We zijn inmiddels voor een gesprek bij het ziekenhuis in Arnhem langs gegaan. We hadden goede verhalen gehoord over dit ziekenhuis en de behandeling van vrouwen die zwanger willen worden met behulp van KID of IUI. Misschien moesten we onze koffers maar eens pakken en van kliniek wisselen. Het gesprek verliep prettig en we voelden ons serieus genomen. Als onze donor hier zou doneren, zouden we hier snel kunnen starten. Maar voordat we dit in gang zouden zetten, zou er eerst een bloedonderzoek worden gedaan om te kijken of er redenen waren waarom ik nog steeds niet zwanger was. 

Een aantal dagen na dit eerste gesprek reed ik opnieuw naar Arnhem om bloed te laten afnemen. Zoals gewoonlijk keek ik de andere kant op wanneer de naald erin ging omdat ik anders nog wel eens wat naar kan worden. Het was allemaal zo gepiept en ik zou binnen 2 weken de uitslag krijgen. Na twee weken werd ik gebeld dat er helaas nog geen uitslag was. Ik ging me hierdoor toch wat zenuwachtig maken: Zou er iets aan de hand zijn met mijn bloed?

Scarlet en Joyce ik vrouw van jou eerder in de overgangOpnieuw een week later werd ik door iemand anders gebeld dan de arts waarmee we het gesprek hadden gehad. Ja, de eerste uitslag was binnen en die viel haar toch wat tegen. Die uitslag kon wel eens betekenen dat ik minder tijd had dan ik dacht. Ik zou misschien wel heel snel in de overgang terecht kunnen komen. Er ging een schok door mijn lichaam heen toen ik dit hoorde. Vroeg in de overgang? De vrouw aan de telefoon legde verder vrij weinig uit. Ik vroeg nog om welk hormoon het ging en wat de waarde ervan was. Ze gaf het getal door en hing vervolgens wat gehaast op. Ik zou de week erop de uitslag van het andere hormoon krijgen.

Tranen stroomden over mijn wangen. Waarom ik? Hoeveel tijd heb ik nog? Zal ik wel op tijd zijn om een kindje te kunnen krijgen? In paniek bel ik Joyce. Ook zij schrikt van dit nieuws, maar probeert me gerust te stellen. Zou het wel kloppen? Nadat ik ophang ga ik via Google op onderzoek uit naar dit hormoon. Ik lees allemaal ingewikkelde verhalen en veel verhalen van mensen die inderdaad eerder in de overgang terecht komen. Er lijkt niks tegen een verhoogde waarde van dit hormoon te doen. Hoe heb ik dit gekregen? Komt het doordat ik mijn lichaam vroeger slecht heb behandeld? Dat zou ik mezelf nooit vergeven.

Zou de waarde van dat andere hormoon ook niet in orde zijn? Ik vond het vervelend en lastig dat ik hier opnieuw in onzekerheid een week op moest wachten. Er was me net in een snel telefoongesprek medegedeeld dat ik misschien wel eens op korte termijn in de overgang terecht zou kunnen komen.

Netjes belde de secretaresse van de arts een week later met de uitslag van het laatste hormoon. De uitslag van dit hormoon in combinatie met de slechte waarde van het andere hormoon zou bepalen of ik wel of niet vervroegd in de overgang kon komen. Ik was enorm benieuwd, maar durfde het aan de andere kant nauwelijks aan te horen. Bang voor wat de uitslag zou zijn. Alle doemscenario’s waren de afgelopen week al gepasseerd. Dit was wel het laatste wat we hadden verwacht. Was het al te laat of moesten we gewoon enorm haasten?

Scarlet en Joyce ik vrouw van jou eerder in de overgangTot mijn verbazing vertelde de vrouw aan de andere kant van de lijn dat de uitslag van het hormoon prima in orde was. Er was niks aan de hand. Ik begreep er niets van, gezien ik een week geleden nog te horen kreeg dat ik zeer waarschijnlijk vervroegd in de overgang zat. Hoe dan ook, ik was uiteraard enorm blij met dit positieve bericht.

Het starten van een nieuw traject hier in Arnhem behoorde nu tot de opties, maar naast dat het telefoongesprek me nog niet helemaal lekker zat, vielen ook de behoorlijk hogere kosten in vergelijking met Geertgen wat tegen. Omdat we door de iets mindere zaadkwaliteit standaard twee rietjes gebruiken, zijn we in Arnhem flink duurder uit. Waar Geertgen namelijk rekent voor het gehele traject, rekent Arnhem per rietje.

Onze koffers pakken we dus nog maar niet in. We besluiten voor nu nog bij Geertgen in Brabant te blijven.

Volg ons ook via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.