Hoe vind je in het dagelijkse leven nou iemand waarvan je zeker weet dat zij ook op vrouwen valt? Dit kan soms nog best lastig zijn. Een makkelijke oplossing, dacht ik jaren geleden, is het online daten. Gewoon simpel een profiel aanmaken waarin je aangeeft op vrouwen te vallen, en kom maar op met die reacties van leuke vrouwen. Toch heb ik gemerkt dat ook dit niet altijd even simpel is als het lijkt. Ruim 7 jaar geleden heb ik Scarlet ontmoet door online te daten via Relatieplanet. Hiervoor had ik al de nodige online date ervaring. Ik kwam allerlei dingen tegen die andere lesbische vrouwen waarschijnlijk ook tegen zullen komen tijdens het online daten. Ik zal daarom in deze blog de 10 fases van online daten als lesbienne beschrijven.

1 ♥ Lesbische mannen
Yes, het is je gelukt, je hebt je aangemeld op een bekende datingsite en met veel creatief en eindeloos denkwerk je profielbeschrijving getypt en de meest perfecte foto’s van jezelf toegevoegd. Je kunt nu echt van start met zoeken naar leuke vrouwen. Je selecteert ‘Ik ben een vrouw en zoek een VROUW’, leeftijd tussen 19 en 25 jaar en provincie Noord Holland. ZOEKEN. Binnen een paar seconden krijg je een lijst aan mensen die binnen dit zoekprofiel passen. Vrouwen én mannen. Lesbische mannen. Ja je leest het goed, lesbische mannen. Ik wist ook niet dat die bestonden, maar op datingssites zal je ze regelmatig tegenkomen. Mannen die zich voordoen als lesbiennes. Een goede tip: ga nooit alleen af op mooie verhaaltjes en foto’s. Always check, check, dubbel check!

2 ♥ Trio
Als je de lesbische mannen gehad hebt, zal je waarschijnlijk tegen de Trio vraag aanlopen tijdens het online daten. Zoals we in onze blog met de meest gestelde vragen aan lesbiennes schreven is de vraag “Wil je een trio” een bekende onder lesbiennes. Op een of andere manier denken mannen maar al te vaak dat lesbiennes graag een trio doen. Dat is absoluut een vooroordeel, want de meeste lesbiennes zullen hier helemaal geen behoefte aan hebben. Start je echter net op een datingsite, dan is de kans groot dat je deze vraag ook gesteld zal worden. Getrouwde mannen, maar ook vrouwen die je via de datingsite benaderen met de vraag of je misschien zin zou hebben in een trio. Ook ik heb die vraag meerdere malen gekregen toen ik me had aangemeld op Relatieplanet. No thanx, ik was echt enkel op zoek naar 1 leuke dame, geen 2 en al helemaal geen vent.

de 10 fases van online daten als lesbienne

3 ♥ Mannen die je niet geloven
Nadat je alle trio aanvragen hebt afgewezen denk je eindelijk de ruimte te krijgen om rustig rond te kijken op de datingsite. Nee hoor, nu komen de mannen die niet geloven dat je lesbisch bent. “Nee, ik geloof je niet, daar ben je veel te knap voor! Laten we gewoon eens kletsen. Doe eens gek, spreek met me af, dan laat ik je zien dat je niet lesbisch bent”. Yeah right. Niet alleen is het een belediging dat in de ogen van deze mannen lesbiennes niet knap kunnen zijn, ook is het kinda stupid dat deze mannen denken dat ze jouw geaardheid wel even kunnen veranderen. Ik vraag me af hoe zij zouden reageren als een homo hen zou benaderen met dezelfde onzin…

4 ♥ Mannen die vieze plaatjes sturen als test
Heb je nu echt alle mannen van je afgeschut? Nope! Tenslotte bestaan er nog een aantal volhardende mannen die toch nog even willen checken of je écht nog steeds lesbisch bent. Enthousiast en hoopvol open je je mailbox waar je een nieuw berichtje in ziet staan. Zou het een bericht van een leuke vrouw zijn? …..OMG, dafuq is dat?! De jongen die je eerder al had benaderd heeft nu een (halve) naaktfoto van zichzelf gestuurd met de vraag “Nog steeds geen interesse?” Nee, nu nog minder interesse! Delete, delete, delete!!

5 ♥ Vrouwen die al bezet zijn
Nadat je alle geintjes met mannen hebt gehad is er nu eindelijk de mogelijkheid om eens rustig rond te gaan kijken naar leuke vrouwen. Je klikt door wat pagina’s heen en dan opeens valt je oog op dat perfecte meisje. Ze heeft lang bruin haar, mooie grote ogen, dezelfde lengte als jij en haar kledingstijl is stoer en toch vrouwelijk. Ja, dit is ze! Het beste nieuws is dat ze op dat moment ook nog online is. Je besluit haar een chatberichtje te sturen en ze reageert. De zenuwen gieren door je lijf en je hebt al het idee de ware gevonden te hebben. Zou het?! Na twee uur kletsen zegt ze plotseling dat ze eigenlijk ook al met 2 andere meisjes aan het daten is via de site en dat ze eigenlijk ook een vriend heeft, maar gewoon een beetje bi-schierig is. R U KIDDIN’ ME?

6 ♥ Meisjes die je echt leuk vindt…
Oké, je snapt nu dat je er én snel bij moet zijn en gelijk even moet checken met wie je nou echt te maken hebt. Voor je het weet verspil je namelijk uren en dagen tijd aan mensen die absoluut niet serieus op zoek zijn naar een leuke relatie, maar enkel naar een spannende date. Kan ook leuk zijn, maar als je hier niet naar op zoek bent, moet je ze er gelijk even uitfilteren. Wanneer ik zie dat mensen er al jaren op zitten gaat er bij mij een belletje rinkelen. Daar is vast een reden voor, maar naar die reden ben je waarschijnlijk niet op zoek. Check nieuwe aanmeldingen en loop de site ook eens door met een goede vriendin. Zij zit na die ene knappe foto niet direct op een roze wolk en kijkt net wat objectiever naar dingen.

de 10 fases van online daten als lesbienne7 ♥ Waar haar huis staat
Goed, je hebt inmiddels een meisje gevonden waar ook jouw beste vriendin over zegt dat ze leuk is en weleens bij je zou kunnen passen. Je leest haar profiel nog een paar keer goed door alvorens je een berichtje gaat opstellen. Opeens ontdek je dat er staat dat ze in Groningen studeert. Groningen of all places!? Dat is freakin’ meer dan 2,5 uur reizen met de trein vanaf waar je woont. Via de site van NS zoek je op hoeveel je een retourtje trein gaat kosten. Meer dan 50 euro! Oké, laat maar, dit gaat ‘m niet worden. Voordat je een volgende keer een potentiële kandidaat voorstelt aan vriendinnen, check je eerst haar hele profiel uit op woonplaats én tijdelijke woonplaats.

8 ♥ Een bericht sturen
Na een avondje scrollen kom je dan eindelijk iemand tegen die er erg leuk uitziet, op vrouwen valt, single is en in de buurt woont. BINGO! Tijd om een berichtje naar haar te sturen. Tja, wat moet je eigenlijk zeggen tegen iemand die je helemaal niet kent? “Hoi, jij ook hier?” Nee, dat klinkt stom en afgezaagd. Je wilt iets zeggen waardoor je gelijk opvalt en wat jou anders maakt dan de rest van de meute, maar je bent ook bang om stom over te komen. Na twee uur lang getypt, geschrapt, getypt, geschrapt en getypt te hebben, eindig je met drie niet hele originele zinnen en druk je op de verzendknop.

9 ♥ Het lange wachten
En nu maar wachten. Om de 5 minuten check je je inbox om te kijken of er al een reactie is. Je hebt haar dat berichtje net 4 uur geleden gestuurd, maar het wachten op antwoord lijkt eeuwig te duren. Waarom krijg je nou geen antwoord? Vind ze jouw foto’s niet leuk of was het berichtje toch een beetje stom? Dat niet alle mensen 24/7 achter hun computer zitten en misschien ook nog werken of naar school gaan, daar denk je natuurlijk niet over na op dat moment. Er zit niks anders op dan rustig afwachten helaas. Met een beetje geluk heb je binnen drie dagen een reactie, maar houd er ook rekening mee dat er wellicht geen reactie komt. Niet getreurd, live goes on en zo ook de zoektocht.

de 10 fases van online daten als lesbienne10 ♥ Perfect sprookje of opnieuw beginnen
Nadat ze gelukkig toch positief op je heeft gereageerd spreken jullie af om samen eens te gaan webcammen buiten de datingsite om. Jeetje, dat is ineens wel heel spannend. Wat als je niets te zeggen hebt en er stiltes vallen? Wat als ze je ziet en je in het eggie een stuk minder mooi vindt. Wat als, wat als? Je webcam is kapot, sorry! Je gebruikt deze smoes de eerste keer dat jullie webcammen. En dan komt het belangrijke kruispunt. Is er een klik of is er geen klik? Meestal merk je dat al vrij snel. Ook als er soms wat ongemakkelijke stiltes vallen, kan er prima een klik zijn. Het is nou eenmaal even wennen en je praat met iemand die je nog nauwelijks kent. Dat is spannend.

Dit is in ieder geval de laatste stap van het online daten. Het contact dat je nu hebt gemaakt groeit uit tot een echte live date en hopelijk een leuke lange of kortstondige relatie óf het is helemaal niks en je moet de volgende dag (maar misschien ben je er ook wel even helemaal klaar mee) weer van voren af aan beginnen. Gelukkig ben je dan al heel wat online dating lesjes wijzer! Kortom: of je nou succes hebt of niet, het is sowieso een heel avontuur en je leert er absoluut iets van.

Veel plezier met online daten!

liefs joyce

Bron: Metro.co.uk