Advertisement

Met enige regelmaat zien jullie Sjors verschijnen in de vlogs of video’s en er staat zelfs een uitgebreide blogpost over hem op onze website. Poes voelt zich hierdoor een klein beetje achtergesteld. Zo heel af en toe verschijnt ze even op de achtergrond, maar nog nooit heeft zij echt in schijnwerpers gestaan. Dit is zeker niet omdat we poes minder leuk vinden, maar heeft alles te maken met het feit dat poes nogal een gecompliceerd karakter heeft.

Poes is geboren op 30 april 2003, wat haar nu een leeftijd van 12 jaar geeft. Een behoorlijke oude dame al, maar nog fit genoeg om (hopelijk) een aantal jaar mee te gaan. Ze kreeg de naam Jinx, maar luistert inmiddels beter naar “POES”. Ik kreeg haar toen ik ongeveer 20 was en met mijn toenmalige vriendin voor het eerst op mezelf ging wonen. We hadden thuis altijd dieren gehad, maar poes was mijn allereerste “eigen” huisdier.

Klein, wollig en erg ondeugend was ze toen we haar als 8 weken oude kitten meenamen naar huis. Poes is een kruising pers en had als kitten al wat langer haar met van die leuke pluimpjes uit haar oren. Ze was nooit een enorme knuffelkont en haalde liever kattenkwaad uit, maar lief was ze wel. We woonden destijds in een flat op de 4de verdieping, dus buitenkomen deed ze niet.

Toen ik op een ochtend wakker werd en zag dat de balkondeur openstond, sloeg mijn hart even over. Na een hele speurtocht in huis en buitenshuis, vond ik haar uiteindelijk buiten, naast de flat ergens in een hoekje. Het was me direct duidelijk dat de weg van de 4de verdieping naar de begane grond niet geheel soepeltjes was verlopen. Haar voorpootjes stonden raar en ze kon deze ook nog maar nauwelijks gebruiken.

Ze werd doorverwezen naar een specialistische kliniek, omdat beide voorpootjes op verschillende plekken waren gebroken, tot aan haar teentjes toe. Er volgde een operatie, waarna ze 6 weken in een bench moest doorbrengen. Ze was nog maar 1 jaar oud en zat nu al met een hele stellage metaal aan haar beentjes, opgesloten in een bench. Erg zielig zag dat eruit.

Zowel de operatie als het herstel zijn eigenlijk prima verlopen. Haar pootjes staan normaal en ze springt zelfs op haar 12 jarige leeftijd nog als de beste. Fysiek zie je er helemaal niks meer van. Mentaal heeft het denk ik wel het een en ander met haar gedaan. Naast dat ze best lief kan zijn, is ze ook enorm onvoorspelbaar. Ze kan je een kopje geven en vervolgens direct in je arm hangen.

Poes 21 dayWanneer wij op vakantie gaan en iemand anders voor poes komt zorgen, kan diegene maar beter een dikke broek en lange mauwen aantrekken. Ondanks dat ze voor ons ook niet altijd even lief is, vindt ze het vreselijk wanneer wij een aantal dagen van huis gaan. Ze is dan van slag en heeft tijdens onze vakantie de buurvrouw regelmatig een haal in haar benen en armen bezorgd.

Poes is misschien niet altijd even lief en knuffelig, maar haar karakter maakt haar ook wel weer heel bijzonder. Ze kan het prima vinden met Sjors en loopt altijd heel schattig mee wanneer wij hem uitlaten. Ze heeft zelfs een keer een hond aangevallen die een beetje naar deed tegen Sjors. Wanneer poes moe is of wil relaxen, dan sabbelt ze op haar pootje. Ze kan dit uren doen en is dan helemaal in trance.

In de 12 jaar dat poes bij me is, hebben we samen al heel wat meegemaakt. We zijn samen een aantal keer verhuisd en hebben de wereldreis vanuit Almelo richting Utrecht gemaakt. Poes heeft kittens gekregen en heeft haar maatje en onze allerliefste trouwe viervoeter Bob, overleefd. Elke zomer zomer neem ik haar weer mee naar de kliniek om haar met een lichte narcose te scheren, gezien ze zich niet laat borstelen. Ze ziet er dan wat vreemd uit, maar ach, beter dan een vacht vol klitten. We hebben een speciale band samen en ik moet niet denken aan de dag dat ze er niet meer zal zijn of ziek zal worden.

Poes 21 dayIk kan tot die tijd alleen mijn best doen om haar zo gezond mogelijk te houden door haar aandacht, liefde en niet geheel onbelangrijk, goede voeding te geven.

[ADVERTORIAL] Afgelopen week ontving poes een uitnodiging van Purina om deel te nemen aan de 21 dagen challenge. Ze kreeg hiervoor een lading senioren voer, speciaal voor de 7+ kat opgestuurd. Ik als dierenartsassistente ben natuurlijk erg kritisch wanneer het over “super gezond voer uw huisdier” gaat. Ik ben benieuwd of ze het lekker vindt, gezien ze nogal verwend is met luxe brokken, en wat het daarnaast doet met de conditie van haar vacht, ontlasting (iew) en misschien zelfs haar humeur!

de plog van poes

In samenwerking met Purina