Shannon zag Seema voor het eerst tijdens de fitness waar ze les gaf.  Het was liefde op het eerste gezicht. Ze draaide zich om naar een collega instructeur en zei tegen hem “Ik ga met haar trouwen”. Zes jaar later trouwden ze ook daadwerkelijk en het was prachtig. Dit is niet alleen een bijzonder verhaal omdat het liefde op het eerste gezicht was, maar nog veel meer omdat het Amerika’s eerste Indiase lesbische huwelijk was. Terwijl Amerika steeds vrijer wordt rondom homoseksualiteit, is de Indiase gemeenschap nog zeer conservatief, zeker als het gaat om geaardheid.

Maar zoals je kunt zien op de foto’s in onderstaande video, was er geen enkel gevoel van schaamte of angst tijdens de bruiloft. Het was een prachtige bruiloft bij een traditionele ‘Doli’  van de familie en met vele Hindoestaanse tradities. De foto’s van het huwelijk werden al snel overal op internet geplaatst en waren binnen korte tijd razend populair.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=9FyX0WBq7m0#t=34″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Het stel trouwde in 2013. Vandaag verscheen er een artikel op Indiantimes over dit huwelijk. Wil je meer fotografie zien van andere lesbische huwelijken, neem dan een kijkje op de website van fotograaf Steph Grant.