Wanneer ik het heb over groot, Zweeds en gehaktballen, dan heb ik het natuurlijk over de IKEA. Ik vind het best leuk en gezellig om er zo nu en dan eens rond te snuffelen met Scarlet. De kleine ingerichte huiskamertjes bekijken, spullen in die grote gele shopper gooien die je helemaal niet nodig hebt en een hapje eten in het restaurant. Al lopend door die enorme gangen en langs de verschillende gecreëerde kamers en hoekjes in de IKEA, zijn er een aantal dingen die we doen, die voor velen wel herkenbaar zullen zijn.

Ben je benieuwd wat we doen in de IKEA? Hieronder vind je 11 punten. Ik herken me zeker in een aantal van onderstaande punten.

1. Bedden testen
Ik ben sowieso een persoon die in winkels graag even de bedden test, maar zeker bij de IKEA is dit iets wat ik gewoon niet kan overslaan. Die bedden staan daar niet voor niets zo gezellig en mooi opgemaakt in een in elkaar geknutseld slaapkamertje en ik ben vast niet de enige die het niet kan weerstaan om even op die dikke, zachte matrassen te ploffen.

wat we doen in de IKEA

2. Potloodjes meenemen
Als je weleens in de IKEA bent geweest, dan ken je vast de pilaren met potloodjes wel. De potloodjes die je kan gebruiken in combinatie met het meetlintje en IKEA notitieblokje. Aan het notitieblokje heb je buiten de IKEA natuurlijk vrij weinig, maar die inimini schattige potloodjes verdwijnen toch wel met regelmaat in broekzak of handtas.

wat we doen in de ikea

3. In kastjes kijken
Ik vind het altijd heel leuk en bijzonder om te zien hoe ze van een behoorlijke kleine ruimte toch iets moois kunnen maken. Woonkamer, badkamer, keuken, noem maar op, allemaal op maar een beperkt aan vierkante meter. Wat dan extra leuk is, is dat ze het helemaal inrichten, inclusief de inhoud in de kastjes. Wanneer er dan een bordje op het deurtje zit geplakt met de tekst: “neem ook eens een kijkje binnen”, is het wel heel lastig om niet even snel naar binnen te gluren toch?

IMG_9585

4. Je drankje bijvullen
Wanneer je flinke dorst hebt, dan zit je bij het IKEA restaurant goed. Je hoeft namelijk enkel een bekertje te kopen bij de kassa, die je vervolgens zo vaak kan vullen als je maar wilt. Een halve liter, één liter, twee liter, je mag het helemaal zelf weten. Ik moet zeggen dat ik niet heel erg dol ben op de frisdranken van IKEA. Er zit een gek smaakje aan, wat waarschijnlijk komt doordat het gewoon aangelengde cola en sinas siroop is. Bij mij gaat er in de meeste gevallen niet eens 1 bekertje fris naar binnen, maar het blijft een leuk idee.

wat we doen in de IKEA

5. Kinderafdeling
Een afdeling waar geen enkele Bart Smit of Intertoys tegenop kan, is toch wel de IKEA kinderafdeling die volgeladen ligt met knuffels. Ze hebben knuffels in alle maten, kleuren, dieren en poppetjes. Ik moet dan ook altijd even rondneuzen en kijken of er weer iets nieuws in de collectie is gekomen, die ik mee kan nemen voor Sjors. Ik vind vooral de dieren altijd erg leuk, zoals bijvoorbeeld de grote blonde labrador. Naast de leuke knuffels kan je natuurlijk ook gewoon stoeien met de hutten en tunnels. Let dan wel op het formaat, anders zou je zo maar eens vast kunnen blijven zitten…..

wat we doen in de IKEA

wat we doen in de IKEA

6. Zweudse gehüktbulle
De IKEA staat natuurlijk enorm bekend om de geweldige heerlijk Zweedse gehaktballetjes. Ik eet zelf al jaren geen vlees en heb dan ook geen flauw idee hoe die dingen smaken, maar ik hoor altijd van verschillende mensen om me heen dat ze de IKEA gewoon niet kunnen verlaten zonder een bord van die ballen te hebben gegeten. Ze schijnen erg lekker te zijn en je moet ze eigenlijk gewoon als traditie eten bij een bezoekje aan de IKEA. Ze hebben voor de vegetariërs gelukkig inmiddels wel een vervanging gevonden, namelijk de Zweedse groenteballetjes!

wat we doen in de IKEA

wat we doen in de ikea

7. De ijsmachine
Na een paar lekkere ballen hoort een toetje en wat is er nou leuker en lekkerder dan een zelfgemaakt ijsje? Precies! Een zelfgemaakt ijsje die je zo vaak mag bijvullen als je wilt… mits je het hoorntje niet opeet natuurlijk. Je koopt voor 0,50 cent een hoorntje bij de kassa en kan deze dan zelf in een automatische ijsmachine zetten. Best leuk om te doen! Ik ben benieuwd wat het record is van het aantal keer bijvullen.

wat we doen in de IKEA

8. Koopjeshoek!
Vlak bij de kassa is er nog een heel leuk hoekje te vinden, namelijk de koopjeshoek! Dit is zeker Scarlet haar favoriete onderdeel van de IKEA tocht. Rondstruinen in de koopjeshoek, op zoek naar leuke spulletjes voor een leuk prijsje. Toen we nog niet heel lang samenwoonden vonden we daar een mooi zwart kastje voor de helft van de oorspronkelijke prijs. We kochten hem, maar waren niet zo slim geweest om het kastje en de ruimte in de achterbak van de auto even op te meten. Hij paste er zeker niet in zijn geheel in en bij een poging het ding uit elkaar te halen, zakte hij helemaal in elkaar, waardoor we 2 jaar lang een (zeer) wankele kast in onze woonkamer hadden staan. Hij stond er dan ook meer voor de sier, want zelfs een flink boek kon hij niet verdragen.

wat we doen in de IKEA

9. Scheuren met het winkelkarretje
Bij de IKEA heb je niet alleen gewone winkelkarretjes en grote gele zakken waar je je spullen in kan leggen. Ze hebben er ook platte karretjes waar je grote pakketten op kan leggen. Die karretjes zijn niet alleen handig voor het vervoeren van grote en zware spullen, maar zijn ook uitermate geschikt om jezelf op te vervoeren. Een flinke aanloop nemen en scheuren over de gladde vloeren in het magazijn.

wat we doen in de IKEA

10. Kortere route
De IKEA is zo groot en heeft zo veel spullen, dat je je er best een zondagmiddag kan vermaken. Maar of je daar nou ook altijd zin in hebt? Ik vind de IKEA leuk, maar heb zeker niet altijd zin en tijd om het hele pand van boven naar beneden te bekijken. Gelukkig hebben de bedenkers van het concept en de inrichters van het pand hier ook aan gedacht en kun je door middel van kortere routes een aantal afdelingen skippen en sneller bij de uitgang komen. Ideaal wanneer je gewoon even snel iets wilt bekijken of oppikken.

wat we doen in de IKEA11. Onnodige spullen kopen
Ze hebben zoveel spullen dat het haast onmogelijk is om met niets terug naar huis te gaan. Het risico van naar de IKEA gaan, is dat je terugkomt met spullen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zo vonden wij laatst leuke gekleurde rietjes voor maar 0,99 cent! En afwasborstel, daar kan je toch niet genoeg van hebben?

Wat we doen in de IKEA
Wat we doen in de IKEA

Wat doe jij in de IKEA?