Afgelopen weekend gingen we voor onze dinsdag video op zoek naar een longboard. We wilden dit al vaker proberen en daarom leek het ons leuk om deze ervaring te combineren met een shoplog van de webshop Dressgal. Ik kon me herinneren dat ik een paar weekjes ervoor een goedkoop longboard had gezien bij de Action, dus gingen we zaterdagochtend richting de Action. Ik vond het longboard al snel bij het kinderspeelgoed. We besloten het longboard mee te nemen. 

longboard no fear action reviewNadat we een foto van Joyce op het board op ons Instagram account hadden geplaatst kregen we meerdere reacties waar hij gekocht was. Ik wilde best reageren dat we hem bij de Action hadden gekocht, maar ik wilde dan eigenlijk ook graag vertellen of hij het goed deed. In deze blog review ik het Longboard No Fear van Action. Het longboard kostte 30 euro en was er in verschillende kleurtjes. Wij kozen voor de rode variant met in graffiti letters NO FEAR, maar er was ook een groene en blauwe variant met een skull. Het bord ziet er degelijk uit en is flink breed, lang en zwaar. Het kan niet anders, dan dat het stabiel staat. Dat is ook echt een voordeel van een longboard. Het staat zoveel steviger. Van een skateboard val je vele malen sneller af en zeker van een penny board. Dit longboard vind ik een leuke manier om kennis te maken met het boarden.

Ik heb vroeger enkel op skates gereden. Dat vond ik altijd erg leuk. Skateboarden heb ik vroeger nooit gedaan. Joyce wel, die had ook een tof skateboard. Zij wist dus al een beetje hoe het moest. Ze twijfelde daarom ook flink over de kwaliteit van dit longboard. Voor een longboard ben je gewoonlijk minstens 100 euro kwijt. De vraag is dus: Wat kan een longboard van 30 euro niet, dat eentje van 100 euro wel kan?longboard action reviewDie vraag kon ik, eenmaal op een mooi glad fietspad, staand op ons eerste longboard al snel beantwoorden. Een longboard van 30 euro kan niet rechtdoor rijden, althans die van ons niet. Via Twitter vroeg ik mensen om advies. Wat moet ik doen als mijn longboard standaard linksaf gaat? De adviezen waren als volgt:

1. Naar rechts sturen! –> Ik heb met heel mijn gewicht naar rechts gehangen, maar het ding bleef linksaf gaan.
2. Even de kingping aandraaien! –> Sorry wat? Het is duidelijk dat ik nog geen verstand heb van longboarden, want ik had geen idee waar de kingping zat. Gelukkig wist Joyce het wel! Nadat we hem flink hadden aangedraaid, ging het longboard nog steeds linksaf.
3. Even de trucks stellen! –> Sorry wat? Again heb ik geen idee waar het over gaat. Joyce legt het me uit. Nadat we de trucks hebben gesteld gaat het board nog steeds linksaf.

longboard no fear action reviewIk had heel graag een positieve review geschreven en iedereen aangeraden naar de Action te gaan, maar dat is gewoon niet mogelijk met dit longboard. Als je op zoek bent naar een goedkoop longboard waarmee je niet kunt sturen en waarmee je standaard een afwijking naar links hebt, is dit helemaal jouw board! Ben je op zoek naar een niet te duur longboard waarmee je kunt sturen en als je niet stuurt gewoon rechtuit gaat, dan zou ik niet naar de Action gaan.

longboard no fear action reviewToch hebben we iets positiefs aan de aankoop van dit longboard overgehouden. We zijn er namelijk achter gekomen dat we het superleuk vinden om te longboarden! We gaan de komende tijd dus op zoek naar een mooi én kwalitatief longboard om heerlijk mee door de natuur te rollen. We houden je op de hoogte van onze eventuele aankopen. Ik heb inmiddels al op een goed board van een collega gestaan en WOW wat een verschil met deze! Ik kon direct heen en weer op het bord bewegen en eenvoudig sturen. Geweldig!

longboard action reviewTenslotte vergeet ik nog bijna het meest grappige van onze longboard ervaring te vertellen! Onze hond Sjors werd helemaal enthousiast van het ding en wilde er steeds met zijn voorpoten op gaan staan om er vervolgens rollend mee weg te lopen. Ook erop zitten en zich door ons laten rollen vond hij geweldig. Dit gaan we dus zeker vaker doen als we een betere longboard hebben!

Heb jij weleens op een longboard gereden?