Ondanks dat je waarschijnlijk al een heleboel van ons weet door de blogs die we plaatsen en de vlogs en video’s die we maken, blijven er altijd zat dingen over die je nog niet van ons wist. Vandaag daarom een blogje met 40 dingen die je nog niet van ons wist. Grappige feitjes en ervaringen van vroeger, maar ook dingen en eigenschappen van nu. Mocht je nóg meer over ons willen weten, dan kan je ook nog altijd even kijken naar onze 50 Facts Tag die we een tijd geleden hebben gemaakt voor ons YouTube kanaal.

Ik zal nu eerst aftrappen met mijn 20 feitjes over mezelf en daaronder staan Joyce haar 20 feitjes. We zijn benieuwd wat jij nog niet wist en waar je nog meer over zou willen weten.

Scarlet: Wist je dat ik…..

1. …kabouter bij de padvinderij was.
Vroeger was ik kabouter bij de padvinderij. Ik droeg zo’n groene blouse, een grijze broek met extra zakken en een groene muts. Het zag er best schattig uit hoor!

40 dingen die je nog niet van ons wist2. …pukkels rond mijn mond had.
Toen ik voor het eerst zoende met een jongen met een stoppeltjes baard, kreeg ik na een paar dagen allemaal uitslag rond mijn mond. Ik schaamde me hier best wel voor en had geen idee wat eraan te doen, behalve niet meer zoenen…

3. …de letter O mis.
Ik type al weken op een laptop waar de O toets ontbreekt. Een aantal weken geleden ging er wat water over mijn laptop heen, waarna de toetsen het niet goed meer deden. Ik heb hem toen geprobeerd droog te maken, waardoor de letter O afbrak. Ik heb nog steeds niet uitgezocht hoe ik die weer kan maken. Heel onhandig typen nu!

4. …een liesbreuk heb gehad.
Toen ik ongeveer 13 jaar oud was, ontdekte ik ineens een bobbeltje in mijn lies. Mijn vader bleek dit ook te hebben en hij wist me te vertellen dat dit waarschijnlijk een liesbreuk was. Een paar maanden later ben ik er in het ziekenhuis aan geopereerd. Ik vond dat heel erg spannend, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen.

5. …bijna Amber had geheten.
Mijn ouders twijfelden of ze me Amber of Scarlet zouden noemen. Uiteindelijk kozen ze toch voor Scarlet, maar ik had dus bijna Amber geheten. Ook best een toffe naam.

6. …mijn moeder vroeger stewardess was en ikzelf bijna.
Mijn moeder heeft ruim 5 jaar gevlogen voor de KLM. Ze reisde de hele wereld over en zat in de meest mooie hotels. Ook ik was ooit aangenomen als stewardess bij de KLM, maar heb toen uiteindelijk toch voor een ander iets gekozen.

40 dingen die je nog niet van ons wist7. …in de film Volle Maan figureer.
Voor de opnames van de Nederlandse film Volle Maan was ik gevraagd om mee te gaan naar Mallorca om daar te figureren. Super leuk natuurlijk! Ik moest wel een aantal uur suf in een bootje zitten als achtergrond van een filmset, maar een bijzondere ervaring was het zeker!

8. …bij de Rabobank heb gewerkt.
Als baliemedewerker bij de Rabobank heb gewerkt

9. …een eetstoornis & depressie heb gehad.
Rond mijn 18ste ontwikkelde ik serieuze problemen met eten. Het heeft flink lang geduurd voordat ik hier helemaal van af was. Rond mijn 22ste had ik een zware depressie. Het lukte me nauwelijks meer om het huis uit te gaan.

10. …een zwak heb voor Chinese en Japanse vrouwen.
Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb echt een enorme zwak voor Aziatische vrouwen. Ik vind veel Aziatische vrouwen super aantrekkelijk en sexy.

11. …de docentopleiding drama heb gedaan in Arnhem.
Ik heb één jaar de docentopleiding drama heb gedaan in Arnhem. Ik dacht dat het een leuk alternatief was voor de toneelschool, waarbij ik te laat was met aanmelden, maar dat bleek het uiteindelijk niet. Althans niet voor mij. Ik was niet geschikt voor deze opleiding, haha.

IMG_8515-00112. …niet aan sport doe.
Vroeger tenniste ik intensief. Ook heb ik een paar jaar paard gereden. Inmiddels doe ik helemaal niets aan sport. Dat vind ik eigenlijk best jammer, maar het komt er gewoon niet van. We zijn zo druk met werk en onze blog, dat we nauwelijks tijd over hebben.

13. …boomchirurg wilde worden
Vroeger, toen ik een jaar of 10 jaar oud was, wilde ik graag boomchirurg worden. Ik was dan veel alleen in het bos achter ons huis aan het spelen en plakte blaadjes op bomen waar het schors half van af was of waar kale plekjes zaten. Het leek me een geweldig vak.

14. …gezakt ben voor mijn atheneum examen
Ik ben één keer gezakt voor mijn eindexamen atheneum. Ik zat toen, mede door de scheiding van mijn ouders, heel slecht in mijn vel en had helemaal geen zin meer om me in te zetten voor school. Ik leerde helemaal niets voor de examen en zakte met 4 onvoldoendes. Het jaar erop slaagde ik gelukkig alsnog met goede cijfers.

15. …heel impulsief kan zijn.
Zeker vroeger was ik erg impulsief. Ik deed de meest gekke dingen voordat ik er übehaupt goed over nagedacht had. Ook floepte er de nodige onzin uit mijn mond voordat ik me had afgevraagd of het wel handig was om dat te zeggen. Inmiddels tel ik wat vaker tot 10, maar een tikkeltje impulsief zal ik denk ik altijd wel blijven.

16. …ooit nog een keer wil paraglyden.
Parachute springen lijkt me heel gaaf, maar de angst dat het ding niet open gaat is zo groot, dat ik denk dat ik er niet volledig van kan genieten. Daarom zou ik ooit een keer willen paraglyden. Dat is van een berg af rennen met zo’n grote driehoekige vleugel op je rug. Het gevoel hebben dat je echt zelf vliegt, lijkt me geweldig.

17. …kinder BH’s van de Hema draag.
Omdat ik maatje mierentiet heb, zitten de meeste BH’s helemaal niet lekker. Zo is het bij mij volstrekt overbodig om een beugel in mijn bh te hebben. Dat knelt alleen maar en er is niks om omhoog te houden. Ik wil daarom nog weleens bij de Hema wat goedkope lekker zittende kinder BH’s meenemen. Die zitten namelijk wel perfect.

18. …weinig waarde hecht aan dure merken.
Waarom Joyce helemaal enthousiast of jaloers kan worden op mensen die allerlei dure merkkleding dragen, vind ik daar vrij boeiends aan. Ik vind het leuk als kleding mooi is, maar of die kleding nou van de H&M of van Prada is, het maakt me niet zoveel uit. Ik vind het kopen van extreem dure merken vaak ook een beetje zonde van mijn geld. Misschien verandert mijn smaak hier over een tijdje in, maar voor nu hoef ik in ieder geval geen tas van Micheal Kors of een portemonnee van Mulberry.

40 dingen die je nog niet van ons wist19. …een Puch van 50 jaar oud heb.
Toen ik 16 jaar was kocht ik een oldtimer brommer voor mezelf. Het was een baby puch uit 1960. Een mooi, klein, zwart brommertje met een ei-tankje. Een tijd geleden had ik hem bijna verkocht, maar gelukkig kwamen we niet uit de prijs. Mijn brommertje staat nu nog steeds in onze schuur en ik ben d’r heel trots op, want hij rijdt nog steeds!

20. …super ongeduldig ben.
Ik denk dat ik dit heb geërfd van mijn moeder, want die is ook super ongeduldig. Ik wil gewoon dat dingen direct worden gedaan. Ik heb een hekel aan wachten en wil gewoon actie.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Joyce: Wist je dat ik….

1. …Ik niet goed kan plannen.
Altijd 20 dingen op een dag wil doen en er dan bij ding 5 ‘s avonds achter kom dat dit helemaal niet haalbaar is. Ik denk dat ik vroeger nooit echt heb hoeven plannen, want ik moet er nu echt aan wennen dat dat soms wel nodig is, wil ik dat alles af komt. Gelukkig is Scarlet een betere (na ja, meer realistische) planner dan ik.

2. …ambulance verpleegkundige had willen worden.
Eigenlijk was het mijn droom om ooit ambulance verpleegkundige te worden. Ik ben een paar jaar geleden samen een keer met Scarlet naar een nieuwe opleiding hiervoor gegaan. Alles was toen nog erg onduidelijk met die opleiding, waardoor ik de gok niet waagde. Via de gewone weg (eerst verpleegkunde studeren, specialiseren en veel werkervaring opdoen) ambulance verpleegkundige worden, duurt heel erg lang. Ik heb nu een (leuke!) vaste baan als dierenartsassitent. Die durf ik hier niet voor op te geven. Ook heb ik het gevoel nu gewoonweg te laat te zijn.

3. …slecht ben in sorry zeggen.
Ja, dit feitje heeft Scarlet bedacht, want zelf ga ik dat natuurlijk nooit toegeven 😉 Maar ja, ik ben inderdaad slecht in sorry zeggen. Ik vind het heel vervelend als anderen geen sorry kunnen zeggen, dus eigenlijk is het heel stom. Het lukt me wel beter dan vroeger, maar ik blijf het irritant vinden.

40 dingen die je nog niet van ons wist4. …Ik vroeger een tijd niet meer het huis uit durfde.
Toen ik ongeveer 14 jaar oud was wilde ik het huis niet meer uit. Ik was enorm onzeker en durfde het gewoonweg niet meer. Dit heeft meer dan een jaar geduurd.

5. …dol ben op parfum.
Ja, ik ben, in tegenstelling tot Scarlet,  dol op parfum. Ik zou het liefst een hele verzameling in mijn kast hebben staan. Ik kan ook echt super blij worden als ik parfum voor mijn verjaardag of voor Kerst krijgt.

6. …als enige niet meer in het Oosten woon.
Mijn hele familie woont in Almelo en omgeving. Ik woon sinds ruim 5 jaar als enige van mijn hele familie niet meer in het Oosten. In het begin was dit flink wennen. Ik woon bijna 1,5 uur van mijn familie vandaan. Dat is niet altijd even fijn.

7. …vroeger een dalmatiër had.
Ik heb vroeger een dalmatiër gehad als hond. Ze heette Ginger en was doof. Ze was een enorme knuffel en tegelijkertijd heel rebels. Ik mis haar soms nog best. Het was een hele bijzondere hond.

40 dingen die je nog niet van ons wist8. …een vorm van de ziekte van Crohn heb.
Ik heb colitis, dat is een vorm van de ziekte van Crohn. Het is een soort chronische darmontsteking. Dat is niet fijn, kan ik je wel vertellen 😉

9. …een zus heb die ook lesbisch is.
Mijn zus is drie jaar ouder dan ik en heeft ook een vriendin. Het is best bijzonder dat we beiden op vrouwen vallen. Ik vond het vroeger wel heel fijn om haar als voorbeeld te hebben ♥

10. …ooit alleen maar winkelde bij Esprit (don’t ask).
Ja, ik weet het ook niet. Ik ging vroeger voornamelijk voor mijn spijkerbroeken enkel naar Esprit. In mijn hoofd waren dat de enige broeken van Nederland die me goed zaten. Toen ik Scarlet leerde kennen sleepte zij me mee naar andere winkels, waar ik kennismaakte met leukere broeken, lol.

11. …bang ben voor spinnen.
Er zijn maar heel weinig dieren waar ik bang voor ben. Gelukkig maar, want bang zijn voor dieren is niet heel handig als dierenartsassistent zijnde. Waar ik wel echt de kriebels van krijg, zijn spinnen. Die vind ik echt eng. Geen klein spinnetje, maar bijvoorbeeld wel zo’n hooiwagen of huge ass harige spin.

12. …vroeger bijna niets lustte.
Tot ongeveer mijn 10de lustte ik bijna helemaal niks. Het enige wat ik lekker vond, was brood. Daarom at ik als avondeten ook enkel brood. Op een gegeven moment ging ik standaard aardappels met rode kool eten als avondeten. Inmiddels lust ik bijna alles.

40 dingen die je nog niet van ons wist13. …een lip piercing en wenkbrauwpiercing had.
Ik had vroeger een lip piercing en een wenkbrauwpiercing. Sterker nog, ik had twee lip piercings. Een in het midden en eentje aan de zijkant. Ik was ongeveer 18 toen ik deze liet zetten. Ik vond het toen heel stoer. Rond mijn 23ste heb ik ze uit gedaan. Ik ging toen werken als dierenartsassistent. Er zitten nu nog wel kleine gaatjes.

14. …het fijn vindt om met de trein te reizen.
Toen ik nog niet met Scarlet samenwoonde reisde ik vanaf Almelo in het weekend met de trein naar haar. Dat was een aardig eindje, maar dat vond ik niet erg. Ik vind het eerlijk om met muziek op in de trein te zitten en een beetje naar buiten te kijken. Het heeft iets gezelligs.

15. …niet zonder muziek kan.
Ik houd van muziek en sleep mijn iPod overal mee naartoe. Als ik ergens heen ga luister ik tijdens het wandelen, auto rijden of fietsen altijd naar muziek. Het maakt me actief, blij en laat me een beetje extra leven.

40 dingen die je nog niet van ons wist16. …liever niet in Amsterdam rijd.
Ik heb mijn rijexamen gehaald in Almelo. Het is daar niet zo druk qua verkeer. Ik vind het nooit zo fijn om, als we naar Amsterdam gaan, daar auto te rijden door het centrum. Scarlet heeft juist daar afgereden en vindt dat helemaal niet erg. Ik vind het altijd heel spannend als ik daar moet rijden. Al die trams en fietsers overal. Stresssss!

17. …dol ben op horror films.
Ik houd van horrorfilms. Het kan mij niet vies en eng genoeg zijn. Mijn favoriete horrorfilms zijn Texas Chainsaw Massacre en The hills have eyes.

18. …bijna nooit alcohol drink.
Ik houd niet van wijn. Een biertje drink ik heel af en toe. Ik heb niet zoveel met alcohol en ik kan ook zonder alcohol plezier maken tijdens een avondje uit. Het boeit me ook vrij weinig als de mensen om mij heen allemaal wel drinken, zolang ze maar niet vervelend gaan doen.

19. …niet goed tegen stress kan.
Ik ben helaas niet altijd even stressbestendig. Ik kan niet tegen haasten. Bij te veel stress raak ik een beetje het overzicht kwijt. Het liefst verstop ik me op dat soort momenten in bed, haha.

20. …Poes al 12 jaar oud is
Poes, eigenlijk heet ze Jinx, is inmidels al 12 jaar oud. Poes is ook mijn allereerste eigen huisdier. Het is een hele bijzondere poes. Ze kan flink uithalen, maar ze is tegelijkertijd enorm aanhankelijk naar mij. Ook loopt ze ‘s avonds altijd mee als we Sjors nog uitlaten. Ik hoop dat ze nog heel veel jaartjes mee gaat.

We hopen dat je onze 40 feitjes leuk vond!
Liefs, Joyce & Scarlet ♥