We vloggen nu al al bijna een jaar lang ons weekend. Dat vinden wij erg leuk om te doen en gelukkig ook velen leuk om te zien. Sommigen vinden het zelfs zo leuk dat ze liever nog meer vlogs zouden zien. Dat is erg tof om te horen natuurlijk, maar doordat we beiden naast onze blog en vlog werkzaamheden gewoon nog een fulltime baan hebben, is dit voor ons momenteel niet mogelijk. Het leek ons daarom leuk om jullie op een andere manier tegemoet te komen door onze doordeweekse dagen te ploggen. Geen video’s, maar foto’s.

Vorige week plaatsten we onze eerste “potje meekijken” online en dat leken de meesten van jullie best leuk te vinden. Daarom hebben we ook afgelopen week weer nieuwe foto’s gemaakt. Foto’s van allerlei dingen die we doordeweeks van maandag t/m vrijdag doen of meemaken op ons werk, in huis of daar omheen. Wij vinden het leuk om te doen, want foto’s maken doen we toch al genoeg, en hopelijk vinden jullie het weer net zo leuk om naar te kijken.

Maandag
Na een leuk weekend moet je altijd weer even in het ritme van de doordeweekse werkdag komen. De maandag is dan toch echt de zwaarste dag. Een begin van een hele nieuwe week. Scarlet werkt op maandag thuis en ik moet dan gewoon tot 18:00 werken op de dierenkliniek. We moesten vandaag een katje onderzoeken die dat niet heel erg op prijs stelde. Na wat wild om zich heen te hebben geslagen, had ze dan toch net mijn arm geraakt. Kattenkrabben lijken soms onschuldig, maar het zijn echt nare en vieze wondjes die best snel gaan infecteren als je ze niet goed schoonmaakt.

potje meekijken

Scarlet is dol op avocado. Het is soms wat lastig om eentje te vinden die net goed rijp is, maar deze middag was het haar blijkbaar gelukt en deed ze hem op brood. Ik houd helemaal niet van avocado, dus wat betreft mag ze hem helemaal in haar eentje opeten.

potje meekijken

Het weekend hadden we de “Draw My Life” tag opgenomen en maandagavond moesten we nog een aantal dingetjes afmonteren hiervoor. Het lijkt heel simpel om te maken, maar daar hadden we ons best in vergist. Het tekenen, wat ik overigens helemaal niet kan, was nog best lastig omdat het niet te lang mag duren, maar je wel alles zo goed mogelijk wilt tekenen. Vervolgens moet je alles goed achter elkaar zetten en het ook nog inspreken, op de juiste tijd. Een aardig klusje, maar ook best spannend om online te zetten. Het is natuurlijk maar een beknopte versie, maar toch behoorlijk persoonlijk. Ik ben helemaal niet iemand die alles snel deelt, maar ik hoop dat ik mensen met mijn verhaal een beetje kan laten inzien dat er na zware tijden ook weer leuke en mooie momenten kunnen komen.

potje meekijken

We aten die avond spaghetti en Scarlet kon het niet laten om Sjors zijn brokken hier ook wat mee op te fleuren. Scarlet is hier wat losser in dan ik ben. Mochten we ooit nog ouders worden, dan ben ik vast de strenge moeder en Scarlet de lieve mama naar wie het heen gaat wanneer ik “Nee” zeg. We hadden ooit afgesproken om Sjors niet op de bank te laten, op bed te laten liggen of eten van onszelf te geven zodat hij niet gaat schooieren. Wat ervan is overgebleven? Tja…. wat zal ik eens zeggen……

potje meekijken

Dinsdag
Eindelijk was het vandaag zover! We hadden het al veel eerder moeten doen, maar het kwam er maar niet van. Te druk en te weinig tijd. Vandaag hadden we dan om half 9 een afspraak staan bij de Kamer van Koophandel. We hadden ons goed ingelezen en samen een contract opgesteld. Ik Vrouw van Jou is nu officieel ons eigen “bedrijfje”.

potje meekijken

Na deze afspraak moest ik me door de files haasten naar mijn werk, want ja, ook dat gaat gewoon door. Scarlet is op dinsdag vrij en dus kon zij lekker rustig aan doen. In de middag had ze afgesproken met haar moeder. Onze ouders wonen allemaal ver bij ons vandaan, dus spontaan even snel langswippen is helaas niet echt mogelijk.

potje meekijken

Ook werd er een verassing aan de deur gebracht. Scarlet had een Facebook berichtje geplaatst over de Kamer van Koophandel en blijkbaar hadden haar vader en stiefmoeder dat ook gezien. Een aantal uur later stond er namelijk een spoedbezorger aan de deur met een heel groot pakket. In dat pakket zat een mooie bos bloemen met een lief berichtje om ons succes te wensen met onze onderneming. Erg lief!

potje meekijken

Scarlet had bedacht om gezellig met zijn drietjes uit eten te gaan ‘s avonds. Ik kwam wat verlaat en een beetje grieperig thuis van mijn werk, maar besloot toch maar mee te gaan. Ondanks de hoofdpijn en mijn snotneus was het eten lekker en de avond gezellig. Scarlet zette haar moeder aan het einde van de avond weer op de trein en sprong er als verassing bij in om een klein stukje mee te reizen.

potje meekijken

Woensdag
Scarlet werkt op woensdag op kantoor in Leiden en haalt meestal op het station nog een lekkere koffie voor zichzelf. Heel veel mensen schrijven haar naam met twee T’s, terwijl het toch echt maar met eentje is. Ze is overigens vernoemd naar Scarlett O’Hara uit de film “Gone with the Wind”…. maar dan dus met een T minder.

potje meekijken

Ik werd vandaag behoorlijk ziek wakker. Ik voelde me zo beroerd dat ik het grootste deel van de dag met een dekentje op de bank heb geslapen. Sjors is dan zo’n lieve hond die gewoon naast me gaat liggen en geen moment zeurt. Hier had hij voor zichzelf een Hello Kitty knuffel van boven naar beneden gesleurd.

potje meekijken

Eigenlijk zouden we vanavond een hele leuke avond hebben in Den Haag. Ik zou richting Scarlet reizen en samen zouden we dan naar een leuke musical gaan. Van mijn moeder kreeg ik 2 VIP vrijkaartjes voor de musical Billy Elliot. Het was inclusief diner en een meeting met de cast. Ik baalde er ontzettend van dat ik me zo slecht voelde en het niet zag zitten om te gaan. Ik heb de kaartjes nog geprobeerd aan mijn buurman te geven, maar hij hield niet van musicals. Scarlet had een lekkere maaltijdsalade voor ons gehaald vanuit haar werk en een zak M&M’s om me nog een beetje op te fleuren.

potje meekijken

Donderdag
Ik voelde me vandaag nog steeds niet lekker, maar besloot maar wel naar mijn werk te gaan omdat er vandaag een grote operatie op de planning stond. In de middag, na wat paracetamol, begon ik me gelukkig iets beter te voelen.

potje meekijken

Op donderdag komt Scarlet’s collega vaak bij ons thuis werken. Zij heeft een hele leuke mops genaamd Pebbles (die overigens haar eigen IG account heeft) en samen met Sjors is het een heel leuk koppel. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en met zijn tweetjes rauzen ze spelend en grommend door het huis. Hoe klein ze ook is, ze doet zeker niet onder voor onze grote brombeer.

potje meekijken

Na een lange werkdag had ik toch behoorlijk wat trek gekregen en toverde Scarlet onze favoriete pizza uit de vriezer. We aten dit tijdens een aflevering van het nieuwe seizoen van Orange is the New Black. Een hele goede combinatie kan ik je vertellen!

potje meekijken

Vrijdag
Op vrijdag werkt Scarlet weer in Leiden ik maar een half dagje in de kliniek. Ik vind het sneu om Sjors dan alleen thuis te laten zitten en neem hem daarom bijna altijd mee op vrijdag. Een collega heeft pas een nieuw pupje gekregen en ging daarom ook gezellig mee naar het werk. Het is een ontzettende leuke Duitse Staande en ze is nog heerlijk speels en bijterig.

potje meekijken

Om half 2 kom ik dan weer thuis aan en daar staat altijd iemand op me te wachten. Poes! Altijd als ik de parkeerplaats op kom rijden staat poes daar ongeduldig te kijken. Helemaal blij is ze dan wanneer ik de autodeur open doe.

potje meekijken

Op Scarlet haar werk waren ze wat minder blij, want daar speelde zich een scene af uit de film “The Birds”. Ze worden al een poosje aangevallen door meeuwen (met jongen op het dak) en moeten zichzelf nu beschermen met stoelen als ze het balkon op willen.

potje meekijken

Rond 4 uur pakte ik de trein richting Leiden om daar vervolgens met Scarlet de trein naar Den Haag te pakken. We waren vanavond uitgenodigd door niemand minder dan Marleen van Iersel. Marleen is professioneel Beach Volleybalster en speelde vandaag de openingswedstrijd van het WK welke momenteel in een aantal steden in Nederland wordt gehouden. Samen met haar vriendin kijkt ze naar onze filmpjes en besloot ons daarom uit te nodigen voor dit bijzondere event.

potje meekijken

We hebben beiden niet veel verstand van Beach Volleybal, maar vonden het heel erg tof om mee te mogen maken. Ze wonnen de wedstrijd gelukkig ook nog, wat het alleen maar leuker maakte. Na afloop hebben we nog wat gekletst met Marleen en haar lieve vriendin Myrthe die ons hartelijk heeft ontvangen. Ben je benieuwd naar de wedstrijd en de leuke dames? Aankomende vrijdag zitten ze in onze vlog! We stellen ook nog wat vragen vragen aan Marleen over haar geaardheid in combinatie met topsport.

potje meekijken

Moe van een lange, maar leuke dag, pakten we de trein weer richting Utrecht. Het was al behoorlijk laat en we hadden beiden nog een beetje trek. Gelukkig is er op Utrecht Centraal genoeg keuze aan eten en dus besloten we een lekkere pasta te halen bij Julia’s. Eenmaal thuis gingen we snel richting bed, want de volgende dag moesten we er natuurlijk weer fris en fruitig uitzien voor de vlog!

potje meekijken

Dit was het Potje meekijken alweer en hopelijk vond je het weer leuk om te zien en te lezen. Hoe de zaterdag en zondag waren zie je natuurlijk gewoon weer in onze weekendvlog aankomende vrijdag!

liefs joyce en scarlet