. Ik zou lekker met de meiden gaan feesten, aan andere mannen dacht ik niet eens. Tot het moment kwam waarop ik een vrouw tegenkwam.. Ik vond haar gelijk leuk en we werden als een magneet naar elkaar toegetrokken. Ik vond het vreselijk tegenover mijn vriend maar ik kon mezelf écht niet inhouden. We hadden steeds oogcontact en uiteindelijk hebben we gezoend. Ben ik nou hetero, biseksueel of lesbisch? Ik kan niet kiezen.

Wat nu? Ik ben vanaf het begin af aan eerlijk geweest tegen mijn vriend. Ik heb verteld dat er een vrouw was die interesse toonde in mij en dat het eigenlijk wederzijds was. Hij vond dit natuurlijk moeilijk om te verwerken. Hij heeft nachten wakker gelegen maar hij was wel blij dat ik eerlijk erover was. Later vertelde ik dat ik met haar gezoend had en dit had hij al geraden. Hij zei dat hij het al aanvoelde toen ik over haar sprak.

Biseksueel: Ik kan niet kiezenDeze vakantie heeft mij erg aan het denken gezet. Niet specifiek over deze vrouw maar over mijn geaardheid in het algemeen. Ik ben eerlijk geweest over mijn twijfels tegen mijn vriend en ik heb er met mijn vriendinnen over gepraat. Ik was ten einde raad. Val ik nou op vrouwen? Val ik op mannen? Val ik op mannen en vrouwen? Het leek mij niet normaal dat ik deze gevoelens had voor een vrouw terwijl ik in een relatie zit met een man. Mijn vriendinnen vertelden mij dat ik eigenlijk een relatie met een vrouw zou moeten aangaan zodat ik erachter kan komen. Dit terwijl andere vrienden mij niet met een vrouw zien en vinden dat ik deze relatie niet op moet geven..

Het is nu al een tijd geleden sinds ik terug ben van vakantie. Ik heb goed met mijn vriend gepraat en ik vond het fijn om zo open erover te kunnen praten. Echter lijden we gewoon nog ons ‘normale’ leven verder en zit ik inwendig in een strijd met mijn gedachten. Mijn vriend wil onze relatie niet opgeven omdat wat wij hebben iets moois is wat hij niet wil weggooien. Ik daarentegen weet het niet meer.

Wat als ik voor de vrouwen kies? In dat geval verandert alles. Ik ga dan aan iedereen vertellen dat ik op vrouwen val en iedereen vergt een oordeel  over mij. Stel dat ik de keuze maak en voor de vrouwen ga. Misschien wordt dat uiteindelijk niks en dan ben ik deze goede relatie kwijt. Liefde werkt niet als een strippenkaart waarbij je steeds weer opnieuw kunt beginnen. Daarnaast heb ik hem al behoorlijk gekwetst en wil ik dat niet langer. Ik vind het echt vreselijk om hem te kwetsen, maar dit ben ik. Als ik eerlijk wil zijn moet ik hem wel kwetsen anders zou ik liegen. Er is steeds die keerzijde, de ‘wat als’. De vicieuze cirkel in mijn hoofd waarbij ik steeds geen antwoord krijg, geen einde.

Biseksueel: Ik kan niet kiezenDe lesbische wereld lonkt naar me en probeert me uit mijn veilige cocon te trekken. Ik vind vrouwen interessant. Ook ben ik meerdere keren naar de gaybar geweest met mijn vriendinnen en voel ik me heerlijk op de gaypride. Ik kijk dagelijks op jullie site, volg meerdere lesbische stellen op YouTube, kijk series waar (voornamelijk) lesbiennes in voorkomen en ik betrap mezelf er vaak op dat de vrouwen de redenen zijn dat ik ze kijk. Het voelt als een soort van thuiskomen. Die tegenstrijdigheden maken me zo verward.

Dit alles maakt dat ik nog steeds geen keuze kan maken..


Zou jij ook een gastblog voor ikVrouwvanJou willen schrijven? Dit mag gaan over alles rondom lesbisch zijn. Denk bijvoorbeeld aan jouw coming out, jouw geloof, lesbische ouders of kinderwens. Mail ons gerust even op ikvrouwvanjou@gmail.com.  Verder praten over dit onderwerp of gewoon zin om een potje te kletsen? Meld je dan aan op ons forum.