Binnenkort is het weer zover, dan gaat de Amsterdam Gay Pride van start. Het festival zal dit jaar van 25 juli t/m 2 augustus plaatsvinden, met de spectaculaire Canal Parade op zaterdag 1 augustus. Aan de grachten van Amsterdam zullen er dan zo’n 80 versierde boten met knallende muziek, regenboogkleuren en vrolijke mensen langs varen, die er absoluut een feestje van gaan maken.

Ik vind persoonlijk de Canal Parade toch wel het hoogtepunt van het hele festival, maar naast deze bijzondere dag, zijn er nog talloze andere dingen te doen. Er zijn over de dagen verspreid namelijk verscheidene feestjes, theaterstukken, films en tentoonstellingen te bezoeken. Voor meer informatie of de evenementenkalender kan je hier kijken.

Gay Pride

TLC Gay Week
Met de aankomende Gay Pride is ook de programmering van de zender TLC aangepast vanaf maandag 27 juli tot en met zondag 2 augustus. Dit jaar opent de TLC Gay Week op een bijzondere manier, want op zaterdag 25 juli om 12:45 uur organiseren zij in de Paradiso in Amsterdam, de TLC Kissing Chain. Met deze chain proberen zij de langste rij kussende mensen in het Guinness World Records te verbreken, die nu overigens nog op 351 personen staat.

Wil je meedoen? Dan kan dat als je 18+ bent en je dit registratieformulier invult. Het is gratis, maar houd er wel rekening mee dat er wordt gefilmd en je wellicht op tv kan komen. Na afloop, wat ongeveer rond 15:00 zal zijn, is er een borrel en komt er een mystert guest optreden.

Na deze leuke opening, die hopelijk zal slagen, zijn er een paar leuke series op TLC te zien, namelijk:

Gay Pride

♥ Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde – dinsdag 28 juli om 20:30 uur
Eerder was op TLC al de bruiloft van de twee transgender geliefden te volgen in de documentaire ‘Louisa & Rosanna, Onze transgender bruiloft’, maar vanaf dinsdag 28 juli zullen ze er tijdens de TLC Gay Week, elke werkdag weer zijn om te laten zien hoe het nu met ze gaat. Ze gaan op huwelijksreis en dat levert waarschijnlijk de nodige hilarische momenten op.

♥ New Girls On The Block – dinsdag 28 juli om 22:30
Deze nieuwe serie volgt zes transgender vrouwen uit Kansas City. Ze zijn allen geboren in een mannenlichaam, maar besluiten verder te gaan als vrouw. In de serie ontmoeten de 6 elkaar en laten ze zien welke problemen ze onder andere tegenkomen in hun veranderingsproces. New Girls On The Block is vanaf dinsdag 28 juli elke werkdag te zien tijden TLC Gay Week.

Gay Pride

♥ I Am Jazz: A Family In Transition – maandag 27 juli om 22:00 uur
We schreven al eerder over Jazz op onze website, maar vanaf maandag 27 juli kan je haar elke werkdag zien op TLC. De 14 jarige Jazz voelt zich vanaf jongs af aan al meer een meisje dan een jongen. Met de hulp van artsen en haar ouders heeft ze besloten om voortaan officieel als meisje door het leven te gaan.

♥ 10 Kids, 2 Dads – woensdag 29 juli om 21:00 uur
Het homostel Clint McCormack en Bryan Reamer hadden na hun ontmoeting al snel een kinderwens. Deze ging in vervulling en al snel konden ze hun eerste kindje adopteren. Het bleef er echter niet bij één. Na de eerste volgde de tweede, derde, vierde… en inmiddels zijn het er tien! In de eenmalige aflevering zie je hoe de vaders hun uiterste best doen om al deze kinderen, stuk voor stuk, zo goed mogelijk op te voeden. Je kan je er vast wel iets bij voorstellen dat dat niet altijd heel eenvoudig is.

Gay Pride

♥ My Husband’s Not Gay – dinsdag 28 juli om 21:00
In deze eenmalige aflevering gaat het over de mormonen Jeff, Pret en Curtis uit Salt Lake City die gelukkig getrouwd zijn met hun vrouwen. Er is alleen één probleem, ze vallen namelijk ook op mannen. Iets wat in de mormoonse gemeenschap absoluut niet is toegestaan. Ze houden zowel van mannen als van vrouwen, maar de liefde voor andere mannen blijft puur platonisch, want de relatie met hun vrouw staat voorop: zoals God het wil. Zowel de mannen als hun vrouwen laten zien hoe ze omgaan met deze dubbele gevoelens.

Bron foto