Vorige week zijn we een nieuwe blogreeks gestart met daarin verhalen van mensen met een tatoeage. We waren benieuwd naar waarom mensen een tatoeage laten zetten en wilden graag het verhaal achter de tatoeage horen. Toen we om ons heen hoorden dat meer mensen dit erg intrigeerde, besloten we hier een oproep voor te plaatsen. We ontvingen enorm veel reacties met mooie, bijzondere en emotionele verhalen. Vandaag onze tweede blog in de serie ‘De betekenis achter mijn tatoeage‘. Deze keer het verhaal van Tessa. Tessa is 21 jaar oud en haar leven ziet er een stuk anders uit dan dat van de meeste meiden op haar leeftijd…

♥ Wie ben ik?
Ik ben Tessa Veltens, 21 jaar en ik ben chronisch ziek. Ik heb 3 jaar geleden een harde klap gekregen tegen mijn voorhoofd, hierdoor (over)leef ik nu met chronische hoofdpijn, die pijn is constant aanwezig. Ook heb ik elke dag nekpijn maar dat trekt nog weleens weg en ik ben chronisch vermoeid. Dit beïnvloedt heel mijn leven. Het is voor mij heel erg zwaar om iets te doen, omdat mijn pijn bij bijna alles wat ik doe erger wordt. Zo kan ik bijvoorbeeld niet meer naar school, ik werk niet meer, en leuke dingen doen zit er ook (bijna) niet in voor mij, zelfs de normale dagelijkse dingen zoals douchen of eten met het gezin zijn vaak al zwaar. Toch probeer ik elke dag iets te doen waar ik blij van word, bijvoorbeeld even in het zonnetje zitten, of knuffelen met mijn hondjes, een stukje wandelen, fotograferen & schilderen.

betekenis tatoeage liefdeHet is wel moeilijk om echt te kunnen genieten van iets als je zoveel pijn hebt. Voordat ik ziek werd deed ik altijd van alles en ik was dan ook altijd heel druk. Nu voelt het vaak alsof het leven aan me voorbij gaat, alsof ik sta toe te kijken maar niet kan ingrijpen. Ik wil niets liever dan gewoon alles doen wat iedereen doet en wat ik hiervoor altijd deed. Daar doe ik ook heel erg mijn best voor, ik push mezelf elke dag om mijn bed uit te komen, om iets te doen. Elke dag vecht ik voor herstel in de hoop dat het ooit beter wordt en ik weer echt kan genieten van het leven.

♥ Wanneer heb je jouw tatoeage laten zetten?
Ik heb mijn tatoeage laten zetten precies nadat ik twee jaar chronisch ziek was. Het was voor mij lichamelijk erg zwaar om deze tatoeage te laten zetten, maar ik had er super veel zin in. Ik had er heel lang over nagedacht en voor mij was/is het heel belangrijk!

♥ Waarom heb je jouw tatoeage laten zetten?
Ik heb het woord “Liefde” laten tatoeëren in mijn zij omdat liefde alles is wat ik nodig had/heb om elke dag te vechten, om door te gaan en de strijd niet op te geven. De liefde van mijn familie, vrienden en mijn hondjes, zonder al deze liefde en steun stond ik nooit waar ik nu sta, dan had ik het allang opgegeven. De liefde laat me leven, letterlijk.

♥ Waarom een tatoeage?
Ik heb deze tatoeage laten zetten als reminder, iets dat voor eeuwig op mijn lichaam staat zodat ik het nooit kan vergeten. Elke keer als ik het weer dreig op te geven dan kijk ik naar mijn tatoeage en dan weet ik weer waar ik het voor doe, ik haal er zoveel kracht uit! Ik ben iedereen dan ook zo ontzettend dankbaar voor alle liefde die ik krijg, en voor alles wat ze voor me doen!

betekenis tatoeage liefde

♥ Hoe sta je nu in het leven?
Het is heel erg rot om in een lichaam te leven dat je elke dag zo in de steek laat. Ik denk dan ook dat de kunst het ‘m zit in het kunnen genieten van de kleine dingen en daar probeer ik me aan vast te houden. Dat lukt me nog lang niet altijd omdat ik zo ontzettend veel mis, maar ik doe daar meer dan mijn best voor!

Psssst….! Tessa maakt prachtige schilderijen die ze verkoopt! Neem daarom zeker even een kijkje op haar website.


Heb jij een tatoeage met een bijzonder, mooi of interessant verhaal en wil je ook meedoen aan deze blogreeks? Stuur ons dan een e-mail: ikvrouwvanjou@gmail.com.