Daar stond ik dan, in de deuropening van een GGZ instantie. Diep ongelukkig, onzeker en uitgeput. Toch was er een lichtpuntje: Het meisje op de bank dat mijn aandacht trok op een manier waarop nog nooit iemand mijn aandacht had getrokken. Ik kon het gevoel niet plaatsen, dus stopte ik het weg. Toch wist zij iets van mij wat ik op dat moment zelf nog niet wist; ik zou op haar vallen en wij zouden gelukkig gaan worden. Al gauw ontstond er een hechte vriendschap. We sleepten elkaar niet alleen door de moeilijke momenten heen, maar we zorgde er ook voor dat onze momenten samen vooral uit gezelligheid en ontspanning bestonden.

Op een dag vertelde zij dat ze al sinds haar 14e weet dat ze op meiden valt en mij eigenlijk wel erg leuk vond. Dat zij op meiden viel was voor mijn geen probleem. Vanuit huis zijn wij open opgevoed en staat geluk voorop. Diep van binnen wist ik dat ik haar meer zag als gewoon een vriendin. Toch kon ik hier niks mee. Ik was onzeker, zat nog midden in mijn herstel en door mijn persoonlijke problemen voelde ik mij al anders dan anders.

Het heeft zo’n 1,5 jaar geduurd voordat we echt een relatie kregen. Zij mocht eerder met ontslag uit de GGZ instantie en daardoor verwaterde ons contact een beetje. Ik kon haar niet loslaten en besloot haar een berichtje te sturen. Al gauw spraken we weer geregeld af en van het een kwam het ander.  En dan? Ik had hier voor nog nooit een relatie gehad. Nu heb ik een relatie, maar met een vrouw? Hoe zou de buitenwereld er op reageren? Mijn familie, tweelingzus en beste vriendin?

dieptepunt liefdeHoe moet ik het aan ze vertellen? En wat zal ik zeggen over onze ontmoetingsplek? Zoveel vragen gingen er door mij heen… Al gauw besefte ik dat het niet uit maakt wat de wereld om mij heen zou denken. Zij maakte mij gelukkig en liet mij weer van het leven genieten! Beetje bij beetje vertelde ik het aan de mensen om mij heen en introduceerde ik haar in de familie/vriendengroep. Tot op de dag van vandaag reageert iedereen lief, leuk en positief op onze relatie.

We hebben elkaar leren kennen op ons dieptepunt, zijn samen een gevecht aan gegaan en zijn er samen sterker door geworden. Ondanks dat wij alle twee nog onze moeilijke momenten hebben in het leven, is het anders dan drie jaar geleden. We hebben elkaar! We zijn nog jong en kijken uit naar onze toekomst. Op dit moment hebben we een fijn huisje samen met onze twee kittens. Wat de toekomst ons gaat brengen weten we nog niet. Een ding is wel zeker en dat is gezinsuitbreiding.

dieptepunt liefdeDaarnaast komt onze speciale dag steeds dichterbij. Deze dag laat ons elke keer weer beseffen wat een geluk wij met elkaar hebben en met de mensen om ons heen. 4 April 2015 zijn wij namelijk 1 jaar getrouwd. Dan kijken wij terug op een dag om nooit te vergeten! Een dag vol liefde en geluk!

– Lana –