Na een stressvolle dag volgen 2 stressvolle weken. Want zou het deze keer wel gelukt zijn? Zou ik zwanger raken? Voel ik misschien wat? Worden mijn borsten al iets gevoeliger? Ben ik nog niet ongesteld? Voel ik me misschien een beetje misselijk? Alle klachten van een zwangerschap. Ieder klein dingetje in mijn lijf merk ik op en probeer ik toe te schrijven aan zwanger zijn. Ik zeg daarentegen iedere keer erbij “nou dat zal wel niet,” maar stiekem hoop ik heel hard dat wel zo zal. Na een week krijg ik al menstruatiepijntjes, terwijl dit pas een week later moet komen. In eerste instantie zijn we teleurgesteld, weer mislukt. Hoe kan dat nou?

“Misschien kan je lichaam het nog wel niet aan” zegt Joyce. Een zin die me lang bijblijft. Een zin die me verdriet doet en vreselijk boos maakt op mezelf, op alles. Hoe kan ik, als dit het geval is, mijn, onze droom zo voor ons verpesten? Hoe kan ik zo stom geweest zijn door vroeger zo slecht voor mijn lichaam te hebben gezorgd?

De dagen erop blijft de pijn aanwezig. Ik word echter niet ongesteld. Dit maakt dat we weer wat hoop krijgen. Misschien is het wel gewoon iets van de innesteling wat ik voel. Na een week ben ik nog steeds niet ongesteld. We krijgen nog meer hoop. Het duurt nooit zo lang. Ik heb normaal twee dagen klachten en ben dan ongesteld. Het duurt nu al een week. Zou het iets betekenen? We durven het beiden nauwelijks te denken, maar hopen het zonder hardop te zeggen beiden vreselijk hard. De dag erop voel ik me niet goed. Ik ben misselijk en heb flinke hoofdpijn en ben doodmoe. Voor de 14de keer zoek ik die maand op wat de eerste klachten zijn bij zwangerschap. Hoofdpijn, misselijk, moe, ze staan er alle drie bij. Joyce en ik zijn beiden blij dat ik me niet goed voel. Ik kijk nog even naar mijn borsten, maar die zijn helaas niet opgezet.

scarlet hemkes ik vrouw van jou kachten zwangerschapTegelijk met het toenemen van de hoop nemen ook mijn zenuwen toe. Ik word gespannen van het niet-weten, van het moeten afwachten. En aangezien ik de dag erop ook nog eens een belangrijke afspraak heb, kan ik die avond nauwelijks slapen. Ik tel ieder schaap dat langs hobbelt en naar me bèèèèhhhh’t. Schapen tellen; want ik moet en zal slapen om voldoende tot rust te komen. Ik wil niet gespannen zijn omdat ik bang ben dat mocht ik zwanger zijn, dit de vrucht negatief kan beïnvloeden. Ik word dus nog meer gespannen van het feit dat ik niet gespannen mag zijn en lig zo de halve avond heel bewust in en uit te ademen in mijn bed.

De afspraak was prima verlopen en eenmaal weer thuis aangekomen was ik nog steeds niet ongesteld. Ik was voor mijn gevoel nu officieel over tijd. Zou het dan? Zou ik dan echt zwanger zijn? Of zou het gewoon de stress zijn die ervoor zorgt dat de ongesteldheid wordt uitgesteld? Ik had dit eerder meegemaakt, dus wist dat dit het ook kon zijn. Om te testen moesten we eigenlijk twee weken en twee dagen wachten. We hadden pas twee weken gewacht, maar besloten die avond toch te testen. Vol spanning doopten we het apparaatje in het kleine laagje plas dat ik in een drinkglas had laten druppelen. Drie minuten wachten. Met grote spanning en een kleine grijns op ons gezicht hingen we boven het apparaatje. Knipper, knipper, knipper…. Zou het? Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft…. Hoorde je ons hardop denken.

scarlet hemkes ik vrouw van jou kachten zwangerschap
Niet zwanger

NOU! Waarom nou niet? Ik baal zo. De dagen erop zijn we verdrietig en teleurgesteld. We zien daarnaast erg op tegen het weer naar Brabant moeten. Het gedoe daar. Het moeten testen en hopen dat we juist gokken wat betreft welke dag te insemineren. Dan nog maar hopen dat die eendenbek naar binnen gaat. Ook al weet ik dat het bij de meeste mensen niet zo vlot gaat, een zwangerschap, het maakt me vreselijk onzeker dat ik de oorzaak van het “niet zwanger worden” niet weet. Hoe vaak zouden we dit hele riedeltje nog moeten herhalen?

Volg ons ook via Bloglovin’ , Twitter, Instagram, YouTube of Facebook


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.