Grijs is geen bewijs van ouderdom, het is een bewijs van modern zijn, althans dat is wat de laatste haartrends ons laten zien. Steeds meer jonge mensen verven hun haar grijs. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het soms ook best wel heel tof vind staan. Zelf durf ik het nu nog niet aan, maar wie weet over een paar weekjes. Anyway, oma’s zijn hip, want niet alleen het grijze haar van oma’s is in de mode, ook de wat grotere bril én de oma onderbroek. Ja, je leest het goed; de oma onderbroek. Wijd zittende manachtige onderbroeken. Lekker losjes en comfortabel. Uit een onderzoek onder vrouwen tussen 16 en 35 jaar blijkt zelfs dat 80 procent van deze vrouwen het liefst eenvoudige slips draagt.

Joyce en ik gingen de stad in op zoek naar de perfecte oma onderbroek. Wij wilden namelijk weleens weten wat er nou zo fijn en hip aan zo’n grote, witte katoenen lap stof was. We vonden een perfect modelletje bij de Hema. De prijs was 4,99 euro voor twee stuks. In deze blog laten we je zien hoe hip onze oma onderbroek is én geven we 10 redenen waarom jij voortaan eigenlijk oma onderbroeken zou moeten dragen.

oma onderbroek

1. Ze kruipen niet snel tussen…
Soms draag ik strings, maar eigenlijk vind ik dat maar irritant zitten zo’n reetveter tussen mijn billen. Als ik gewone onderbroekjes draag kruipen die gedurende de dag ook langzaam tussen m’n billen. Super irritant natuurlijk, want dan moet ik weer proberen om ongemerkt dat stukje stof eruit te trekken. Met een oma onderbroek heb ik dat probleem niet. Die zitten lekker ruim rond mijn billen en kruipen 9 van de 10 keer niet tússen mijn billen.

2. Perfect tijdens je menstruatie
Een ruime onderbroek met lekker veel stof is super handig tijdens de menstruatie. Ieder type maandverband past er immers in. Van tiener inlegkruisje tot aan oma’s Tena lady pamper, het past! Bovendien is de kans een stuk kleiner dat er wat naast druppelt en dat je ‘s morgens wakker wordt met een kliederboel in bed.

3. Smokkelen
Ga je een avondje uit of ga je naar een festival dan kan je nogal eens met spullen zitten die niet mee naar binnen mogen of waar je geen plek voor hebt. Je pinpas tussen je borsten of in je schoen is niet altijd even handig. Met een oma onderbroek heb je altijd wel een plekje over voor je cash, flesje water en meer…

4. Ruimte voor leuke printjes
Leuk hoor een sexy slipje of string met een schattig patroontje of een grappig figuurtje erop, maar eigenlijk is er op dat broekje natuurlijk veel te weinig plek. De oma onderbroek bevat veel meer stof en heeft dus veel meer plek voor leuke patroontjes, stripfiguurtjes, teksten en ga zo maar door. Dat maakt het dragen van een vrolijke onderbroek een stuk leuker!

oma onderbroek5. Wedgie, twice the outcome
Het gebeurt nauwelijks met een oma onderbroek, maar als deze dan toch een keer flink tussen je billen zit, dat is de beloning van het er tussenuit halen dubbel zo groot. Er is immers dubbel zoveel stof aanwezig om er tussenuit te halen. Je kunt het een beetje vergelijken met het uit je mond halen van een haar. Het voelt zo fijn als die eruit is. Laat staan als je in één keer 4 haren verwijdert…

6. Delen maar
Van onderbroeken kan je er nooit genoeg hebben. Ideaal aan de oma onderbroek is dat je lekker kan delen met je moeder én oma. Ben je een keer je ondergoed vergeten als je een weekendje naar huis gaat of zitten al je onderbroeken nog in de was? Geen nood, je pakt er gewoon eentje uit de kast van je moeder of oma. Dat lijkt me echt geweldig….

7. Verbergt je putjes en houdt bij elkaar
Ja, ik heb ze ook… putjes op mijn billen. Er zijn maar weinig vrouwen met zogenaamd perfecte, gladde billen. Toch zie je die in tijdschriften en videoclips wel. Hoe heerlijk is het om een deel van die putjes soms gewoon even af te dekken met een grote, zachte Hema onderbroek. Mocht je tenslotte her en der wat love handles hebben, dan houdt de oma onderbroek de boel fijn bij elkaar. Ideaal!

8. Handig in bed
Deze onderbroek zit zo fijn, dat je in bed helemaal geen pyjamabroek meer nodig hebt. In bed staat deze onderbroek ook hartstikke sexy. Dag en nacht kan je dit broekje dragen. Dat kan je van een gemiddelde slip of string niet zeggen.

oma onderbroek9. Lekker warm
In de winter met een string kan me flinke koude billen opleveren. De oma onderbroek houdt mijn billen daarentegen een stuk warmer. Dat extra laagje stof zorgt gewoon net voor dat beetje extra isolatie.

10. Een side-butt is sexy
Billen die aan de zijkanten van je onderbroek er een beetje uitkomen is sexy. Nee, dat vind ik niet alleen, dat vindt J-Lo ook, en Jesse J en vele andere celebs in kittige pakjes. Zij dragen regelmatig pakjes waar hun billen aan de zij -en onderkanten er een beetje uitkomen. ….en geef toe, dat staat sexy!

Is de oma onderbroek iets voor jou?