En dan, dan begint alles weer van voren af aan. We tellen de dagen vanaf dag 1 dat ik ongesteld ben geworden en gaan testen vanaf dag 10. Het is wat vroeg, gezien de vorige ovulatie op dag 18 zat, maar je weet maar nooit. We willen niet te laat zijn. Iedere ochtend en avond hang ik boven het toilet met een klein drinkglas. Het drinkglas staat voortaan rechts in een apart kastje zodat duidelijk is dat dat het glaasje is waar ik iedere maand in plas. *Hier niet uit drinken* Hij gaat uiteraard wel in de vaatwasser, maar toch. Hoeveel maanden nog? Hoeveel maanden zouden we dit glas nog moeten gebruiken?

Soms moet ik hoognodig plassen en zit het glas tot aan de nok vol omdat het me dan niet goed genoeg lukt om mijn plas in te houden. Heerlijk om Joyce onverwacht te verrassen met zo’n glas vol gele vloeistof. We gaan dan aan de eettafel zitten, dopen het strookje erin, tellen tot 15, halen het er weer uit, leggen het plat op tafel en dan, dan wachten we drie minuten. We testen twee maal per dag omdat we extra zekerheid willen en exact goed willen zitten qua timing. Later zou blijken dat dit tegen het beleid in is van de babyfabriek en dat dit ons enkel gezeur zal opleveren.

hoeveel maanden nog scarlet hemkes ik vrouw van jouDag 16: ’s avond testen we opnieuw. Het linker streepje op het strookje lijkt even sterk aanwezig als het rechter strookje. Oh spannend! Die spanning, die thrill, voelen we volgens mij beiden. Toch overtuigen de streepjes ons nog niet volledig. We besluiten morgenochtend, net voordat ik naar mijn werk moet, opnieuw te testen. Als het dan ook positief is, bellen we de kliniek om voor die avond een afspraak te maken. Ik moet dan misschien wel ietsje eerder van mijn werk weg, maar als het verkeer een beetje meewerkt, komt dat vast wel goed. “Als het verkeer een beetje meewerkt”, Right. Natuurlijk werkt het verkeer niet mee als je haast hebt! Werkt het verkeer ooit mee als je haast hebt? Rijdt er niet altijd een trage auto voor je als je haast hebt?

De test was duidelijk positief. Terwijl ik onderweg was naar mijn werk belde Joyce naar de kliniek. Ze vertelde over de test gisteravond en vanmorgen. “Ja, we zitten vandaag al helemaal vol en u had gistermiddag moeten testen en als het dan nog niet positief was, vanmiddag weer en dan kunt u een afspraak krijgen voor morgen”. Ja, legt Joyce uit, dat begrijp ik, maar we hebben gisteravond getest en toen was de test positief, dus als we morgen pas komen zijn we misschien te laat. De vrouw aan de andere kant van de lijn zegt dat ze niet weet of ze wel een afspraak mag maken. Dit is nu eenmaal hun beleid en ze zitten al heel erg vol. Ze zal het navragen en terugbellen.

Joyce is duidelijk aangeslagen en geïrriteerd. Ze stuurt me drie sms berichten achter elkaar met gefrustreerde woorden en uitroepen. Ik bel haar direct terug en stel voor nog even te bellen. Ik kom namelijk graag voor mezelf op. Ik geef de dames nog 20 minuten de tijd om Joyce terug te bellen en bel dan zelf. Ik krijg iemand aan de lijn en leg onnozel de situatie uit in 1 zin. “Mijn partner belde vanmorgen om een afspraak te maken voor vanavond, omdat onze test gisteravond positief was, maar nu kreeg ze te horen dat we maar morgen moesten komen?”  Ik had het idee dat het droog uitspreken van deze zin al voldoende aangaf hoe slecht de service was. De dame aan de andere kant van de lijn wist direct waar ik het over had en zei me nog even te moeten navragen of ze een afspraak voor vandaag mocht inplannen. *tuut tuut tuut tuut* verbinding verbroken.

hoeveel maanden nog scarlet hemkes ik vrouw van jouIk bel direct weer. Ik sta in de wacht, er zijn wachters voor me. Zo’n 10 minuten verder word ik uit de wacht gehaald. Opnieuw zeg ik waarvoor ik bel met daarbij de onvriendelijke woorden “ja, de hoorn werd er opgegooid”. Ja, ik was geïrriteerd en ja ik snap best dat ze niet met opzet de hoorn erop gooiden. Hoe dan ook, het is geregeld, we kunnen komen om 17:50 uur bij dokter X. Ik denk op dat moment nog dat dokter X de vrouw is waar we eerder op zaterdag zijn geweest en die we beiden niet erg vriendelijk vonden. Ik probeer nog even of we niet bij de fijne arts kunnen, maar nee. Nu moet je stoppen Scarlet, denk ik bij mezelf, we hebben tenslotte de afspraak kunnen regelen en dat is al heel wat. Goed, 17:50 uur it is. Het is een uur rijden en vanaf mijn werk naar huis is ook een uur rijden. Ik moet dus half 4 weg van mijn werk.

Ik vertrek door alle drukte op kantoor iets over half 4 van mijn werk richting huis. File. Om 17:00 uur tref ik Joyce ergens in de buurt van ons huis. Ik heb haar maar ergens heen laten rijden, want ik zou anders het laatste stuk nog veel langer in de file staan. Joyce is geïrriteerd, ik probeer er relaxed onder te blijven. Er is nu niets meer aan te doen. Ik ga gewoon rijden en dan zien we het wel. Ik ben trots op mijn volle, doch veilige rijkunst dus vind het leuk als ik die mag uitoefenen. Het eerste stuk gaat vlotjes, totdat…

File.
File.
File.

= stress, heel veel. Zwanger worden en stress gaan volgens mij niet heel goed samen……. Hoeveel maanden moeten we nog testen?

Volg ons ook via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.