Zelfs met een zaaddosis van 1,2 is mijn eicel of baarmoeder blijkbaar niet in staat om het tot een romance te laten leiden. Wanneer dan wel? Is er überhaupt wel een kans of bewandelen we hier onwetend een doodlopend pad? Kon iemand me maar antwoord geven op die vraag.

Ik ben weer ongesteld geworden. We zijn nu zeven pogingen verder en het donorcontract is verlopen. Gelukkig was onze zaaddonor, na hem hierover gemaild te hebben, zo vriendelijk een nieuw contract te tekenen. Ik ben blij dat hij geduld heeft en niet stopt nu het maar niet wil lukken. Hij zou ook met een ander stel verder kunnen gaan. Ik voelde de ongesteldheid alweer een week lang aankomen. Joyce voelt dat natuurlijk niet, dus de teleurstelling bij haar was groter. Ze moest huilen toen we in de auto ergens heen reden. Ik moet dan ook altijd huilen. Het doet me pijn om haar verdrietig te zien. Ik voel me dan schuldig. Ik zou het zo graag anders willen.

kinderwens scarlet hemkes ik vrouw van jouIk ben naar de dokter geweest. Ik heb de afgelopen dagen weer ovulatietesten gedaan zodat we op konden voor de achtste inseminatie. De test wordt maar niet positief, terwijl hij dat al die maanden al lang was op de 14de dag. We zitten nu al op dag 19. Ik voel me moe en misselijk en heb nauwelijks trek. Tegen beter weten in, ik ben immers gewoon ongesteld geweest, heb ik toch een zwangerschapstest gedaan. Natuurlijk negatief.

Maar waar heb ik dan last van? Ik maakte me zorgen en ging daarom naar de huisarts. Nog geen 10 minuten later sta ik ik met dezelfde kennis weer buiten. Volgens mij vond de huisarts het feit dat ik samen met een vrouw en een zaaddonor een kind ging krijgen interessanter dan mijn klachten: ‘Oh ja, ik heb daar helemaal geen ervaring mee!’ Maar goed, hij voelde niets vreemds in mijn buik. Alsof ik dat verwacht had…

Ik ben bang, bang dat het noodlot toeslaat en ik ineens niet meer vruchtbaar ben. Ik weet dat veel stellen er minstens gemiddeld een jaar over doen om zwanger te worden, maar er werd ons juist verteld dat gezien mijn leeftijd, gezondheid en de manier van insemineren, er een grote kans was dat we binnen 6 maanden al zwanger zouden kunnen zijn.

kinderwens scarlet hemkes ik vrouw van jouBinnenkort gaan we naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem voor een gesprek over de KID behandeling daar. Als het zaad na de eerstvolgende vier pogingen (als die pogingen nog mogen komen) op is, willen we misschien naar een andere instantie om het daar opnieuw nog een kans te geven. Eigenlijk iets wat ik nooit had verwacht, want na de eerste inseminatie zei ik: ‘Ik ga dit never nooit meer dan 10 keer doen!’ … en over vier keer zitten we al op 12… Ik moet er niet te lang over nadenken, want dan moet ik weer huilen.

Volg ons ook via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.